Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gecmeyen oksuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73698
Tarih: 17 Ağu 2025 Saat 01:51

Konu: Gecmeyen oksuruk
Mesajı Yazan: saliç
Konu: Gecmeyen oksuruk
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2022 Saat 00:05
Hocam 4 yas oglumun26 agustostan bu yana gecmeyen bazen kuru bazen gicikli oksurugu var ne yapmam lazim ballimon serum fizyolojik colmix hpsni denedik. Ilk 26 agustosta sık sık hapsurma ile basladi hemen arkasindan oksuruk ve sonrasinda gicikli oksuruk olrk dvm etti. neredeyse 1 ay olacak hala oksuruyor. Atesi hic olmadi. Burun akintisi hic olmadi bu cocuk ne hstaligi geciriyor olabilr bu oksurugu nasl tedavi edebiliriz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2022 Saat 09:03
Grip geçiriyor. Ateşi olmadığı için, vücut zahmete girip, bağışıklığı çalıştırmıyor. 
Ateş çıksa, en afazla 2-3 hafta sürerdi. 
Merak edilecek bir durum değildir, sakın Türk doktorlara gitmeyin, canınıza okurlar.

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2022 Saat 09:38
Anlaldim hocam genelde atesi olmuyor hstalandiginda kucukken olurdu ama,en son mart ayinda bi kez 39 oldu bir gece surdu kustu rahatladi iyilesti bu bir sorun dgl dmi hocam atesi olmamasi . Hocam birde suanki oksurugu kosunca terleyince efor sarfetince oluyo gunler once sabah aksam gece her an oluyordu ama suanki sadece terlediginde kostugunda oluyor ve bogazinda gicikli

Mesaj Tarihi: 16 Eyl 2022 Saat 13:08
Önemli bir durum değil. Çoğu çocukta bu yaşlarda olur. 

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2022 Saat 15:36
Hocam Merhaba tkrar yaziyorum 26 sindan beri oglum oksuruyodu oksuruk bayagi azalmis fakat gogus dolu kelimeleri yarim cikariyor arada tikaniyor efor oldgnda oksuruyor balgami atamiyor saniyorum,korkuyorum tkrardan solunumu hizlanir kaburgalari coker gene acillik oluruz diye ne yapmaliyim balgam cikarmasi icin ? sizin lafinizi dinleyip goturmuyorum acile hocam. Yeme icme iyi ama ses degisik tikali gibi gogus sıkışık gibi normal otururken sanki sık nefes alir gibi  yapiyor karnini

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2022 Saat 16:15
Sık nefes dediğimiz; solunumun dakikada 60'dan fazla olması. 
Sıkıntısı varsa, Bricanyl şurup, günde : 2x1 ölçek başlayın. 

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2022 Saat 16:33
Yok hocam 60 dan fzla degil. Bricanl surup versem balgamada iyi glrmi acaba gogusu dolu gibi

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2022 Saat 19:13
1-2 gün deneyin. 

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2022 Saat 17:47
Hocam suan oksuruk yok gibi ama hala cocukta bir tikaniklik var genel durumu gayet iyi ama sesinden anliyorum veya gulerken oyun oynarken tikaniyor gulerken de hisilti oluyor gogus ve bogazda. mesela yoruldugunda nefes verirken ihh diyor 

Mesaj Tarihi: 20 Eyl 2022 Saat 20:10
5 gün kadar Bricanyl şurup, günde:2x1 ölçek verin.

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2022 Saat 01:08
Hocam surubu veriyorum,genel durumu gayet iyi dun gece oksururken guzelce balgam atti,ama hala gogus bolgesinde bir skısıklik var bir hadtayi gecti gogus bolgesi bole hasta olalida 1 ay oluyor oksuruk yeni yeni kesildi baya azaldi, sesi degisik sanki burnunu kapatip konusuyor,nasil desem tık nefes deriz ya oyle ihh ihh ediyor konusurken fln,ama onun disinda yemesi icmesi solunumu hepsi iyi,sadece gunduzleri mesela koltukta otururken bakiyorum gogus kafesi inip cikiyor ama solunum sayisi normal kalbi sanki birz  hizli,  bu duruma ne diyorsunuz,?  Suan uyuyor solunumu dakikada 22 civari.birde oksururken icerde balgam oldugu belli gurultulu sanki. Bal limon burun acma coldmix hpsni yapiyorum. hic atesi olmadi,burnu akmadi,26 gun once sadece hapsurukla basladi ve cok oksurugu vardi yeni yeni bitiyor oksurugu,smdi tekrar hpsurukta eklendi.buda bir cesit grip mi bska bi durum olabilrmi gogusu bi turlu rahatlamiyor

Mesaj Tarihi: 22 Eyl 2022 Saat 09:18
Normal. 

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2022 Saat 14:50
Hocam hala tikaliklik ve gicikli balgamli oksuruk devam ediyor sesi boguk,gece gicikli oksuruk oluyor gun icindede tek tuk cikaramiyor yutuyor.goturmemr grk vrmi doktora bkleyeyimmi sizce? Dha once hic 1 ay surmezdi bu hali veya boyle cok tikanikligi uzun surmezdi 

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2022 Saat 16:17
Bricanyl'e devam edin. Yastığını yükseltin. 

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2022 Saat 00:12
Hocam oksurugumuz bayagi azaldi ama hala gicikli bence geniz akintisi cok,gece oksurmuyor artik birde. ama gecmeyen bir sorunda burun tikanikligi dikkt ettim tik nefes kaliyor sesi boguk burun tikali gibi tam anlayamiyorum ama bu tik nefes kalmasi sanirim burnundan dolayi. Bu burunu kisa surede acacak bir yontem varmi

Mesaj Tarihi: 28 Eyl 2022 Saat 10:22
Maalesef, viral hastalıklarda sürenin geçmesini beklemekten başka çare yoktur.

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2022 Saat 11:42
Hocam ben tkrar yaziyorum ama bu cocuk iyilesmiyor hic bukadar uzun surmezdi bricanly  ide dediginiz gibi kullandim bugun son gundeiyz ilacda. herseyi ypiyorum hala oksuruk devam goz altlari kizarik ve alacali mor gibi.surekli tikali nefes almasi normal ama hep nefes nefese kaliyor solunum sayisi normalse bu nefes nefese hali burun tikanikligindan deglmi hocam ? 
Oksurukte tam azaliyor derken yine gece uyutmadi geniz akintisi da cok ben ne yapcagmi bilmiyorum. Bugun tam 36 gun oldu 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2022 Saat 13:07
5 gün İliadin damla. Günde:2x2'şer damla, sırt üstü yatar durumda damlatın, yarın sonucu yazın. 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2022 Saat 11:04
Hocan yarin sonucu yazin demistiniz,herhngi bir degisiklik yok azalan oksuruk tekrar artti gece ve gunduz devam ediyor bazen kuru bazen dolu dolu oksuruyor. Birde iliskilimi bilmiyorum 4 - 5 gundur geceleri altina kaciriyor. Birde gece sesli sekilde horlayip nefes aliyor,solunum sayisi normal ama.  ben cok takildim hocam bir oksuruk 5 hafta surermi burnuda surekli dolu ? Oksurugun uzun surmesiyle alakali urkutucu seyler yaziyor. Ztn okuyunca fenalik geliyor insana hic bisi cagre olmuyor cocuga. dayanamadim dun goturdum doktora cigeri temiz dedi alerjo surubu kullan dedi sadece. ama ciger filimi cekmedi once 1 aydir oksuren cocuga ciger flmi neden cektirmedin dedi azarladi sonra kendi dinledi kendide istemedi bir degisik doktortu.hocam birde cigneme tbleti vedi onu almadim 

Mesaj Tarihi: 01 Eki 2022 Saat 11:20
Allerji ve Astım ilaçları vermiş. 
"Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat