Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oksuruk gecmiyor

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73824
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 01:44

Konu: Oksuruk gecmiyor
Mesajı Yazan: saliç
Konu: Oksuruk gecmiyor
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 14:53
Kadir hocam size yazmistim daha oncedende konumu bulamadim 4 yasindaki oglum 5 haftadir oksuruyor 3 kez kontrole goturdum ciger temiz dediler sıkışlik olrsa corteir ver dediler,ben sizi dinleyip 5 gun bricanly vermistim. degisen hic bisi yok oglumda hala oksuruk devam bazi  sabahlari hapsurmada var.burun tikali burundan ses geliyor.sadece son gunlerde burnun ici dolu burnunu cekiyor ama akinti oyle yok,gozlerinin alti cokuk ve alacali mor. Surekli bogazini temizleme hareketi yapiyor ve oksurugude sanki aniden bogaza bisi kacmisda onu oksurtuyomus gibi bazende kuru oksuruk, sesi 5 haftadir boguk solunumu normal ama azicik oyun oynasa  sanki cok yorulmus soluk soluga kalmis gibi ih ih yapiyor agzini aciyor. doktorlarin muaynesi en fzla 3 dakika ve hstayi dinlemeleri 1 dk fln suruyor. Ne yapacagimi sasirdim. birtaneside kistik fibros acisindanda degerlendirirz fln dedi. Beni inanilmaz korkuttu. Siz o ihtimali unutun dediniz ama aklimdan cikartamiyorum. kistik fibroz olsa daha belirgin belirtileri olmazmi idi ? ben ne yapacgim bu cocugu goturmem gereken bska doktor varmi ? 5 hafta oksuruk icin cok degilmi ? Ciger filimine gerek varmi ? GCMESSE FLM CEKERIZ DEDI BITANESI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 16:45
Ateşsiz öksürükler; 1-2  ay bile sürebilirler.

Mesajı Yazan: saliç
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 16:55
Hocam peki burun tikanikligi da ayni skilde  uzun surermi soluk soluga kalma vs ? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2022 Saat 20:31
Sürer. Sadece hastalık süresince değil, dokuların tamirat safhasında da tıkanıklık devam eder.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat