Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Behçet hastalıgi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=73840
Tarih: 29 Tem 2025 Saat 00:33

Konu: Behçet hastalıgi
Mesajı Yazan: Gunes05
Konu: Behçet hastalıgi
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2022 Saat 00:30
Dr bey Kızım 2016 doğumlu ara ara vajinasinda kızarıklık oluyor daha önce yazdım size bu yaşta hala kızarıklık olması kafamı karıştırıyor. Çok hijyenik bakıldı hala evde öyle bakiliyor kendi temizlendiginde tam temizleyemedigi için mi oluyor yoksa sizin bir cevabinizda cinsel organda yara olur yazmışsınız Behçet için Behçet hastaligi olabilor mi?
Bizim tahriş olmus gibi kızarıklık oluyor  trosyd sürünce genelde 1 gecede toparlıyor. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2022 Saat 10:02
Behçet Hastalığında, esas hastalık GÖZ hastalığıdır.!!! 
1- Hipopiyonlu irido siklit
2- Ağız içinde iyileşmeyen Aftlar.
3- Genital organlarda ülserler. 
4- Diz eklemlerinde şişlikler olur.
20 yaş öncesi son derecede nadirdir. 
Aşırı hijyen, genital bölgede KIZARIKLIK YAPAR!!!! Sadece su ıle temizlik yapın. 

Mesajı Yazan: Gunes05
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2022 Saat 13:21
Dr bey evde bu yaşına kadar ve su anda silme pamuklarini su ile ıslatıp siliniyiruz.okulda sadece peçete ile siliniyor.genelde peçete ile silindiginde oluyor gibi geliyor bu hijjen kaybından oluyor anlamına mı gelir

Mesaj Tarihi: 05 Eki 2022 Saat 13:44
SAKIN silmeyin!! Kağıt veya peçeteyi sadece bastırarak kurulayın! Sıyırırsanız, kızartırsınız. 

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 09:03
Kadir bey annemde  genital bölge çevresinde yıllardır kocaman sivilceler kıl dönmesi tarzı şeyler  oluyor geciyor .genital organlarda ülserler dediğiniz durum olabilirmi.birde gözünün önünde ara ara siyah noktalar oluyormuş

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 09:39
Bilemem. Bir Göz doktoru görsün. 

Mesajı Yazan: Aslı
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 09:53
Ama bu durum yıllardır var ..genital bölge ülseri nasıl oluyor acaba .iyilesmeyen yara gibimi.sivilce ve kıl dönmesi tarzı  olup sönüyomus annemdeki.bende 38 yaşındayım gözümün önünde siyah nokta oluyor bazen.daha çok kafama takınca görüyorum hatta

Mesaj Tarihi: 12 Eki 2022 Saat 13:12
Ülser; açık yara gibi oluyor. 
Dediğim gibi, bir Göz doktoru görsün. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat