Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Posterier servical lenf bezleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74031
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:29

Konu: Posterier servical lenf bezleri
Mesajı Yazan: Ercan52
Konu: Posterier servical lenf bezleri
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2022 Saat 20:21
Sevgili hocam öncelikle saygılar sevgiler merhabalar,
Sayın hocam öncesinde çok anlattığınızı biliyorum eski yazılarınızı okudum fakat bu başlıkta veya içerikli bir yazı bulamadım yada göremedim. Hocam oğlumuz 35 aylık ekli resimde görülen posterier servical bölgesindeki lenf bezleri kafasını sola çevirdiğinde sağ tarafından belli olmakta. Ek olarak ellediğimde de elime 3-4 tane hareketli olarak ele gelmekte. Sayın hocam bu bölgede bulunan lenf bezinin bir çocukta kafasını çevirdiğinde belli olması ve ele gelmesi normal midir ? Değerli yorumlarınızı rica ederim 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Eki 2022 Saat 21:38
https://www.hizliresim.com/btrjmgg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 26 Eki 2022 Saat 21:39
Posterior servicalspinal nerve chain yazan bölgede hocam. Hiç bir zmaan kaybolmuyolar dışarıdan belli oluyolar ve ele geliyolar

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 02:06
Normal. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 09:03
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam bizimki elleyince küçük ama dışarıdan büyük gözüküyor sanırım boğaz yapısının ince olması ile alakalı.  Hocam birde bilgimiz olması açısından soruyorum neden tamamen kaybolmazlar vücutta enfeksiyon olmasa dahi örnek olarak bizimki neredeyse 1 senedir mevcut 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 19:03
Bu yasta kendi antikorlari olmadigi icin, HER cocukta bu durum vardir. Zamanla kendi antikorlari olusunca
 lenf bezlerine daha az is dusecek ve az calistiklari icin de, kucuklecekler.
SAKIN bu konuda hicbir Turk doktora inanmayin. Bu antikor meseleleri hakkinda hicbir bilgileri yoktur. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 19:06
Çok haklısınız hocam. Özellikle internet ortamında yazılan yazılarını okuyunca hani örnek olarak, 2 haftada geçmeyen ele gelen lenf bezleri takip edilmelidir örnek olarak bunu yazmışlar insanlar ilk okuduğunda bunu paniğe düşüyolar ama sayenizde bu bilgilere erişiyoruz çok teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 19:34
Her zaman anlatiyorum:
Turk doktorlarinin internetteki butun yazilari, sizleri korkutup doktorlara kosmaniz icin yazilmistir! Sakin bu
pustlara inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 21:25
Çok çok haklısınız hocam. Bir de müsadenizle bişey daha soracaktım hocam. Hocam çocuklar daha doğrusu bebeklerde görülen mastositoz ilerleyen yaşlarda geçer sorun yaratmaz diyolar öylemi dir ? 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 23:06
Buyuk cogunlukla oyle. Nadiren bazi farkli tipleri uzun surebiliyor. 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 23:07
Çok teşekkür ederim hocam açıklamanıza istinaden bebeklerde tehlikesiz dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyorum 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 23:13
Birde uzun sürüyor derken geçmiyormu hocam örnek olarka bizimki ürcetiria pigmentosa denen 

Mesaj Tarihi: 27 Eki 2022 Saat 23:14
Bu ürceteria pigmentosa denen mastositoza yakalanan bebeklerde de geçer mi hocam ergenlikte

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 19:04
Aslında sormak istediğim, ürcetiria pigmentosa olan bebekte de geçer mi hocam bu mastositoz 

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 19:09
Ikisi birbirindan ayri iki durum. 

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 19:11
Yani hocam şöyle cilt biyopsisinde mastositoz dendi
Hocamızda mastositozun ürcetiria pigmentosa şekli dedi 
Peki bu ürceteria pigmentosa geçici midir hocam çocuklarda dediğim gibi cilt biyopsi de mastositoz çıktı

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 22:22
Benim bransim degil, o kadar teferruati bilemem. 

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 22:26
Anladım hocam. Anladığım kadarı ile fakat mastositoz çocuklarda geçebiliyor değil mi ? 

Mesaj Tarihi: 28 Eki 2022 Saat 22:35
Yada bilginiz dahilinde sayın hocam sanırım yetişkinlikte geçiypr bebekler de yakalananlarda

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat