Bebekte gunde 7-8 kez kaka yapma.
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74074
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 19:34
Konu: Bebekte gunde 7-8 kez kaka yapma.
Mesajı Yazan: Krm22
Konu: Bebekte gunde 7-8 kez kaka yapma.
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2022 Saat 14:41
Hocam kızım 11 aylık (8400gr 72 cm baş çevresi 43))anne sütü mama ve ek gıda ile besleniyor. İştahsız bir bebek değil. Çok sık kaka(7-8 kez) yapiyor. Bir şey yese hemen arkasından kaka yapıyor. Kıvamı normal, ne kabız ne ishal. Renk de normal. Anormal bir koku yok. Huzurlu mutlu da bir bebek. Gaz çıkarmaz neredeyse hiç. D vitamini düşük çıktı. 1 ampul icirdim sizin tavsiyenizle ve günlük 1000 iu olarak devam ediyoruz. Her gün muz yediriyorum. Elma armut vs yedirmiyorum. Patates veriyorum asla kaka sayısı değişmiyor. Normal mi hocam?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2022 Saat 18:46
"mama" NE?? Kutu sutu verin.
|
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2022 Saat 19:34
Bir aydır zaten o toz mamalardan değil, devam sütü veriyorum. Ama ne kaka yapmasında ne de kilo alımında bir degisiklik olmadı.
|
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 02:48
En ucuz "kutu sutlerinden" verin.
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 13:39
Hocam kutu sütü vermeye başladım siz yazdıktan sonra. Günde en fazla 120 ml kadar içiyor. O da bütün güne yayarsak. Ama bolca peynir yiyor. Kaşar, dil peyniri iki kibrit kutusu yiyordur. Yoğurt küçük bir kase. Bu miktar günlük ihtiyacını karşılar mi? Kaka sayısı günde 4_5 e düştü çok sukur
|
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 19:24
100gram peynir=500ml sut. Bu miktari tutturabiliyorsaniz, mesele yok. Sutu soguk verin.
|
|