Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74077
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 15:32

Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 31 Eki 2022 Saat 21:32
Kadir bey merhaba,oğlum 1.sınifa gidiyor.ishal karın ağrısıyla basladi rahatsizligi.boğaz ,kulak agrisi,göz enfeksiyonu  ve oksurukle devam ediyor.kulagi için illiadin damla kullandım sizin anlattığınız şekilde.goz için tobrased. Bal limon verdim.buhar uyguladım.dilde pas agizda kötü koku yok.bogazi içinde tantum verde sprey kullandim.ama bütün gece balgam kustu ve çok kötü oksurmeye basladi.ben sizin yazdıklarınızı okuduğum için rahatım ama mahalle baskısı galip geldi .acile götürdük .akciğer grafisi istediler.cigerleri dolu dediler enfeksiyon dediler .göğsünü dinleyince de hiriltı var dedi.macrol 250 verdi bi de öksürük şurubu. Ben kullanmıycam ama gene de danışmak istedim .öksürük çok derinden geliyor sanki bu kez ici sökülüyor gibi.surekli sorulan sorular biliyorum ama bi cümleyle beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum. İyi ki varsınız 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 02:53
Ne diye gidersiniz ki!! Bunlari yapacaklari belli! Hic baska bir davranis gosteren Turk doktor varmi? Her 
atesli cocuga ayni soytariliklari yapiyorlar. 
Yazilarimi okuyun. 
Ayrica da bu ahmak doktorlara kanip, her oksurdugunde Rontgen cektirecek iseniz, Ilerde Tiroid kanseri 
olmasi kacinilmazdir. 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 02:56
Kadir bey etrafa bunları anlatması çok zor oluyor .ama bi daha röntgen tuzağına dusecegimi sanmıyorum.bisey sormak istiyorum hastalandiktan sonra saat başı nerdeyse kalkıp ağlamaya başladı.cirpiniyor resmen 3 4 gündür.sorularjma cevap vermiyor .hep uyur uyanik agliyor.bu hastalıkla alakalimı .neden böyle oluyor 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 02:58
Günlerdir uyku uyumuyorum .sakinleştirmeye yeniden uyutmaya calisiyorum .daha öncede oksurukten uyuyamadigi zamanlar oldu ama hiç boyle yapmadi

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 03:14
"Alice in Wanderland Sendromu" makalemi yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 03:19
Hastalıkla alakali bi durum degilmi.kendiliginden gecicek kalıcı olmaz degilmi.ya da herhangi bisey yapmamıza gerek yok.

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2022 Saat 03:29
Oksurukle alakali uykudan uyanmakta zorlaniyor gibi .makalenizi okudum.tedirgin oldum biraz .öyle bisey gibi gelmedi bana ..hastalık süresi uzayınca uyku düzeni bozuldu iyice .onunla alakalı mizmizlaniyor gibi

Mesajı Yazan: rec
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 04:10
Orjinalini yazan: Aslı Aslı Yazdı:

Oksurukle alakali uykudan uyanmakta zorlaniyor gibi .makalenizi okudum.tedirgin oldum biraz .öyle bisey gibi gelmedi bana ..hastalık süresi uzayınca uyku düzeni bozuldu iyice .onunla alakalı mizmizlaniyor gibi

Aynı şeyi biz de yaşıyoruz. 4 gündür derin uyku uyumuyor kızımız. Burun tıkalı açıyoruz yine tıkanıyor. Ağızdan nefes alırken horlama gibi oluyor. Ama sadece alırken. Nefes vermede sorun yok. Ama bir türlü uykuya dalamıyor. Grip geçirdi bugün 6.gün ateş düştü. Ama uyku sorununu nasıl aşalım? Lütfen yardım edin. Siz nasıl çözdünüz? Düzeldi mi? 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 10:37
Hocam bugün doktara görüneceğiz. Aslında geceleri bizim durumumuz sıkıntılı. Gün içinde ne nefes sorunu ne de problem yok. Ama gece ve gündüz uykusu da dahil nefesi mecburen ağızdan alıyor. Çünkü burun öyle dolu ki boşaltıyoruz yine doluyor. Hatta artık burundan kılcal damar zedelenmesi sebepli kan geliyor. Nazalnem kullanıyoruz mukoza nemlendirici. Ama ne yazık ki burunu henüz tam açamadık.

Durum böyle olunca ağızdan nefes almak istiyor. Alıyor uykuya başlayalı 5 dk oluyor sonra ağızdan nefes alırken ters horlama yapıyor. Nefes verirken de sorun yok. Nefesi alırken artık tıkanacak gibi olup uyanıp öksürmeye başlıyor.

4 gecedir hemen hemen böyle. Ateş artık kendini iyice azalttı. Dün gün içinde bitti dedik ama gece yine 38 38.5 ateşimiz oldu. Normalde ilk 4-5 gün 39.5 ve üzeri seyretmişti. Ateş rahatsızlık verdiği için 6 saatte bir ateş düşürücü alıyoruz. Bugün sabah ilk defa 3-4 saat aralıksız uyudu çok şükür. Yine hırlama tıkanma oluyor gibi ama o nefes alacak yolu açmış gibi sanki. Çünkü dün gece oldukça fazla öksürdü. Bu durum için tek seçeneğimiz var sanırım. O da sıcak buhar. Bugün zorla da olsa yaptıracağım buhar banyosunu. Diğer seçenekte sanırım Perebron Şurup. 8 yaşına girecekler. Bu şurubu hiç kullanmadık. Denemeyelim mi? Geçen sene gittiğimiz doktor böyle bir durumda bize asisst yazmıştı. Onu da sizin yazılarınızı okuyarak o zaman içirmemiştim. Yine böyle bir durum yaşıyoruz. Ne önerirsiniz? Boğaza yapışan inatçı bir balgamla başediyoruz ve kusmaktan korktuğu için onun yaşamayı seçmiş gibi davranıyor bizim kız.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 18:56
1- Griplerde: 3-5gun ates olur.. Bu sureyi kisaltamazsiniz.
2- Gripler 2-3 hafta surerler.. Bu sureyi de KISALTAMAZSINIZ! 
3- Griplerin tedavisi YOKTUR. Anlattiklarimla ,sadece bu sureleri daha rahat gecirirsiniz. Mucize beklemeyin. 
4- Iyilesmeye basladiginda, akinti koyulastigi icin, "hirilti" duyulabilir, SAKIN Turk doktorlarina inanip, Astim
   ilaclari VERMEYIN.
5- Perebron, oksurugu arttiracaktir, ve dikkat edin tok karnina verilir! 
6- SAKIN; oksuren bir cocuga, Turk doktorlara kanip Asist VERMEYIN. 

Sicak buhar uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 20:50
Sağolun hocam. Evet Asist yazdı almadım eczaneden. Biliyorum çünkü okumuştum daha önce yazdıklarınızdan. Şu gece tıkanma gibi öksürerek uyanmayı bir anlatabilsek. Derin uykuya dalamıyor. Hocam neden gündüz öksürük yok da gece uykuya dalınca yaşanıyor bu? Bugün gün boyu doğru düzgün öksürmedi bile ama dalarken yine kriz şeklinde geliyor. 

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2023 Saat 05:26
Uykuda iken; Parasempatik sinir sistemi devreye girer. Olumler, dogum sancilarinin baslamasi, hep bu yuzdendir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat