Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük ve solunum hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74131
Tarih: 19 Tem 2025 Saat 17:19

Konu: Öksürük ve solunum hakkında
Mesajı Yazan: Maria Güven
Konu: Öksürük ve solunum hakkında
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 01:46
Merhaba hocam

Benim sorum büyük ihtimalle çok annenin kafasında var 

Neden çocuk grip oldugunda öksürük + solunum sayısı artıyor?
Nedeni ne olabilir? Yani bunu önlemek için birşey yapabilir miyiz ?
Bazı çocuklarda sadece öksürük, bazılarında solunum sayısı arttar 
Tabi burun tıkanıklığı ya da akıntısı  bunun yanında oluyor.
Brycanyl bu durumda verebilirimuyiz?

Teşekkürler 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Kas 2022 Saat 04:11
1- Oksuruk; vucudun savunma mekanizmasidir. Sakin oksurugu baskilamak icin bir sey yapmayin. 
2- Ates yukseldiginde, butun dokularin metabolizmasi arttigi icin, dokulara gerekli olan, oksijen ve enerji 
saglayan maddelerin temini, artan nabiz ve solunum sayesinde olur. 
Ayrica, burun tikanikligi varsa, ates olmadan da solunum sayisi artar ama nabiz normaldir.
4- Bricanyl ve diger Astim ilaclari, daralmis bronslardaki spasmi cozen ilaclardir.
Griplerde ise boyle durumlar yoktur. Fakat, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmedikleri icin, ve her Gripli
hastaya Astim dedikleri icin, bu Astim ilaclarini HER oksuren hastaya (bebeklere bile) vermekten cekinmezler.
Sakin bu sarlatanlara kanip, cocuklariniza Gripli iken bu tip ilaclari vermeyin. 
Astim hastasinda; hizli solunum OLMAZ! Rahat nefes alinir, sikintili ve uzun surede nefes verilir.

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 00:35
Peki 

Bronşit ya da bronşiolit Teşhis oldugunda ventoline verebilir miyiz?

Ve viral bronşit ve bakterial bronşit arasında ne fark var acaba?
 Yabancı bir doktorun söylediğine göre:
Bakterial bronşitte nefes sıkışma+solunum sayısı+ burnu tıkalı ( yanı akıntı yok) ökrüsük var 
Viralde burun akıyor, öksürük+ nefes sıkışma ve solunum sayısı artar.

Ve başka bir doktoru dinledim, sunum yaltı YouTube de  bronşitte ventoline gibi ilaçların faydalı olduguna dair kanıt yokmuş,sadece oksijenli hava vermek yeterlidir diyor .Yani ventoline vs ilaçsız.

Hangisi dogru acaba ?

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 19:24
Sikistiginda, Ventolin Sprey kullanabilirsiniz. Surup seklini kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 08 Kas 2022 Saat 20:23
Ventoline nebulazer hava makinesi ile de olur o zaman dimi ?

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2022 Saat 03:05
O  sekilde, konsatrasyonu azalacagi icin etkisi az olabilir. Deneyin. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 17:28
Ventoline sprey yetiştikler için ayrı çocuklar için ayrı mı ?

Bir de hocam, çocuk mesela başka burnu aktı, sonra biraz ateş ve balgamlı öksürük başladı ve nefesi sıkıştı solunum sayısı arttı.Bu grip mi bronşit mi ?
Yani gripte kullanmayız yazdınız ama ben nasıl anlamalıyım, bu grip mi ya da bronşit mi.?

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2022 Saat 19:48
Ventolin sprey, 4 yasin altinda kullanilmiyor. 4 yas ve uzeri; 4 veya 6 saatte bir 2 "puf' kullanabilir.
4 yasindan kucuklarde(cok nadirdir), "Inhaler" ile kullanilabilir. 

Astim veya Bronsitte; nefes sayisi artmaz.. rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede nefes verilir.
Griplerde, hem alirken hem verirken sikinti vardir, nefes sayisi artabilir. 
Ayrica Griplerde, agizdan nefes alindiginda sikinti yoktur. 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 00:08
Hocam ben de aynı konu kafamız karıştı
Nefesı sıkıştı, solunum 50, alırken rahat verirken HIRILTILI değişik ses çıkıyordu.Doktor bronşiolit dedi.
İnternette okudum bronşiolit nefes almaktan zorlanıyor vermekted rahat yazıyor.
Benim oğlum ise Alırken rahat verirken HIRILTILI ( sadece solunumu arttığı zaman öyle) . Ventoline+ kortizon nefes ve serum alınca rahatlattı.
Ben grip zannedip  12 saat çocuğa birşey ventoline gibi vermedim.
2 gun sesi kısık +1 gün burun akıntısı ve 1gun sonra sabah karşı öksürük ve o gün akşama dogru nefesı sıkışmaya solunum artmaya başladı 

Hangi ara grip ya da bronşit anlayabilirim? Gecen sene 1 kere aynısı oldu,ondan sonra 2_3 kez biraz hafif.
Bu sene 1 kez hafif bu kez zor .

Çocukta birşeye baktırmak lazım mı ? Böyle sıkışmasın nedeni alerjik cocuklrda ya da astım hastalığında olmuyormuş 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2022 Saat 02:33
   Tipik Turk doktor uydurmasi:
  " İnternette okudum bronşiolit nefes almaktan zorlanıyor vermekted rahat yazıyor."
Boyle bir sey yok! 
Turk doktorlari bu konuda hicbir sey bilmezler. Hatta Bronsiolit'in. 2 yasindan SONRA OLMADIGINI BILE
 BILMEZLER!
Benim yazilarimi okuyun..
Asla internetteki Turkce saglik konularini okumayin. Onlarin tamami sizleri korkutup, doktorlara kosmaniz 
icin yazilmistir. 

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 17:39
Merhaba hocam

Antibiyotik bugün bitirdi, WBC Yuksek olduğundan dolayı
Sabah kalktı yine burnu akıyor, hapsiyior.5 yaşında 

anaokulna  doğru düzgün gidemedi oğlum,bu sene öyle

Yine mi grip ? Çünkü daha geçen cumartesi gece yaşadığı nefes darlığından sonra öksürük devam ediyordu,balgamlari çıkıyor bugün dahil.

Alerji olabilir mi ? 3 aydır burun tıkanıklığı, gece horluyir, burnu tıkalı olduğu için zor nefes alıyor.
 Ateş yok..
Gecen hafta okula sadece  cuma günü gitti, pazar sirke gitti.

Bir grip iyileşmeden başkanı kaptı mi ?
Ya da gece üstünü açık kaldı üşüdü ?
Sleepy

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 19:14
Evet Grip. Cok muhtemel ki, Laboratuvar da pustun teki ve WBC degerinde 'kalem oynatti'!!  
Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
usumekle hastalik olmaz. 

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 21:24
Hocam
 Bugün aile ocağına aşı için gittik.

Daha geçen cumartesi başlayan gripten öksürügu bitmedi, tekrar yeni grip olabilir mi ?ateşsiz olunca aile doktoru alerjik bu djyor, burnu akıyor ,ateş yok .
Aylardır grip olmaz diyor, en azından 1-2 hafta ara olmalı dedi, bir de 2 ay içersinde 3.kez  antibiyotik kullanıyorsa  ( başta Bactrım, sonra augmentin çünkü kulağı ağrıdı ,sonra nefes sikismasi bronşit ve WBC yüksekliği)

Sıcak buhar uyguluyorum , ama içimde korkum var, o gecedeki gibi nefesi tekrar sıkışsa, ..size maile sesini göndermiştim.

Nasıl kurtulmalı?

Demir ya da vitamin d eksikliği etkiliyor olabilir mi ?

Mesaj Tarihi: 16 Kas 2022 Saat 03:09
Viruslari tedavi edemezsiniz, kurtulamazsiniz. 
Virus bulastiktan sonra, vucuttan atilana kadar kadar hastalik devam eder. Bilhassa ates dusuruculerle,
 bagisikligin baskilandigi kimselerde, hastalik aylarca surer. 
Aile hekimlerine kulak asmayin, sadece benim Gripler icin anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2022 Saat 02:56
Hocam

Goldmix yastıgına damöatıyorum, yatmdan önce burnu tıkalı oldugu için daha rahat uyur sandım.
Ancak gece öksürmeye başladı sankı bogazı balgamlar ile dolu,, acaba goldmix öksürügü mu etkliyor  uyuyamıyor
Bunu 2, kez farkedıyorum  

Bir de evde nemlendirici çalıstıryordum agızdan nefes aldığı için hava kuru olmasın diye.Ya coldmix ya da nemlendirici makinesi ?nem zararlımı 

İliadin 5 gün  2 kere kullandık hiç tepki vermedi,  burnunda yogun tıkalı sümükler var . Yastığı da yükselttim.

Ne yapabilirim daha lütfen yardım edin, çocuk  horluyor .

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2022 Saat 19:29
Hicbiri zararli degil, kullanin. 
Iliadin bilhassa , kulak agrisi icin kullanilir. Tikaniklik icin, once Serum Fiz (10'ar damla ile) temizlik yapin,
 sonra Iliadin damla kullanin. Sirt ustu yatar durumda olsun. 
Grip bitene kadar horlayabilir, onemli degil. 
Bu konuda yazilmis eski cevaplari mutlaka okuyun. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2022 Saat 13:20
Hocam Merhaba

Dediklerinizi yapıyorum, ama hala balgamlı oksuruyor ve burun tıkanıklığı devam ediyor.

Balgamı çıkıyor , bugün mesel küçük yoğun parça gibi , yani o kadar hastalandı mi balgamlari hala bitmedi.
Balgamlari çok açık sarı renkte 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2022 Saat 19:30
Bu seneki Gripler UZUN suruyor. Diger uyelerin sorularina da bakin, herkes ayni sikayetten muzdarip. 

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2022 Saat 17:30
Hocam merhaba

Daha 1 ay geçmedi 2 gün burnu aktı, dün kuru öksürük.
Bugün balgamlı, ateş 37,5-37,8. Ama yine nefesi sıkışmaya başladı, solunum sayısı arttı, öksürüyor ve balgamı çıkıyor 
Son kez doktor bronşiolit dedi, ventolin , kortizon vs yaptılar çok sıkısti

Bugün aynı durum ,çok korkuyorum ,gecen sefer gece aglayarak geçti göğüsum agırıyor diye 12 saat uyumadı acile gittik

Sıcak buhar yapsam kötü olmaz mı ? Nasıl 1 günde bronşlara iniyor bu balgamlar? Her ay böyle virüs olur mu.(((   Oğlum 5,5 yaşında 

Mesaj Tarihi: 04 Ara 2022 Saat 20:02
SAKIN, oksuruk nedeni ile, sakin Turk doktorlara gitmeyin, yazilarimi okuyun, onlari uygulayin. 
Turk doktorlari;
Her oksurene:Astim veya Bronsit derler.
Her kabiza; "makadi catlak" derler.
Her dokuntuye; Allerji derler.
Her kusana; Reflu derler.
Her atesli hastaya: PFAPA derler. 
Ama, asla Grip teshis etmezler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat