Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4 aylık Bebek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74206
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:28

Konu: 4 aylık Bebek
Mesajı Yazan: Dilyafruz
Konu: 4 aylık Bebek
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 11:05
Merhaba hocam

İnternette bazı kaynaklarda bebeklerin burnu temizlenmesi gerek oldugunu yazıyor, sümükler viruslerden koruyormuş 

Oğlumda (4 aylık ) buyuk oglum grip olunca ,burnu tıkalı, akıntı yok ama içinde ya kurumuş sümükler var .
Burun temizleme aspiratör ile çekiyordum sonra onu okudum sizinle danışmak istedim
Nefesi alıyot komple tıkalı değil.sadece anne sütü içiyor

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Kas 2022 Saat 18:51
  "  burnu temizlenmesi gerek "
Herhalde, "Burnun temizlenmemesi  gerektigi" demek istediniz.
Turk doktorlari; cahil ve ahmak olduklarindan, hem vucudun calismasini anlatan ilim olan Fizyolojiyi bilmezler, 
hem de dogru durust Ingilizce bilmedikleri icin, Ingilizce bir Fizyoloji kitabini okuyup, anlayip isin dogrusunu
 ogrenemezler. Bir de; isin hastalikli durumunu anlatan, Fizyopatoloji dersi vardir ki, 50 seneden beri artik
Turkiye'deki Tip Fakultelerinde OKUTULMUYOR. Bizim zamanimizda en kazik ders sayiliyordu. Bu ders 
kaldirildiginda, Turk Tip talebeleri bayram etmislerdi. 
Dogrudur, salgilanan sumuk ifrazatinda, sadece virus degil, bakterilerin yasamini da guclestiren bazi enzimler
vardir. Ama bu aktivite, kurumus sumukte yoktur. ILK SALGILANDIGINDA vardir! 
Bu sebeple, burnunu, basinc uygulamadan temizlemenizde, yeni salgilanacak burun ifrazatini arttirmaya 
yonelik buyuk fayda vardir. 
Burun deliklerinde fazladan sumuk gormediginiz surece, burun temizligi yapmayin. Disardan gorulebilen
sumuk olursa, temizleyin. 
Anladiniz mi simdi; Dunya daki Tip ilmi nerede, Turk Tibbi nerede? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat