Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Burun akıntısı ve krup

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74223
Tarih: 16 Ağu 2025 Saat 18:26

Konu: Burun akıntısı ve krup
Mesajı Yazan: Süper anne
Konu: Burun akıntısı ve krup
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 22:58
Doktor bey merhaba oğlum 8,5 aylık birkaç gün önce bir anda az az burnu akmaya başladı sonra geceleri tıkanıyordu burnumuz. Dün gece ateşi çıktı 38,4 tü. Öksürük başladı bir ara kusar gibi oldu balgam çıkardı. Bugün yine öksürük vardı ama ateş olmadı huzursuzluk devam ediyor. Doktora gittik acile cocuk doktoru gördü ciğerler temiz dedi boğazda geniz akıntısı var ama şeffaf enfeksiyon yok dedi. Krup dedi ses telleriyle alakalı bir hava verelim dedi adını unuttum ama adrenalinmiş.biz almadık ama gece artarsa getirin illa vericem mecbur diyor. Bi de akıntı için zaditen damla verdi almadık henüz. Anladığımız kadarıyla hastalık yok ama cok huzursuz ne yapmalıyız ? Krup için ne yapılmalı öksürüğü için?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 23:11
Tam bir ornek sarlatan. Hos, baska Cocuk veya Aile hekimlerine de gitseniz, ayni soytariliklari uygularlar. 
Yazilarimi okuyun ve sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Ayrica da, akintinin seffaf olmasi hastaligin yeni basladigini gosterir.  Akintinin koyulasmasi ise, salak Turk
doktorlarinin zannettigi gibi, enfeksiyonu gostermez. Akinti su gibi iken, once beyaz, sonra yesil-sari Bally
kivami hal alir. Bu gorunum hastaligin iyilestigini gosterir. 
SAKIN Zaditen damlayi vermeyin. Akintiyi koyulastirir ve o sarlatanin istedigi tablo olusur!
Krup filan da degil. K.c.ndan uydurmus! 
Unutmayin, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler. Simdilerde eskisi gibi her Gripliye Astim diyemedikleri
icin (artik halk yemiyor!) boyle sacmaliklarla sizi daha fazla masraflara sokmaya calisiyorlar. 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 23:37
Yani grip mi olmuş çocuğumuz sesli öksürük var arada neden alırken de geliyor banyo yaptırıp burnunu çektik sık sık sıvı veriyorum emziriyorum odayı cok sıcak tutmuyoruz. 

Mesaj Tarihi: 14 Kas 2022 Saat 23:42
Bi de gece cok tıkanırsa soguk havaya çıkarın balkona iyi gelir dedi ? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 02:54
Soguk havaya cikarmak; bir tek Krup Hastaliginda ise yarar. 
Bu hastalikta, bilhassa gece artan "havlar tarzda" oksuruk vardir. 
Evet. Grip geciriyor, hastalik 2-3 hafta surer. Ilk basinda 4-5 gun suren ates olur. 

Mesaj Tarihi: 15 Kas 2022 Saat 11:57
Tamam hocam teşekkürler 🙏

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat