Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74359
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 20:12

Konu: Boğaz
Mesajı Yazan: Ayten1
Konu: Boğaz
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 17:55
Hocam geçen hafta boğazı tüm beyaz beyaz iplik şeklinde idi doktor boğaz enfeksiyonu demişti ateş ve agizda kokuda vardı antibiyotik yazmisdi 400 Luk bir hafta kullandık üstünden bir hafta geçti bugün yine burnu akmaya başladı üstelik bir az katı ve rengi sarı yeşil gibiydi balgamı da öyle çıktı şimdi de ateşi çıktı boğazına baktım yine beyaz beyaz uzun çizgiler var boğazında ama bu sefer ağzında koku yok dilini şu an bilemiyorum cunki mandalina yedi ondan sarı ola bilir ama halsiz başım ağrıyor diyor tekrar wbc yaptırayım mi ya da şöyle sorayım hastalık tekrar geri mi döndü bir 5 gün geçti üstünden sadece

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 18:41
Boğazı agridiginda strep a testi yapılmamıştı ve antibiyotik 7 gunluktu eğer o streptokok olmuşsa ve yine tekrar etmişse bu kalp ve ya böbrek tutulmalarina yol acmismidir hocam boğazının kaç gündür böyle olduğundan haberim yok yeni gördüm 

Mesajı Yazan: Kızlarımın annesiyim
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 19:00
Burnu akmaya basladiysa grip suan cocugunuz gecmis olsun

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 19:15
Burun ile ilgisi yok sorumun ben boğazını içindeki peynir gibi görüntüyü soruyorum hocama

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2022 Saat 19:29
"Peynir gibi gorunum", Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir. 1 hafta ates yapar. Eski cevaplarimi, bugunden
 geriye giderek okuyun.

Antibiyotik alirken, Strep-A Testi uygulanamaz.
Turk cocuk doktorlarinin dediklerine sakin inanmayin. 
Belli ki; o antibiyotik bile bosuna verilmis.  

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2022 Saat 12:08
hhocam boğaz ve dil görüntüsü böyle ağızda koku yok ateş 39 1 olunca çok halsiz oluyor gece 11 de calpol vermiştim uyumuştu sabah 7 inleyince uykuda baktım 39.5 parol verdim şimdi 38.5 daha bekliyorum uyuyor cunki öksürük yok sadece bir kere falan oluyor hunkurunce kati burun akıntısı çıkar sabahları balgamıni çıkaramadığı için kısarak çıkarır başka bir şikayeti yok şimdilik 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2022 Saat 18:43
Antibiyotik gerekmiyor. 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 08:43
Şunu da sorayım Hocam ara sıra balgam çıkarmak için kusuyor kusmukta siyah gibi parçacıklar var ele gelmiyor pecetede izi kalıyor bir de bu gün burnunun yan tarafını yanağa doğru acıldığını söyledi 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 18:12
forumda bahsettiğiniz illadin damla bunu bugün aldım otrivine sprey kullanmıştım kulak doktoru vermişti ama sizin yazılarınızda etki etmez yazmistiniz 5 geçti 5 gün kullanmadım sonra yine burnu çok tikaninca başladım cuma günü en son dün gece kullandım bugün ara verdim yarın illadin damla damlatayimmi yoksa gerek yokmu ben aldım illadinle ilgili yazılarınızı hepsini okumaya çalışıyorum evde bulunsun 

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2022 Saat 19:28
Otrivin'in damla sekli yok!! Yoksa iki ilac da ayni etkiyi gosterir. 
Kulak agrisi olursa, Iliadin damla anlattigim gibi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2022 Saat 05:09
Hocam ateşte bugün 4 günümüz.hala 38.8.ustu hep atlet ve kilot.giydirsem çok oluyor ateşi.ilk üç gün çok başı ağrıyordu 1.gun 4 ve 6 saat aralıklarla toplamda 4 defa bir ölçek parol verdim (4 yaş 4 aylık erkek 15 kilo) 2.gun yine 4 defa 3.gun 2 defa parolu agrikesici niyetine verdim.bu gün ağrısı yoktu sadece ateş olunca vermiyorum 39.9 da bile vermedim.gece horlamasi oluyor cold mix damlatiyorum yastığına burnu akmıyor kapanıyor serum fizyolojik sprey şeklinde olandan sıkıyorum balgam çok çıkarıyor bazen beyaz bazen sarı çok zorlanınca çıkarmaya hafif kan oluyor balgamda.bugun komşu aile hekimi 39 yüksek ateş ve 3 günü geçmiş hemen kan tahlili yaptir dedi.ama ben yazilarinizda 5 gün sürer grip ateşi yaziyor diye bekliyorum ağzında koku falan yok sadece aç olduğu için kokuyor kötü koku degil.boğazı kızarık dudakları ateşten kıpkırmızı ve kurumuş 

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2022 Saat 18:12
Sakin o salak doktora kanmayin, hicbir sey bildikleri yok. Tipik "Aile hekimi" bunlarin hepsi ayni!
Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 01:58
Hocam Allah sizden razı olsun bu gün 5 gün ve nihayet artık bugün hiç ateş olmadı boğaz görüntüsü hala biraz beyazlı iştah yerine geldi.horlamasi kaldı ona da cold mix mucize gibi resmen 2 damla damlatdigim anda rahatlıyor.bu gün komşu büyük risk aldın streptokok a da ola bilirdi sen çocuğu doktora goturmedin diyor.bir de hocam çok besinsiz kaldık ya vitamin öneriniz varmı yoksa o da doğal meyve sebzemi olsun

Mesaj Tarihi: 02 Ara 2022 Saat 02:51
Vitamin gerekmez. Onlara vereceginiz para ile et, sut, yumurta vs alin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat