Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74484
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 01:51

Konu: Boğaz ağrısı
Mesajı Yazan: antipc
Konu: Boğaz ağrısı
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2022 Saat 19:34

İyi günler hocam,
Yaklaşık 10 gün öncesinde griptik ailecek. Herkes toparladı sayılır. Benim boğazımda gece başlayan ağrım geçmedi. Sıcak meşrubat, pastil, tantum sprey, günlük sıcak banyo vs. Geçmeyince bugün aile hekimine gittim. Geçen sene subakut tiroidid geçirdim( sizin yönlendirmeniz ile endokrin kontrolünde 6 ayda toparlamıştım). Boğaz ağrım geçmeyince aynısı başlıyor sandım. Tahlil sonucunu ekledim herşey normal görünüyor. 

Hocam tahlilde grip olduğum da görünmüyor sanki değil mi? Ama benim hala boğazım ağrıyor. Doktor boğazınız kızarık dedi, antibiyotik ve nurofen verdi. ( İçmedim henüz) . Gündüz iyi gibiyim balgam atıyorım, ama gece yutkunurken ağrı var, bazen ağrı kesici alıyorum . Boğazım nedendir hocam?

Bir de hocam tiroidlere inmemesini engellemenin bir yolu var mı? Tiroidler iltihaplanınca gerçekten insanı yoruyor. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2022 Saat 20:32
SAKIN, verilen ilaclari kullanmayin! 
Gripler, Tiroid bezine INMEZLER! Degil Gripler, hicbir bakteri Tiroid bezine inemez. 
Tiroid iltihabi; bildiginiz iltihab degildir. Oto-immun hastaliktir (yani; vucutta Tiroid dokusuna karsi, antikorlar
olusmasidir) 

Mesajı Yazan: antipc
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2022 Saat 20:57
Bunu bilmiyordum hocam. En son gittiğim endokrin doktoru da sadece ağrı kesici verip takip etmişti süreci. Sebebini böyle açıklayan olmamıştı. 

Dahiliye uzmanları üst solunum yolu enfeksiyonu sonrası subakut tiroid olmuşsun demişlerdi. Ben de öyle sandım hep. 

Boğaz ağrım normal takip ediyorum o zaman hocam. Yutkunurken ağrıyor baya. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Ara 2022 Saat 02:20
Turk doktorlarina pek kulak asmayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat