Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Akciğer sesleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74505
Tarih: 08 Ara 2025 Saat 14:59

Konu: Akciğer sesleri
Mesajı Yazan: Zeynep33
Konu: Akciğer sesleri
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 00:17
Dr bey 6.5 yaşında kızım öksürük geçmiyor okul açıldı 2 hafta sonra başladı  balgam burun akıntısı öksürük geçen gün burnunu kapattım ağzından nefes alınca ötme sesi geliyordu ertesi gün dra götürdüm Dr bu çocuk ötüyor dedi ve sirtinda hirilti var dedi de bey size iki şey sormak istiyorum
1.si kızım geçen sene Haziran'da bile grip vs değilken öksürdu drlar sırtını dinlediklerinde ronkusu var diyolardi  ventolinle rahatlıyodu hocam kızıma.astim diyo drlar alerji testi yaptırdık alerji çıkmadı alerjik olmayan astim diyolar sizce yaz ayında bile bu solunum seslerinin duyulması astım tanısı için yeterli mi?neden bu sesler duyuluyo
2.bu drlarin sırtta.hirilti.dedikleri.balgam mi oluyo yoksa enfeksiyon mu ney hocam biz grip olursak bizlerde de olurmu bu ciğerdeki hırıltı çünkü biz gidince dra sirtimiizi dinlemiyo drlar bu hırıltınin sürekli.tekrarlamasi ciğerlere zarar verirmi hocam?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 02:30
   " ronkusu var diyolardi "
Doktor salak olursa der tabiiki!! 
Akciger seslerine "Rall" denir. Bunlarda; Krepitan, Sibilan ve Ronflan Rallerdir. 
Bunlarin disinda Turk doktorlarinin uydurmalari olan; "Ronkus", "Kaba rallar", "Hisirtili raller"  ancak salak
 doktorlar tarafindan soylenir. 
Bu salak doktorlar, HIC bu 6.5 sene zarfinda, Grip teshis ettilermi?? 
Oksuruklu hastaliklar tabolumu hic olmazsa bir inceleyin. 
Sonra da Forumdaki cevaplarimi ve hasta yorumlarini bugunden geriye giderek okuyun. 

Mesajı Yazan: Zeynep33
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 02:32
Hocam okudum ama bizim öksürügu hiç bı kefeye koyamadım Haziran'da grip vs değilken de oluyodu öksürük ve ventolinle rahatlıyodu yani grip dışında olan öksürük 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat