Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Emin olamadım. (paslı dil mi?)

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74512
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 11:38

Konu: Emin olamadım. (paslı dil mi?)
Mesajı Yazan: OzgurunBabasi
Konu: Emin olamadım. (paslı dil mi?)
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 14:52
Hocam merhabalar, oğlum 5 yaş 21.7 kg. 3 gün 38-39 arası gezinen ateşi oldu. Sizden öğrendiğim şekilde İlaç vermedim. 1 gün ateşsiz geçirdik ve bugün yine 39 derece ateş başladı. Boyun lenflerinde ele gelen birsey yok. Bademcikler normal. Boğaz arka duvarı kızarık. İstahsiz ve sürekli uyku hali var. Solunum sayısı normal. Su gibi burun akıntısı başladı. Su gibi burun akıntısının viral olduğunu yazmışsınız eski gönderilerde. Ama ağızda acı bir koku var konuşurken yanına gelince alabiliyoruz. Dili de resimdeki gibi. Paslı dil mi emin olamadım. Kan tahlili yaptırmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

https://www.hizliresim.com/98n5u5d" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 14:56
Bir de saatte 6-7 defa olan öksürüğü yazmayı unutmuşum. Öksürüklü hastalıklar tablosuna göre influenza gribine uyuyoruz görünüşte. Savunma mekanizması olduğunu bildiğimden öksürükle uğraşmıyorum. Sadece dili sormak istemiştim. Saygılarımla. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 19:16
EGER; Bu dil manzarasi yaninda, Ates+Pis koku varsa, antibiyotik gerekir. 
Tek basina boyle bir dil gorunumu; kusma ve aclik sonrasinda da olur. 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2022 Saat 19:19
Kusma ve açlık hiç olmadı hocam. Ateş ve koku devam ediyor. Antibiyotik başlayacağım o zaman. Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:03
Hocam tekrar merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce oğlumun dil fotoğrafı ve 1 hafta düşmeyen ateşi ile ilgili size sormuştum. Sizin cevabınızı müteakip c.ftnx antibiyotik başladık. İkinci dozdan sonra ateş anında düştü ve çok hızlı bir şekilde iyileşti. Antibiyotik yazan doktoru tek kulağı çok kötü muhtemelen ateşi bu kulak yapıyor 10 gün kullanın demişti. Beraberinde iliadin damla da kullandık. 

6 gün önce antibiyotik bitti.  Bugün gece 5 de uyurken inledi. Baktığımızda ateşi 38.5 lara çıkmıştı.  Hiç müdahale etmedik. Ancak uyandıktan sonra iliadin damlattık ve ateş tamamen normale döndü.

Ateş tekrar olur mu gece yatınca bilemiyorum. Ağrısı olmadığından kulakda sorun olmaz diye okudum eski yazdıklarınızdan. Kulaktaki tekrar etme eğiliminde olabilir mi? 

Sadece gece ateşi olursa brusella şüphesi diye okudum eski üyelerden. yine gece ateşi olursa yaptırmam gereken test var mı?

Saygılarımla. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:19
Kulak agrisi ates YAPAMAZ.. 
Kulak agrisini yapan etken ates de yapar. VE daima, Viraldir. 
Brusella Turkiye'nin her bolgesinde olmaz. Bursa, Mudanya ve cevre koylerinde olur. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:57
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 22:01
Hocam tekrar merhabalar, oğlumun 1 haftadır 2.kez sadece gece ateşi oldu. Gündüz veya başka zaman ateş tamamen normal oluyor. Brusella sormuştum. Bursa tarafında olur demiştiniz. Ankarada yaşadığımız için o ihtimali düşünmedik. 

Biraz bağırarak konuşuyor ve biz birsey söylediğimizde zor duyuyor gibi. Kulak ağrısı veya başka bir belirti yok. İlliadin yine uygulamak boşa uygulama olur mu? 

Sadece gece olan ateş ve bu belirtiler yine orta kulak iltihabı olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 22:56
Cep telefonunu her iki kulak ile kullanabiliyorsa, gerekmez. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 23:01
Teşekkürler hocam değerli cevabınız için. Peki haftada 2 gün sadece gece çıkan ateş için endişe etmeli miyim?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat