Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulakta kızarıklık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74548
Tarih: 29 Oca 2026 Saat 22:13

Konu: Kulakta kızarıklık
Mesajı Yazan: nlgn
Konu: Kulakta kızarıklık
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2022 Saat 20:36
İyi akşamlar. Kızımda 3 gündür burun akıntısı vardı. Ateş ve balgamlı öksürük yoktu. Aniden kulağım ağrıyor demeye başladığı için doktora gittik. Kulağı kıpkırmızı dedi ve cempes antibiyotik ve siprogut damla verdi. Daha önce hiç antibiyotik kullanamadı kızım. Nasıl hareket etsek bilemedik. Bugün kulağında hiç ağrı olmadı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2022 Saat 23:44
Yazarlar kismindan ilgili 2 makaleyi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 10 Ara 2022 Saat 20:05
İyi akşamlar doktor bey. Bugün başka bir çocuk doktoruna daha götürdüm kızımı. Ateş ağrı yok boğazı temiz sadece ara ara burnu tıkanıyor bazende akıyor dedim. Oda ısrarla sol kulak çok kırmızı antibiyotik kullanmazsa işitme kaybına gider dedi. Ben size güvenmeyi tercih ediyorum. İnşallah kızarıklık geçer. Ağrı olmadığı için iliadin vermiyorum. Balgamsız kuru öksürük oluyor bazen. Kulağı 2 gün önce ağrıdı bir daha ağrı olmadı zaten. 3 doktor gördü üçüde işitme kaybı olur diye gözümü korkuttu. İnsan evladı söz konusu olunca içini bir türlü rahatlatamıyor.

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 00:53
Goruyorsunuz degil mi, nasilda sahtekarligin zirvesini uyguluyorlar! 
Ilk sayfada; YAZARLAR kisminda, benim bu konudaki 2 makalemi makale listemden bulup okuyun. 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2022 Saat 17:28
Merhaba doktor bey. Makaleleri okudum. Perşembe günündeki ağrıdan sonra ağrı olmadı. Burun akıntısı az az devam ediyor. Kızım kulağında bazen çınlama olduğunu söylüyor. Kulağının içindeki kırmızılık geçmediği için mi çınlıyor acaba? Tekrar kontrole götürdüğümde hala kırmızı derlerse ne yapmam gerekir? Antibiyotiği asla kullanmak istemiyorum .

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2022 Saat 18:47
Sakin kontrole filan gitmeyin. 
Sadece, benim anlattiklarimi uygulayin. 

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2022 Saat 13:27
Doktor bey merhabalar. Sizin tavsiyenizle kızıma antibiyotik kullanmadım. Kulağı çok kırmızı mutlaka kullan demişlerdi. 1.5 hafta kadar geçti üzerinden çınlama dışında şikayeti yoktu ama bugün okulda aynı kulağı tekrar ağrımış. Doktora götürdüm bu seferde kızarıklık yok ama geride akıntı görüyorum diyerek amoklavin reçete etti. Boğazıda şiş biraz dedi. İliadin damla damlatacağım şimdi. Siz ne önerirsiniz? Teşekkür ederim iyi çalışmalar.Birde 2 günder gözü kızarık ve akıntılı olduğu için stafine kullanıyoruz.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2022 Saat 19:56
SADECE, Iliadin damla kullanin. Kulak agrisi nedeni ile su Turk doktorlara gitmeyin. Ne ilac verecekleri belli!
Kasten bir cuval  ise yaramaz ilaclar verip, sizi biktiracak sonra sanki cozummus gibi ameliyat onerecekler. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:09
.

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2022 Saat 19:22
Bogazda beyazliklar olmasi, Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisi olabilir. Viral bir hastaliktir, 1 hafta ates yapar,
 kendiliginden iyilesir. Kan sayiminda; MONO degeri yuksektir. 

Mesajı Yazan: iremgül
Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 23:07
Çok Cok geçmiş olsun 

Kadir hocam buradan yazıyorum inşallah uugundur.
Çünkü aynı sıkıntılar 6 yaşındaki anaokuluna giden 
Kızımdavar. Cuma gecesi 37.5 38 derece ates oldu
Nabiz 145 oldu burnu tikaliydi illiadin sabah akşam damlattim.

Cumartesi sabahtan beri boğaz ve üst damakta küçük kırmızı 
Benekler çıkmış. Ve boğaz da iki yerde küçük beyaz noktalar var
Suan ates yok istahi iyi boğazı açıyor nabiz 110. burnu tikali bal kimin veriyorum
Hiç ilaç vermedim
Step a yada b?  bu hastaliklari bilmiyorum medyadan okuyoruz. 
yoksa bu enfeksiyozmonoz.. mi? Kirmizi benekler beni korkuttu..
Muayene gerek li mi 
Tavsiyeniz nedir..tesekkur ederim 

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2023 Saat 01:58
"Strep-b" diye bir sey yok! 
Yazilarimi iyi OKUYUN...
Strep-A oldugunda: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+Bulanti/kusma olur. 

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2023 Saat 23:51
.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat