Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kas eklem ve boğaz ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74578
Tarih: 05 Ağu 2025 Saat 22:06

Konu: Kas eklem ve boğaz ağrısı
Mesajı Yazan: duyru
Konu: Kas eklem ve boğaz ağrısı
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 16:30
Hocam 20 aylık kızımla aynı gün grip olduk bugün 5.gün ben sizin grip için önerilerinizi her zaman uyguluyorum 2 kızımıda antibiyotiksiz büyüttüm . Fakat bu yılki grip bir farklı kızımla aynı gün hasta olduk inanılmaz bir ateş boğaz ağrısı ve kas eklem ağrısı yaşadık resmen oturup ağlayacaktım ağrıdan fakat yüksek doz ağrı kesiciyle azda olsa rahatladım fakat kızım gözünü açamıyor sürekli inliyor ağlıyor mahvoldu. Anne sütü bile çok az emiyor yutkunamadığı için. Dilde pas koku yok. Fakat kızımın ağrısını dindirmek için ne yapabilirim. Ben bile dayanamadım onun çektipi ağrıyı tahmin bile edemiyorum. Novalgin şurup mu kullansam.9kilo 80cm  boyu

-------------
dudududu

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 17:19
Ayrıca hiç gözünü açamıyor hep uyumak istiyor alıyorum kucağıma ağlıyor gözünü zorla açıp sonra yeniden uyuyor son 2 gündür. Ateş düşürücü calpol veriyorum sadece ateşi düşüyor ama ağrısı inlemesi geçmiyor

-------------
dudududu

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 18:59
Bu seneki Gripler boyle. Farkli bir sey yapmayin. 
Ates/agri gidericileri cok gerekmedikce vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 21:19
Hocam az önce uyandı kulağından bildiğiniz su gibi sıvı akmış yastığı saçınd kurumuş halada kulağının içi su gibi ıslak. Bu ne olabilir.

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 22:33
Kulak zari delinmis.
1- HEMEN Iliadin damla, 5gun, gunde:2x2'ser damla her iki burun deliklerine damlatin.
Damlatirken, sirt ustu yatsin, her bir tarafa damlattiktan sonra, basini o tarafa cevirin ve 1-2 dakika bekletin.
2- Bactrim surup, gunde:2x1 olcek 5gun verin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2022 Saat 01:20
Hocam dediklerinizi yaptım backtrim bugün 5. Gündü fakat hala kulak akıntısı ve ara ara ateşi devam ediyor. İliadine devam ediyorum 5 gün kullanıp 1 gün ara şeklinde.peki akıntı hala devam ettiği için backtrim de devam edeyim mi

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2022 Saat 01:49
Bactrim'e de devam edin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 23:17
Hocam backtrim bitti iliadine devam ediyordum toparlanmış gibiydi kızım fakat akşam üzeri bir anda halsizleşti ve titremeye başladı eli ayağı morardı buz kesti ve çok fazla titredi ama bilinç gitmedi çok fazla ağladı sadece. Acile gittik doktor kulak iltihabının devam ettiğini söyledi  ve hastaneye yatış verdi ama kabul etmedim yeniden backtrim yazdırdım doktorda klavon es de yazdı iki antibiyotiğide vermemi söyledi . Hocam şimdi ben ne yapayım ilaçları nasıl vereyim ateş geçmişti bir daha başladı kulağı geçmemiş ne yapayım hocam 

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2022 Saat 03:32
SADECE Bactrim verin, Orta Kulak bosluguna BIR TEK Bactrim nufuz edebilir. 
Bactrim ve Iliadin'e devam edin. 
Iiki yatisi kabul etmediniz. Muhtesem bir kazik yerdiniz. 

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2022 Saat 01:20
Hocam özet geçmem gerekirse 7 aralıkta 20aylık kızımla ağır bir gribe yakalandık kızımda 11  aralıkta uykudan uyanan kızımın kulağından bayağı sıvı gelmişti size danışarak iliadin ve backtrim başladık backtrim 5gün kullandık 16 aralıkta kestik .iliadine devam ettik ateşi bitmişti sadece kulak akıntısı ve huzursuzluğu vardı fakat 20 aralıkta bir anda titremeye başladı çok korktuk ve ateşi çıktığı farkettik hastaneye gittiğimizde kulak iltihabının devam ettiğini ve bize yatış yapmamız gerektiğini söylediler kabul etmedik doktor klavon es diye antibiyotik yazdı ben backtrim de istedim bana iki antibiyotiği beraber kullanmamı söyledi ben size danışarak sadece backtrim başladım yeniden zaten iliadine devam ediyordum.
Hocam akıntının bugün 14. Günü ve backtrim kullandığımız halde iki gündür kulağından gelen sıvı çok kötü kokmaya başladı ve yoğunlaştı. Ateş yok huzursuzluk hala devam ediyor zaten backtriminde 4. Günü.
1.Hocam backtrim kullandığımız halde bu kötü kokulu sıvı neden olmaya başladı
2. Backtrimi kaç gün daha devam etmeliyim
3.hangi durum kulağı için tehlikelidir endişelenmem gereken durumlar nelerdir. 

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2022 Saat 04:06
Tehlike? Kulaga bir sey damlattiginizda olur. 
Sadece akintiyi silin. Aralar vererek Iliadin damla kullanin. 
Bactrim mutlaka akinti kesilene kadar devam edin. 
Ates olursa, ancak o zaman obur antibiyotigi ilave edin. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 19:18
20 aylık  kızım bugün güne öksürükle başladı ve yine ateşi var sanırım kulak enfeksiyonu yapan hastalığı tam geçmeden yeni bir virüs aldı. Çünkü kulak akıntısına sebep olan hastalıkta öksürük burun akıntısı yoktu sadece ateşi vardı sonra bir anda kulağı akmaya başlamıştı. 
1.Hocam şimdi ben ne yapayım  akıntı devam ettiği için yeniden backtim kullanacak mıyım.
2. 15 gün olacak antibiyotikli gün sayısı ilk defa antibiyotik kullanıyor çok fazla olmadımı ve buna rağmen kulak akıntısı geçmeden yeniden hasta oldu
3. Ateşi 38 38.5arası keyfi yok ama ateşi düşürmüyorum
Kız çocuğu 36.haftada 2800doğmuştu.geçenay kilosu 8900dü 1 aydır hasta ve sadece anne sütü alıyor yemek yemek istemiyor bende zorlamıyorum ama çok zayıfladı. Neler yapabilirim hocam yorumlarınjzı bekliyorum

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 19:35
1- Bactrim + Iliadin damla 5 gun kullanin. 
2- Bactrim, komplikasyonlari onler... TEDAVI ETMEZ! 
3- Ates sakin dusurmeyin.
4- Yemege zorlarsaniz, kusar. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 21:42
Hocam belki anlatamamışımdır diye yeniden belirtmek istedim backtrim 5 gün kullandık bırakmıştık ikinci gün ateşlenince yeniden başladık yarın 10. Gün ve şişe bitmek üzere 3. Şişeyede mi başlamamız lazım. Çok fazla antibiyotik kullanmış olmaz mıyız. Daha ne kadar kullanmamız gerekiyor

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 22:54
Yuzbin kere anlatildi! 
Kulak agrisi+Ates olursa, 
Kulak akintisi+Ates olursa, Bactrim kullanin. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 22:14
Hocam sabrınız ve bize verdiğiniz tüm bilgiler için size minnettarız. Sizi yorduğumun farkındayım fakat benim gibi birçok anne  eşine ailesine çevresine karşı çıkıp size inanıp sizin tedavi yöntemlerini uyguluyor . Eş aile çevre baskısıyla uğraşırken de bazı şeyleri ayrıntı sorma gereği duyuyoruz hocam. Tabi sizi suistimal edip her zaman anlattığınız şeyleri soranları demiyorum ama benim gibi çok insan vardır eminim. Hem daha ayrıntı bilip yanlış yapmak istemiyorum hem karşıma aldığım herkese bir cevabım olsun istiyorum.
Backtrimi 3.şişe kullanmakta olan tereddütüm bi yazınızda uzun süre backtrim kullanmanın Steven johnson syndrome sebep olabileceğinizi yazmanızdı. 2x1ölçek ve 3. Şişe için böyle bir risk varmıdır
Bir akrabamın 6 yaş çocuğu antibiyotik tedavisi sonrası türkiyede sayılı kişide olan bu sendromu yaşadı. Çocuğun yanmış gibi olan vücuduna  ağzının içine kadar eriyen kaslarına şahit oldum. Endişem bu yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum .
Kendi çocuğum için karşımda çocuğumu hastaneye yatırmamı isteyen doktorlar ailem eşim ve çevrem var. Yanımda siz ve annelik hislerim. Size minnettarız hocam

-------------
dudududu

Mesajı Yazan: aleynaaa
Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 22:25
bactirimi eczaneler vermiuor doktorlar yazmıyor nasıl alıcaz ? kaç doktora sordum yazmıyor kaç ezc yalvardırm yazılmazsa veremem diyor bu nasıl iştir ya, aile hekimine gidip bana en iyi gelen ilaç desem kendim için yazdırsam aklıma son çare bu geliyor

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 22:29
Orjinalini yazan: aleynaaa aleynaaa Yazdı:

bactirimi eczaneler vermiuor doktorlar yazmıyor nasıl alıcaz ? kaç doktora sordum yazmıyor kaç ezc yalvardırm yazılmazsa veremem diyor bu nasıl iştir ya, aile hekimine gidip bana en iyi gelen ilaç desem kendim için yazdırsam aklıma son çare bu geliyor
Aynen öyle zorla alıyorum bende aile hekiminden.yazmıyorlar eski diyorlar işe yaramıyor diyorlar. Bende iyi gelen tek antibiyotik falan deyip zorla alıyorum

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 02:36
Niye yazsin?? Ucuz ilac! Ilac firmasi, Doktorlara rusvet, "guzellik" filan da yapmiyor! 

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 06:09
Orjinalini yazan: duyru duyru Yazdı:

Hocam sabrınız ve bize verdiğiniz tüm bilgiler için size minnettarız. Sizi yorduğumun farkındayım fakat benim gibi birçok anne  eşine ailesine çevresine karşı çıkıp size inanıp sizin tedavi yöntemlerini uyguluyor . Eş aile çevre baskısıyla uğraşırken de bazı şeyleri ayrıntı sorma gereği duyuyoruz hocam. Tabi sizi suistimal edip her zaman anlattığınız şeyleri soranları demiyorum ama benim gibi çok insan vardır eminim. Hem daha ayrıntı bilip yanlış yapmak istemiyorum hem karşıma aldığım herkese bir cevabım olsun istiyorum.
Backtrimi 3.şişe kullanmakta olan tereddütüm bi yazınızda uzun süre backtrim kullanmanın Steven johnson syndrome sebep olabileceğinizi yazmanızdı. 2x1ölçek ve 3. Şişe için böyle bir risk varmıdır
Bir akrabamın 6 yaş çocuğu antibiyotik tedavisi sonrası türkiyede sayılı kişide olan bu sendromu yaşadı. Çocuğun yanmış gibi olan vücuduna  ağzının içine kadar eriyen kaslarına şahit oldum. Endişem bu yüzden yanlış birşey yapmak istemiyorum .
Kendi çocuğum için karşımda çocuğumu hastaneye yatırmamı isteyen doktorlar ailem eşim ve çevrem var. Yanımda siz ve annelik hislerim. Size minnettarız hocam

hocam bu mesajı görmediniz mi yoksa görüp cevapmı vermek istemediniz  🙈

-------------
dudududu

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 18:48
Steven Johnson Sendromu, her uzun sure Bactrim kullananlarda olmuyor. Piyango isi! 
O yuzden gereksiz yere kullanmayin. 
Yaziyi gormemisim. 

Mesajı Yazan: kezbankk677
Mesaj Tarihi: 28 Mar 2023 Saat 18:40
 merhaba,immün eksiklikte ltt testi yapılıyormuş sjs için de yapılabilirmi  sonuç verirmi

Mesaj Tarihi: 28 Mar 2023 Saat 19:18
" steven johnson sendromu için ltt lenfosit transformasyon testi yapılabiliyormuş .lenfositler saldırıyormuş
 vücuda.bu test  yaptırılmalımıdır? steven johnson sendromu olmamak için?"

Yok ya!!! Boyle bir sey olsa, Turkiye'deki 85 milyona degil, butun dunyadaki isanlara yapilir!! 
Boyle bir sey mumkun mu??  Boyle salakca Turk doktor zihniyetini nasil ciddiye alabiliyorsunuz??? 
Ayrica da; sadece Bactrim gibi Sulfamid ilaclari ile degil, Sara ilaclari, Butun antibiyotikler, Ibuprofen grubu
ilaclarla da olabiliyor. Hastaligin kendisi zaten COK nadirdir. 
Turk doktorlari en basit Grip tanisini bile koymaktan acizlerdir, ondan sonra da kalkarlar en olmayacak, en
nadir hastaliklarla aileleri korkuturlar. 
Sakin bu PUSTLARA kanmayin ve sakin bu PUSTLARA para kaptirmayin.
Ayricada, hastalik baslamadan once, olacagini gosteren bir tahli de YOK!! Nasil oluyorda BU sahtekarlara
inanabiliyorsunuz?? 
Onlarin istedigi; 
1- Bu tahlili yapip sizleri dolandirmak. Tahlil sonucunda tabiiki de bire sey cikmayacak.
Sakin bu pustlara kanip, tahlil filan da yaptirmayin.  
2- Cok ucuz bir ilac olan Bactrim yerine , sizi korkutup daha pahali antibiyotiklari sattirmak! 

Mesajı Yazan: kezbankk677
Mesaj Tarihi: 03 Tem 2023 Saat 02:21
.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat