Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz ağrısı,ateş,yeşil mukus

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74582
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 23:19

Konu: Boğaz ağrısı,ateş,yeşil mukus
Mesajı Yazan: esraa35
Konu: Boğaz ağrısı,ateş,yeşil mukus
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 21:23
14 yaşındaki oğlumun 3-4 gündür devam eden şeffaf burun akintisi koyu,yoğun ve yeşil akıntıya evrildi ama halsizlik,boğaz ağrısı ve ateş te başladı.Esimin ısrarı üzerine acile gittik.Yesil mukus bakteriyel olduğuna işaretmis,sinüzit olabilirmiş,boğazı kıpkırmızıymis beta olabilirmiş.Kan tahlili yapmaya gerek yokmuş, antibiyotik ve soğuk algınlığı reçete edildi.Mutlaka antibiyotige başlamamız gerektiğini de ekledi.Hocam sorum şu ki birçok doktordan duydugum yeşil mukusun bakteriyel olduğu doğru mu?Iyilesirken koyulastigini ve yeşil olduğunu biliyorum ama oglum iyiyken yemyeşil akıntıya beraber ateşinin çıkması aklımı karıştırdı.Sizce durum nedir?

-------------
Esraaa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ara 2022 Saat 22:35
  " Yesil mukus bakteriyel olduğuna işaretmis "
Al iste, bir salak daha! 
Iyilestigini gosteriyor. Sakin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2022 Saat 04:08
Tabiki hiçbir ilacı kullanmıyoruz hocam.1 gibi ateşi 39 u geçince üstüne 2 yorgan örtüp 45 dk sonra 1 saat kadar terledi,sırılsıklam olmasına rağmen  hala ateşi 38.3,neden ateşi tam olarak düşmemiş olabilir?

-------------
Esraaa

Mesaj Tarihi: 12 Ara 2022 Saat 17:14
Terlemesinin 3 saat ardından ateşi tamamen düştü ,bir daha da çıkmadı.Bugün de boğaz ağrısı ve biraz halsizligi dışında çok şükür çok daha iyi.Siz olmasaydınız doktorun verdiği antibiyotigi kullanıyor olacaktik,6 saatte bir de ates düşürücüyü.Cocuk belkide dünden daha kötü olacaktı bugün.Cok teşekkür ederiz hocam,iyiki varsiniz...

-------------
Esraaa

Mesaj Tarihi: 13 Ara 2022 Saat 17:13
Hocam daha öncede anlattığım gibi 14 yaşındaki  oğlumun hastaliginin bugün 3.gunü. ateşi ilk gün 39 lara kadar çıktı ve sıkıca örtüp terledikten sonra bir daha çıkmadı ama hala yutkunmakta güçlük çekiyor.Bademcikleri şişmiş ve uzeri
beyaz.Burun çok tikalı,Dil temiz,agiz kokusu yok.Virusler de tonsilite sebep olur mu?Streptokoksa diye de çok korkuyorum,.Malesef burda strep A testi yapmıyorlar.Hastaneler o kadar kalabalık ki kan tahlili filan yapmadan antibiyotik verip yolluyorlar.Biz her ihtimale karşı kullansak mi?Streptokok olsaydı Pis bir agiz kokusu olur diye söylüyorsunuz o yüzden oyle olmadigini düşünüyorum ama bademciklerdeki iltihabi görünce de panik oldum

-------------
Esraaa

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Ara 2022 Saat 19:55
Yazilarimi okuyun. Okuyan ailelerin; Strep-A Testi yaptirmasina gerek yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat