Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulakta darbeye bağlı agri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74722
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:55

Konu: Kulakta darbeye bağlı agri
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Kulakta darbeye bağlı agri
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 01:43
Kadir bey merhaba ,oğlum 7 yaşında. Dün ablasıyla boğuşurken ablası yanlışlıkla ayağıyla kulağına vurmuş. Hızlı vurmadigini soyluyor ama ondan sonra kulağım agriyor demeye başladı oğlum.agri kesici surup verdim biraz rahatladı .sonra gene ağlamaya başladı. Kulağında uğultuda var heralde  tam tarif edemiyor .fokurduyor kulağım diyor .yutkununcada agriyomus .ne yapmak lazım..İnternete bakınca kulak zarı yırtıgi falan diyor ..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 01:52
YOK yaaa! Abla ayagini kulagin icine mi sokmus!
Kulak zari yirtilmasi ancak, avuc icini cukurlastirip, kulak uzerine hava basinci yapacak sekilde vurmak ile 
olabilir. Ayak ile bunun yapilmasi, olacak is degil. 
Sirf ablasina gicik olsun diye de, agriyor diyebilir. Takip edin.

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 01:54
Çok sagolun gerçekten iyi ki varsınız. Peki agri devam ederse yani ısrarla agriyor derse napalim .nasıl bi yol izlemeliyim sizce

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2022 Saat 19:05
Agri 1 gunde gecmezse, bir KBB doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 02:20
Kadir bey merhaba,dünden beri ateşi 38 lerde iki kulağının birden ağrıdığını söylüyor. Ağrıdan ziyade sesler geldiğini söylüyor. Burnu tıkalı gözleri Çapaktan açılmıyor. Tobrased kullanıyorum.illiadin damla anlattığınız şekilde burnuna uyguluyorum.bugun isitmedede sıkıntı olmaya başladı. Kulağındaki sesler kismi  kafamı kurcalıyor. Yarın sabah bir KBB doktoruna götürelim diyoruz .geçici biseydir umarım .sizin fikriniz nedir.cınlama değil de baya gürültüden bahsediyor .tam tarif de edemiyor .

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 02:21
Bogazim da agriyor diyor .dilinde pas ağzından kötü koku yok.dolven veriyorum çok agri olduğunda 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 04:49
Tesadufen, Orta Kulak agrisi baslamis. Iliadin'e devam edin. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 06:14
Kaç gün daha devam edebilirim.5 gün diye hatırlıyorum sanki dogrumu

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 13:05
Kadir bey serum fizyolojikle burun yıkama videoları çıkıyor karşıma bu ara çok fazla.enjektorle bi burundan sıkıyorlar öbür taraftan çıkıyor. Bu yöntem doğru bi yöntemmi. Doğru ise günde kaç kez uygulanabilir. 

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 19:00
Bir de piyasada dolven bulunmuyor.onun yerine brus 100 mg vermişler .ilk defa duydum .onu verebilirmiyim agri kesici olarak dolven muadili demisler

Mesaj Tarihi: 23 Ara 2022 Saat 19:51
SAKIN, buruna basincli HICBIR sistemi kullanmayin. Sinuzit veya Orta kulak iltihabi yapabilirsiniz. 
Brus100, ben de yeni duydum, kullanabilirsiniz. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2022 Saat 20:10
Kadir bey bir de  pedifen var dediler dolven muadili .diğerini hiç duymadığım için kullanmak istemedim .pedifen de  tam muadilimidir kullanayım mi?ateşi 38 civarında ateşi düşürmek istemiyorum ama agrisi çok oluyor kulağı boğazı karnı. Ishalide var.gunde kaç kere  agri kesici verebilirim. 

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2022 Saat 03:28
Pedifen kullanabilirsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat