Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş tırnakta morarma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74796
Tarih: 01 Ara 2025 Saat 11:17

Konu: Yüksek ateş tırnakta morarma
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Yüksek ateş tırnakta morarma
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2022 Saat 15:54
Hocam merhaba 7.bucuk yaşındaki oğlumun oksurukle beraber atesi yükseldi atesi koltuk altından 39.7 lere cikiyor ve ateş dusurucuye cevap vermiyor. Tırnaklarına morarma var hocam. Dr götürelim mi tirnaktaki morarma hafif ama ciddi bir şey mi ne yapalım hocm
https://www.hizliresim.com/5c1tdkk" rel="nofollow">

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2022 Saat 19:18
Her atesli hastaliklarda, vucut, el ve ayaklardaki kani onemli organlara(Beyin, karaciger, dalak gibi) gonderir.
Bu sebeple, bilhassa acik tenli cocuklarda bu manzara gorulebilir.
Bugunden geriye giderek, (gidebildiginiz kadar) butun soru-cevaplari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Ara 2022 Saat 21:13
Hocam ateş çok yüksek 40 lari goruyor çocuk andan kopuyor bir şeyler söylüyor ama alakasız kendinde gorunuyor ama  konuşunca anlıyoruz kendinde değil. Oksuruyor ara ara ve boğazı kızarık ama boğazında agri yokmuş. Bunun dışında bir belirti yok. Parasetamol kesinlikle ise yaramıyor suan biraz rahatlasın istiyoruz sadece ama yarım derece biraz iniyor geri yükseliyor hemen. Hocam bakteriyel olmasından korkuyorum ateşin şiddeti onu anımsatıyor ama dilde pas olmadığı için rahatlamaya çalışıyorum. Tahlil yaptıralım mi sizce

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2022 Saat 03:30
Yuzbin kere anlattim. Ne zaman antibiyotik kullanilir okuyun. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2022 Saat 11:07
Hocam merhaba bizde inatçı 40 derece ateş 2. Günden sonra düştü ama bir bucuk gün sonra tekrar çıktı. Bu sabah dudaklarında kan kurulari vardi ve dudakları yara içindeydi. Doktora götürdük tahlil alınsın diye ama bu nasıl bir iştir ki israrimiza rağmen doktor hanım tahlil istemedi akciğer filmi istedi öksürüğü kotu diye. Film çıkınca düşündüğümden daha kötü dedi ve aşağıdaki ilaçları yazdı bronşit dedi. Film e nabız a yansımadı henuz onu da atacagim size. Simdi bekleyeceğim hocam siz uygun görürseniz iğneleri ilaçları kullanacağım.
https://www.hizliresim.com/h26pv1z" rel="nofollow">
Tanı hocam eczacı muadillerini vermiş sanırım ama üstlerinde ikisine astım yaziyor hatta birinde koah da yazıyor biri antibiyotik iğne biride 4kutu kortizon iğne ya ben kac senedir doktora çocuk götürmem size sorarım bunu da tahlil için gönderdim tahlil hariç her şey var. 

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2022 Saat 19:06
TAM bir sahtekar doktora catmisiniz.
1- Astim ve Bronsit'in Rontgen bulgulari YOKTUR! Bir yerinden uydurmus! 
2- Ben size NE DEDIM!! Laf dinlemiyorsunuz ki! 
3- Biliyor, tahlil raporu, elinizde "Kapi gibi" dururken, sizden para tirtiklayamiyacagini! 
Sanki hic doktora gitmemis gibi davranin. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 04:30
Hocam öksürüğü cok kotu normal grip öksürüğü gibi değil sanki. Birde ateşten sonra gece dudakları bu hale geliyor dudakları yara değil aslında ağzına bu kan neerden geliyor olabilir Hocam. 
https://www.hizliresim.com/thf7fak" rel="nofollow">

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 19:03
Dudaklarini nemli bez ile silip, ChapStick surun.
Dudaklarda ufak catlamalar var. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat