Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74888
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 17:55

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: mervezehrayağmur
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 23:17
Hocam yaklaşık 10 günden fazla süren burun tınaıklığı öksürük hali vardı bugün ateşi çıktı solunum sayısı 63, 2 gün önce sırtından fıs gibi bir ses geliyordu ateşi yoktu. Bugün burnunu sümkürürken başım ağrıyor dedi. Şimdi de uyandı biraz yine başım ağrıyor dedi. Dilde pas ağızda çok çok ağır bir koku yok

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Ara 2022 Saat 23:52
YAS???

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 00:03
Hocam yaş şubatta 7 olacak

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 00:09
Hocam çok sık nefes alıp veriyor 70 saydım uykusunda ve ateşi var

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 01:25
Rahat uyuyorsa dokunmayin. 
Sakin ates dusurmeyin. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 01:37
Hocam kesinlikle düşürmüyorum pencere açıyorum arada hava girsin diye ama biraz telaşlandım yarın randevu aldım bir kan tahlili yaptırsak iyi mi olur hocam hastalığın adını koymak için. Zaten oldum olası hassas bir çocuk. Hocam keşke gitmeseydiniz bizler sizlere muayeneye olabilseydik öyle üzgünüm ki… Sizin gibi okumayı araştırmayı kendine ilke edinmiş içinde insana yarar sağlama aşkı olan hekimlerimiz neredeler? Keşke geri dönseniz hocam. Buradaki annelerin çok samimi olarak söylüyorum size ihtiyaçları var.. 

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 14:30
Hocam gittik sırtını dinledi ciğerlerde hırıltı var dedi. Macrol yazdı erdostin yazdı bunları kullan, geçmezse iğne dedi. Tahlil röntgen yapılmadı. Ateş yüksek düşürmüyorum. Ne yedirdiysem kusmaya da başladı..

Mesaj Tarihi: 30 Ara 2022 Saat 20:04
Yazilarimi okuyun! 10 seneyi geckin anlatiyorum!!!!! 
Antibiyotik gerektiginde: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan kirli sari-beyaz pas tabakasi olur. 
Bu degerlendirmeyi yapamiyorsaniz, o zaman Kan sayimi yaptirip, WBC degerine bakilir.
"Hirilti" lafina kulak asmayin, hicbir anlami yok! Sirf ilac yazabilmek icin boyle uyduruyorlar, ayrica da olsa
bile ilac gerekmez, sicak buhar yeterlidir. 
(NOT: Turkiye'de labortauvarlarin cogu cocuk kan degerleri yanina, "Eriskin Referans Araliklarini"  yazarlar,
sakin bu adi tuzaga da dusmeyin.)

Mesaj Tarihi: 31 Ara 2022 Saat 23:12
Hocam onlar uygun görmedikçe biz söylesek bile kan tahlili yapmıyorlar. Uzun süren üst solunum yolu enf Dan sonra sırttan ses geldiğini duyunca solunum sayısı çok yüksek baş ağrısı olunca telaşlandım ateş de oldukça yüksek kusma da var. Ağızda da koku vardı . Sürekli balgam öksürüyor. Bu balgam yaklaşık 15 gündür gitmedi, burnunu asla serumla açamıyorum. Doktora gitmem gerekiyor gibi hissettim o da sırtını dinledi zatürre gibi şeyler söyledi iyice telaşlandım.Yoksa binde bir doktora götürüyorum hocam sizin sayenizde..
Macrol ve erdostini kullandım hocam. Macrolu verdiğimin ertesi günü rahatlamış gördüm hep yatıyordu normalde kalkmıştı sohbet edebiliyordu. Ateşi de 37lere düşmüştü. Sonra akşama doğru yeniden artmaya başladı. Bugün artık çok başım acıyor diyince dayanamadım carpol verdim. Ateşi düştü şimdilik ağrısı gitti. Ama sürekli horluyor. Ter içinde kalmış. Hocam bu burun için ne yapmalıyım? Baştan beri her şeyi hatalı mı yapıyorum çok çaresiz kaldım..

Mesaj Tarihi: 01 Oca 2023 Saat 02:02
Zaten hastaligin sonuna gelmissiniz , asiri ter iyilesecegini gosteriyor. Antibiyotigin bir ise yaramadigi da
 belli.
SAKIN: "Balgam inceltici" diye verilen hicbir ilaci KULANMAYIN.  

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2023 Saat 13:39
Hocam erdostini kullandıktan sonra bayağı bir balgam attı çocuk öksürükle beraber.. Ciğerleri dolu kullan grip aşağıya inmiş demişti doktor. 3gündur kullanıyordum 10 gün kullan demişti bırakayım mı hocam. İlaç höng höng öksürtüyor..
Antibiyotikte ilk gün fark etti sonra yine ateş yükseldi ama çocuk kendini daha iyi hissetmeye başladı hocam bu sabah baktım ateş 36lara düşmüştü. Yalnız burnu hala tıkalı.Ve kulağım da tıkandı dedi dün bugün hala kulağım tıkalı diyordu. Doktor baktı kızarmış dedi geçer gripten olmuştur dedi ama illadin sprey ve bricanyl yazmış. 
Damla alıp kullanayım mı hocam ağrı yok sadece tıkanma var yoksa bekleyeyim mi düzelir mi 

Mesaj Tarihi: 02 Oca 2023 Saat 19:09
Sadece Iliadin DAMLA kullanin. Sprey aldiiz ise, onu damlalikli baska bir sisieye bosaltip, damla olarak kullanin. 
Bricanyl gereksiz. Cocukta Astim mi var?? Illaki her oksurene Astim ilaci verecekler. 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 04:06
Hocam kızım dün vajinamda yanma var acı var diye rahatsız oldu macrol kullanıyorduk 8 gündür görünür de kızarıklık falan yok anlamlandıramıyorum antibiyotikten mi kaynaklanıyor acaba?

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 14:35
Hocam erdostin kullanıyorduk 3 gün. Siz kullanmayın diyince bıraktık doktor ciğerleri çok dolu neden kullanmıyorsun balgamı olmayanı öksürtmez bu ilaç, böyle olmaz bu balgam atılamıyor belli ki kullan dedi.. o kadar balgam kustu hocam hala ciğerler doluymuş sıcak su buharı da yaptım. Ne zamana kadar yapmalıyım hocam bu ciğerlerdeki bu balgamdan nasıl kurtulacağız 

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 18:49
Oyle bir "balgam" olsa, sonumumu dakikada 60 ustu olur. 
Turk doktorlari ciddiye almayin. 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2023 Saat 22:43
Hocam bu öksürük bir türlü geçmek bilmiyor 1 aydan fazla oldu. Bu aralar çok şiddetlendi. Yeniden kesilecek ve ciğerlere inecek solunumu 70 olacak diye panik oluyorum. Nette tentürdiyot kafesi diye bir uygulama gördüm size danışmak istedim. Bu uygulama için ne düşünüyorsunuz hocam?

Mesaj Tarihi: 31 Oca 2023 Saat 03:36
SAKIN; Erdostin vermeyin! Bronslarda daralma yapiyor! 
Oksuruk, vucudun savunma mekanizmasi! (yuz bin kere yazdim!)
Oksurugu kesmezseniz (Astim, Allerji, Grip ve Oksuruk kesici suruplar vermediginiz surece, cigerlere INMEZ!)
"Tenturdiyot kafesi" gibi tas devri usullerin hicbir faydasi olmaz. Bunlar tamamen, "Geleneksek Cin tibbi"
 gibi sadece hasta ile ilgileniliyormus hissi vermek icin yapilan Mumbo-Jumbo uygulamalardir. Hicbir ise 
yaramazlar. Sakin Cin'den gelen otlari kullanmayin, tamaminda "Agir Metal" artiklari var. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat