Kendim için
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=74972
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 13:37
Konu: Kendim için
Mesajı Yazan: Maria Güven
Konu: Kendim için
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 13:55
Kadir bey merhaba
Oglumda gecen hafta ates ve lenfler şişmişti, sonra kulak tıkanması ve agrısı+ viral konjoktevit eklendi..
Bu pazartesi sabaha karşı bende vücut kırgınlığı başladı, boğaz ağrısı.Ateş yoktu şuan 37.7 olmuş . bugun Gündüz parol dolven içmedim Ama dün ve bu gece Parol içmiyordum çünkü kaslarım çok agrıyor.İlaç biraz hafifletiyor ama sonra tekrar acııyor. Bende 1_2 gun hafif hapşırma vardı.ama suan burnum tıkalı değil.
1.Boğaz agrısı - vücut kırgınlığı var ne yapmam lazım ? 5 aylık bebegım var anne sütü içiyor, o yuzden başka ilaç içemiyorum.
2.Vücut kırgınlığı kaç gün sürebilir? Genelde grip oldugunda 1 günde geçiyordu, bu sefer uzadı.Ayaklarım,sırtım, bogazım acıyor . Kuru Öksürük çok az oluyor balgamlar çıkmaya başladı.
( Grip aşısını da yaptırmıştım)
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 18:54
1- Siz; kirginliginiz icin, Novalgin tablet, 1 veya 2 tablet alin. 3 Defadan fazla almayin. 2- Her turlu ilaci alabilirsiniz. Bunun mekanizmasini yuzlerce kere anlattim. 2- Bugun yazdigim cevaplari okuyun. 3- Grip asilari SADECE; Influenza Viruslarina karsi korur.
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 19:33
Kitabınızı okuyorum, mekanizma ile ilgili bulamadım
Bende de grip mi?
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 20:12
Maalesef, o kisim cikarildi zira matbaa, kitabin belirli kalinligin ustunde olmasini istemedi. Bunun gibi bazi konulari cikarmak zorunda kaldik. Anlatayim: 50 kilo olan bir sahis, 500mg ilac aldiginda, bu ilac vucuda esit olarak dagilir. Anne memesindeki sute de ancak bu kitarlarda gecer. 500mg/50kilo= 10mg, 1 lite sutunuze gecer. 100ml vereniz, 10mg gecer. Turk doktorlari boyle hesaplari yapamazlar. Onlari dikkate almayin.
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 20:19
Hocam bogazım ağrıyor da, vücut kırgınlığı da 2 gun sürüyor, streptokok vs yok dimi ? Ayaklarım bacaklarım sırtım her tarafım acıyor 2 gündür tedirgin ediyor, ateş düşüyor çıkıyor 37.8 Dilde pas yok Ve bogaz Ağrısı için tantum Verde sprey kullansam olur mu ? Bir de bogazımda tat var sanki demir tadı,belliki içi şişmiş çünkü öksürünce balgam çıkıyor
|
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2023 Saat 22:43
Grip geciriyorsunuz. Tantum Verde kullanin. Streptokok olsa: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+Bulanti/kusma olur. Ayrica da, 30 yas ustunde Streptokoklarin bir onemi yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 19:53
Hocam merhaba
Dün iyileştim dedim,bogaz agrısı kalmado sadece öksürük vardı. Bu sabah saat 5te şiddetli bogaz agrısı sanki içi kesilmiş çizilmiş gibiydi + öksürük+ vücut kırgınlığı ,heryerim kemikler kaslar öyle acıyordu ki...Parol içtim ,ateş 38.5 çıktı ,çok terledim yorgan altında iyi geldi.
Şuan akşama karşı tekrar kırgınlık hissetmeye başlıyorum,... Bu nasıl GRİP bliyormusunuz? Ateş çıkıyor düşüyor , vücut kırgınlığı oluyor geciyor sonra tekrar başlıyor...?
İnternette okudum tonsilite benziyor...
5.gün bugun.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 20:02
Belli ki, Grip geciriyorsunuz. Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler, sakin doktorlara gitmeyin, basiniza bin turlu belalar acarlar. Ates: DUSURMEYIN, sicak bir seyler icin, sarilip-samalanip yatin.
|
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2023 Saat 23:11
Bir de başka birşey soracaktım
Bu gribin en başında 2_3 gün öncesinden, dudağımın sag tarafında üstünde uçuk gibi Herpes diyorlar galiba çıktı . Daha önce de çıkıyordu, bazen dudağımın sol tarafında üstteki,o zaman neznw gibi virusler böyle çıkıyor dediler.Asıklovir ilaç kullanıyordum ( ama dogumdan önce ),şuan emziren anneyim.
Herpes gribin belirtisi olabilir mi? Sene de 3_4 kez çıkıyor.Tedavisi varmı ? Bir de bulaştırıcı diyorlar, cocuklara geçmesin ne yapayım?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 04:24
Ucuk(Herpes Tip1) virusu, hayat boyunca bir defa alinir ve bu virus ASLA vucudu terk etmez. Asiklovir ve benzeri UCUK Kremlerini (emzirirken bile) kullanabilirsiniz. Ucuk; vucut zayif dustugunde cikar. Bundan kurtulmanin bir tedavisi yoktur. ancak, Asiklovir kullanarak, kisa surmesini saglarsiniz. Sizin bebek, coktaan almistir. Mani olamazsiniz. Turkiye'deki abuk subuk kimselerin sacmaliklarina inanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 21:54
Haklısınız bağışıklık düştü ,bebek emziriyorum. Oğlum girip geçirdi hemen ardından viral konjoktevit, bugün ise benim de gözüm agirmaya başladı ..kreşte virüs kapti ,bu sefer ise hepsi bana geçti...ama ateş de çıkmıyor, az çıkıp düşüyor.
Bağışıklık için ne yapabilirim acaba? hamilelikte decovit içiyordum.bu sefer hiç içmedim,sonradan da içmedim.
Ne yapmalıyım?
|
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 23:56
Ilac kullanmayin da, ne yaparsaniz yapin.
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 00:21
Hocam 5 ,5 aylık bebeğim var o yüzden düşünüyorum,yoksa benim için sorun yok,maske takıyorum .gecmez. inşallah , sizin yardımınızla hiç çocuk doktoruna gitmedik . kendime de tobrased damatlatmaya başladım Sadece aşılama için aile ocağına gittik.
Hocam gözümü sabah açamadım, ş Göz kapaklarım sişmiş, ayrıca kirpik arası sanki yapıştırıcı sürülmüş gibiydi.. Dün ise içinde sanki birşey var gibi acıyordu.belki oğlumdan bulaştı. Gozun demodeksi,l gibi belirtiler.
Ve son zamanlarda grip + böyle göz infeksiyonu yayıldı, belki gribin virüsü bunu yaratiyor ?
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 19:48
Viral konjonktivitlerde, CAPAK olmuyor! Capak varsa, Bakteriyeldir, Tobrased veya benzeri damlalar faydalidir. Capak gectikten sonra, hala sikayetleriniz varsa, Viral konjoktivit dir! Tedavisi yoktur.
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 20:32
Tobrased damladım iyi geldı, daha doğrusu çok iyi geldi baya iyileşiyor. Ama sınıfında cocukların çoğunda gozleri şişmiş çapaklanma olmuş,, viral sandım.
Yabancı bir tanıdıgım şuan gözde demodeks salgını varmış dediler , gözler şişiyor, çapaklama oluyor, gözün içinde sanki bişey var oluyor dedi, belirtiler benimkine benzettim.
Ama çok şükür Tobramisin iyi geldi ,dediginiz gibi 5 gun 3*1 devam edecegim..
|
Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 21:41
" demodeks salgını varmış dediler ," YOK yaaa!!! Hangi salak soylemis bunu!! Demodex, herkeste vardir, salgin filan da yapmaz. Tam bir; mumbo-jumbo SHOW dur. 1- Bir sekli: Sarlatan doktorlar icin, bulunmaz bir nimettir! Kirpik diplerini kazirlar, mikroskopta bakarlar! Demodexleri, sanki sikayetler onlardan olurmus gibi yuttururlar. 2- Eskiden yapilan bir sekli: Sozum ona, buhar banyosu yaparlar, doktor caktirmadan bir cins cok kucuk bitki tohumlarini suya atar, tohumlar sicak suda acilip kurt seklini alir, bu sekilde halki dolandirirlardi. 3- Doktorlardan ziyade kocakarilar yapardi: daha evvelce agzina aldigi cok kucuk kumlari dili ile gozu yalayip bu kum taneciklerini hastaya gosterirdi. Anadolu toraklari boyle sahtekarliklarin besigidir. Bunlar asla tukenmezler.
|
|