Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İşlenmiş et ürünleri hakkında.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75027
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 22:31


Konu: İşlenmiş et ürünleri hakkında.
Mesajı Yazan: lafarasi
Konu: İşlenmiş et ürünleri hakkında.
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 11:06
Kadir hocam selamlar.
Sosyal medyada son zamanlarda sıkça işlenmiş et ürünlerinde sodyum nitrit bulunduğu (keza incelediğimde çoğu işlenmiş et ürünün içindekiler kısmında var olduğunu gördüm) ve sodyum nitritin özellikle çocuklarda kansere sebep olduğuna dair açıklamalara şahit oldum. Bu konu hakkında bilginiz, tavsiyeniz var mıdır? 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 20:18
  "Turk milletinin cehaletle imtahani"! 
Bu kunuyu Turkiye'de, Gida muhendisleri haric, bilebilecek bir doktor bilhassa Prof.  yoktur. Uydurulan sacmaliklara sakin kanmayin!
 
Sodium Nitrite: NaNO2
Sodium Nitrate: NaNO3
Nitrite: NO2
Nitratlar, etlerdeki suyu cekerek, bakterilerin bilhassa cok tehlikeli olan Clostridium Botilinum bakterisinin
uremesini onler.  
Bunun icin gunumuzde sanayide kullanilan sistemler:

Insta Cure 1:
 Tuz ve Sodium Nitrite karisimi olup, kisa sureli etlerin muhafazasi icin kullanilir. Bir kac gun veya hafta
 etleri korur.
Insta Cure 2: 
Burada, Sodium Nitrate, ilk safha da kullanilan Sodium Nitrite'den sonra devreye girer, Nitrate molekulu
 bir Oksijen atomu salarak, Sodium Nitrite seklini alir ve uzun sure koruma saglar.

Bu iki sistemin de, insanlarda kanser yaptigi gorulmemis ve ispatlanmamistir! Asirlar boyu bu etleri tuketen
insanlarda gelisen direnc sayesinde insanlarda kanser gorulmuyor.
Buna mukabil, Fare ve diger deney hayvanlarinda boyle bir direnc gelismemis oldugundan, yuksek dozlarda,
 kanser olabilecegi iddia edilmistir.
Ayni safsata, bir zamanlar, "atesde pismis etler" icin de uydurulmustu! Atesin ilk kesfinden beri, insanlar 
eti dogruden atese tutarak pisirmisler, etlerin yanik yerlerini bile yiyerek bir direnc gelistirmislerdir. 
Gene; deney hayvanlarinda boyle bir direnc olusmamis oldugu icin, onlarda da kanser ihtimali tartisilmis
 ve gunumuzde tamamen UNUTULMUSTUR! 
Bu Nitrate sacmaligi da bir muddet sonra unutulacaktir. Bir tek Turkiye gibi yari cahil Prof. larin oldugu bir
 ulkede boyle sacmaliklar olur. 

 


 






Mesajı Yazan: lafarasi
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 20:36
Cevabınız için teşekkürler hocam. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat