Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75028
Tarih: 28 Eki 2025 Saat 11:04

Konu: Ateş
Mesajı Yazan: yavrusu
Konu: Ateş
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 12:38
Kadir hocam merhabalar. Oğlum 31 kg 2 ay sonra 7 yaşını dolduracak. Dün gece 10 da ateşi çıkmaya başladı. Sabah sarı safta kustu. Öksürük var. Dili temiz. İştah yok. Sık sık su içiyor.Ateş düşürücü vermeyin dediğinizi biliyorum ama başım ağrıyor dediği için calpol 6 plus yarım ölçekten biraz fazla verdim. Mecbur kalınca yarım ölçek verebilir miyiz yoksa tam vermek mi iyi olur.  Şurup yerine  Alnına ıslak havlu koymak daha mı iyi olur. Yanlış birşey yapacağım diye çok korkuyorum. Benim hatam yüzünden birkaç hafta önce havale geçirdi.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 12:39
Şurup verdiğimde ateşi 38.5 alnından ölçtüm . Bu sene grip aşısı olduk. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 15:20
Kadir bey lütfen yardım edin. Ateş düşürücüden 3 saat sonra havale geçirdi ve uzun sürdü bu sefer. Ateşi en son 38.2 ölmüştüm üstünü örtmemi istedi. Bir süre sonra havale geçirdi. Bu çok kötüydü. Allah rızası için bana yardım edin 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 15:21
Battaniyenin altında TV izliyordu. Uykuya daldı. TV yi kapattım. Birkaç dakika sonra havale geçirdi 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 15:22
Ben yine neyi yanlış yaptım. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 15:42
Kadir bey size güveniyorum. Bütün mesajlarınızı bütün makalelerinizi okudum. Poliklinikler açıkken acile gidip ateş düşüren, Dr yazdığı bütün ilaçları kullanan, ateş düşürücü, zero lu bütün ilaçları kullanan arkadaşımın çocuklarına hiçbir şey olmuyor. Bu bize neden oluyor. Ne zaman bitecek. Havale den korkmuyorum. Korkmuyorum ama ya okulda olursa. Bu neden oluyor. Niye biz? Niye başkası değil? 5 çeşit ilacı veren niye olmuyor 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 20:28
Atesli iken, atesi suni olarak, soguk tatbik ederek dusuruseniz, Havale olur.

Bir onemi YOK, yapmaniz gereken bir sey de YOK! 
Havale daima, ic isi ile dis isi arasindaki fark aniden acilirsa olur. O yuzden mevcut atesi MUHAFAZA edin. 
Ilaclarla DEVAMLI atesi (ic isiyi) dusuk tutarsaniz da, hastaliga karsi bagisiklik calismaz ve hastalik asiri
 uzun surer. 

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 20:44
Peki Kadir hocam havale kaç yaşında sona erecek.

Mesaj Tarihi: 07 Oca 2023 Saat 20:47
Hic hanale gecirmemislerde, 4 yasindan sonra olmuyor.
ilk 4 sene icinde havale gecirenlerde, 7 yas bitene kadar surebiliyor.
Hicbir onemi yoktur. Turk doktorlarinin gazina ve sahtekarliklarina gelmeyin. 

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 00:58
Kadir hocam 7 yaş bitene kadardan kastınız tam olarak nedir? 2 ay sonra 7 sene dolacak 8 den gün almaya başlayacak. 2 ay daha mı risk var. Yoksa 1 yıl daha mı? Mart 2016 doğumlu. Kadir hocam 7 yaş sonunda ne oluyor da havale bitiyor. Eski cevaplarınızdan birinde 8 yaşında havale olmaz yazmışsınız ama nedenini bulamadım. Bizi aydınlatırsanız sevinirim. Hakkınızı helal edin.

Mesaj Tarihi: 08 Oca 2023 Saat 20:08
2 ay daha.. 
Yazarlar kismindan; "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 08:14
Kadir hocam gece 3 ten beri su içmeyi azalttı. Sürekli uyuyor. Arada bağırarak uyanıyor. Rüya görüyor. Sayıklıyor. Yoğun bir balgam oluşumu var. 6 buçukta safra kustu balgam çıkardı. Bu 5 . Safra kusması. Hocam dolven ya da calpol vererek terletebilir miyim. Doğal olarak terlemiyor. Ateşi hiç düşmüyor. Su içmeyi azaltması beni endişelendiriyor.

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 18:43
Vucuttaki mikroplar atilmadikca, terleme ve ates dusmesi OLMAZ. 
Onunde suyu oldugu surece, korkmayin. 

Mesaj Tarihi: 09 Oca 2023 Saat 21:46
https://www.hizliresim.com/gljdyuv" rel="nofollow">   
Kadir hocam oğlumun dilinde yara oluşmuş. Ateşten mi oldu acaba. Resimde çok net çıkmadı. Uçuğa benziyor. Tanflex sıktım üstüne. Yapılması gereken birşey var mı? 
Kadir hocam herşey için çok teşekkürler. Emeğiniz ödenemez.

Mesaj Tarihi: 10 Oca 2023 Saat 05:46
Isirmis veya ona denk gelen dis sirasinda bir bosluk var. Onemli bir sey degil. 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2023 Saat 04:08
Kadir hocam merhabalar. 6 gün 6 gece ateşin sonunda ateş bitti. Perşembe gecesinden beri ateş yok. Fakat hiçbir şey yemiyor içmiyor. Çok bitkin ve halsiz görünüyor. Ateş varken çok kilo kaybetti. Az önce uykuda nefes alamıyor sandım o kadar yavaş nefes alıyordu. Ödüm koptu. Sarstım çocuğu gözünü zor açtı baktı bana anlamsız güldü. Gözünün hiç feri yok. Hiç iyilik hali yok.  Bu normal mi?  3 gün geçti iyileşme belirtisi göstermesi gerekmez mi?

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2023 Saat 18:51
Gerekmez. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat