Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Düşmeyen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75146
Tarih: 24 Ağu 2025 Saat 17:46

Konu: Düşmeyen ateş
Mesajı Yazan: mrvgvz
Konu: Düşmeyen ateş
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 13:30
Merhaba hocam geçen hafta pazar günü 4 yaşındaki kızımın ateşi 39,5 çıktı bir kaç defa ateş düşürücü verdik ama tekrar yükselince acile gittik boğazında kriptleri var dendi daha öncesindede pfapa tanımız olduğunu söyleyince doktora bu pfapa boğazı zaten deyip kortizon verdi orda ateşi bir kaç saat içinde düştü iki gün sonra tekrar yükseldi çok direncliydi ateşi ateş düşürücüler 1 saat etki ediyor sonra tekrar yükseliyordu yine gittik boğazında kriptleri var dendi antibiyotik verildi Çarşamba günü başladık antibiyotiğe iki gün ateşi yoktu bugün yine çıktı ateşi ve halsizlik iştahsızlık var boğaz kültürü de temiz çıkmış boğaz enfeksiyonundansa antibiyotik neden fayda etmedi hocam burun akıntısı yok ara ara gelen kuru öksürüğü var birde bir ay öncesinde geçirdiği gripten sonra boynunda lenf bezleri şişti reaktif dendi tahlilleri temiz çıktı onla da ilgili olabilir mi diye çok korkuyorum 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 19:19
 "bu pfapa boğazı zaten deyip kortizon verdi orda ateşi bir kaç saat içinde düştü"

Turk halkinin en sevdigi sey! Kortizonu daya, vucudun savunma mekanizmalarini ortadan kaldir, oksuruk,
 ates,  ifrazati durdur, halk da bunu YESIN! Ne oldu?? Sonunda neyi tedavi edebildiniz?
Turk doktorlari; PFAPA nedir onu dahi bilmezler, nerede kaldi tedavi etsinler! 
Yazilarimi bugunden geriye giderek okuyun. 
Siz hic, kizinizda,4 sene boyunca bir defa dahi olsun, bir Turk doktorunun cocugunuza Grip teshis ettigini 
gordunuzmu? Hepsi; Astim, hepsi PFAPA, hepsi Allerji yok olmadi; "zaturre baslangici"!!! 
Hicbir sey bahane edemezse de; ya "kulak zari kizarmis" veya "Kulaginda sivi var" der, antibiyotigi dayar!!! 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 20:21
İnfluenza mıdır hocam sizce ateşi düşmüyor 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 21:21
WBC degeri dusuk ise, Influenza dahil, Grip yapan viruslardan biri olabilir, Influenza testi gerekmez, zira
 hepsinde yapilacaklar AYNI! 
MONO degeri yuksek ise; Emfeksiyoz Mononukleoz  olabilir, Bu hastalik da viral olup, 1 hafta ates yapar. 
Bunda da, bir ilac kullanilmaz. 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 21:30
Şimdi çıktı sonuçlar hocam mo#: 1.73  mo%:14,6 wbc: 11.86 mono değeri yüksek gibi duruyor

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 22:44
Doktor crp değeri yüksek diye penisilin iğne yazmaya kalktı ben boğaz kültürü temiz deyince vazgeçti sizden öğrendiğim için mo değeri yüksek öpücük hastalığı olabilir mi dedim evet olabilir dedi ebv testi istedi o da 3 günde çıkıyormuş bir boğaz spreyiyle eve geldik 

Mesaj Tarihi: 14 Oca 2023 Saat 23:49
Hocam son olarak başladığımız antibiyotiği keseyim mi bizde döküntü olmadı ve kızım yine ateslenmeye başladı titriyor ateş düşürücü verince soğuk soğuk terliyor genel durumu hiç iyi değil gece terlemesi de çok fazla üstünü değiştirecek kadar ne yapabilirim çok endişeleniyorum kesin enfeksiyöz mononukleozmudur Allah korusun lenfoma olabilir mi 

4 yaşında kız 
Ba#;0.05
Ba%: 0.4
Eo#;0.07
Eo%:0.6
Hct:42.7
Hgb:14.1
Ig#:0.07
Ig%0.6
Nrbc:%0
Pct:0.27
PLT:289
PLt-clumbs:0
Rbc:5.54
Rdw:14.2

Ly#: 2.61
Ly%: 22
Mo#: 1.73
Mo%: 14.6
Wbc:11.86
Sedimentadyon :21
Crp: 92
Fibrinojen:441

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 08:24
SAKIN Antibiyotik vermeyin. Evet; Enfeksiyoz Mononukleoz! 1 hafta ates yapar. Nadiren hayaller gordurur. 
Yazilarimi okuyun. E. M.'un tedavisi yok! 
Ates dusurmeyin, ilac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 09:56
Okudum hocam geçmiş yazılarınızı cevaplarınızı gece ateslendi ilaç vermedim bizim bir hafta oldu zaten ateş başlayalı geçen hafta pazar başlamıştı hala devam ediyor ateşi sürekli uyuyor çok halsiz burnunda şiddetli bir hırıltı da başladı normal mi acaba kortizon antibiyotik ve ateş düşürücü verildiği için mi bu kadar uzadı daha da uzuyabilir mi bu süre perişan olduk hocam dayanamıyorum yavrumun haline kusuruma bakmayın lütfen çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 18:33
Evet, Kortizon'un "yalanci iyilestirici" etkisi gecince, is uzadi! 

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 18:41
Yeni bir tahlil yaptırmamıza gerek var mı hocam ya da ne kadar bekleyelim iyilesme olmazsa yaptıralım mi

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 18:44
Bekleyin. ILAC VERMEYIN, ates dusurmeyin!

Mesaj Tarihi: 15 Oca 2023 Saat 18:50
Peki çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2023 Saat 03:29
Hocam rahatsız ediyorum çok özür dileyerek ama kizmin atesi hala düşmedi ilaç vermiyoruz ama kendiliğinden de düşmüyor düşer gibi olup tekrar yukseliyor burnu kanadı simdide cok korkuyorum lösemi ya da lenfoma olabilir mi internette mono yüksekligi için birincil sebep kanser diyor ya da dediğiniz gibi öpücük hastalığı mıdır bu  ateş başlayalı bugün 9. Gün oluyor bu kadar uzun ateş olur mu yardım edin nolur burnunda hırıltı var nefes almakta zorlanıyor birde wbc:11.86 çıkmıştı ama kan verirken calpol etkisiyle ateşi düşmüştü acaba ateşli olsa daha yüksek cikarmiydi    

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2023 Saat 18:49
Cahil Turk doktorlarinin aptalca yazilari ile beni mi mukayese ediyorsunuz?
Turk doktorlari o kadar cahil ve APTALDIRLAR KI, E.M. hastaliginin SADECE Afrika kitasinda Lenfoma
 yapabildigini bile bilmezler. Bu salaklarlarin yazdiklari ile mi beni sorguya cekiyorsunuz?
Okuyun, yuzbin kere anlatacak halim yok. 
Belliki HICBIR makalemi bile okumamissiniz, oturmus burda,"Ama falanca doktor sunu diyor, filanca doktor
 soyle diyor" diye benin zamanimi telef ediyorsunuz. 
BANA NE !! 

Mesaj Tarihi: 16 Oca 2023 Saat 18:53
Kusuruma bakmayın hocam tabi öyle söylemek istemedim yazılarınızı da okudum forumuda taradım ama çocuğun ateşi dusmeyince bı de üstüne burnu kanayinca çok  korktum acaba neden diye bakmış bulundum internete günlerdir uykum yok ne yazdığımı da bilmiyorum özür dilerim 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2023 Saat 09:39
Hocam cevap verirseniz çok sevinirim çocuğum perişan oldu sapsarı yüzü ateşi düşmüyor geceleri horlamaktan uyuyamiyor ilk defa böyle kötü oldu  bir anne olarak dayanamıyorum yardım edin nolur 
Crp:92
Fibrinojen:441 bu ikisi birlikte bişey ifade eder mi 
Ve tekrar diğer değerlerl

4 yaşında kız 
Ba#;0.05
Ba%: 0.4
Eo#;0.07
Eo%:0.6
Hct:42.7
Hgb:14.1
Ig#:0.07
Ig%0.6
Nrbc:%0
Pct:0.27
PLT:289
PLt-clumbs:0
Rbc:5.54
Rdw:14.2

Ly#: 2.61
Ly%: 22
Mo#: 1.73
Mo%: 14.6
Wbc:11.86
Sedimentadyon :21

Ne düşüklüğü ly yüksekliği viral enfeksiyon işareti demişsiniz hocam bizde ikiside normal görünüyor öpücük hastalığında böyle de olabilir mi

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2023 Saat 18:47
1- Kesinlikle VIRAL enfeksiyon.
2- MONO yuksekligi, muhtemel Enfeksiyoz Mononukleoz'u gosterir, 1 hafta ates yapar. 
3- NEUT dusuklugu, LYN yusekligi viral hastaliklarin sonuna dogru olusur. Ilk gunlerde, Neu yuksek olabiliyor.
4- CRP ve Fibrinojen, pratik hayatta HICBIR halta yaramaz. Sadece; Turk doktorlarinin hastalarini daha iyi
 dolandirabilmek icin kullandiklari degerlerdir.
5- Antibiyotik gerekmiyor, Anemi:Yok, Kan hastaligi:Yok.

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2023 Saat 19:18
Çok teşekkür ederim hocam Allah sizden razı olsun 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2023 Saat 18:39
http://%3ca%20href=" rel="nofollow"> ">http:// https://www.hizliresim.com/8b6btaz" rel="nofollow">  

Hocam ebv testimizde çıktı sonuc negatif şimdi enfeksiyonöz mononukleoz değil mi yani ben pozitif bekliyordum dirençli ateş bademcikte tek taraflı beyazlık uykuda sayıklama onu gösteriyordu 10 gündür ateşli hocam daha ne kadar sürer şimdide dilim kaşınıyor demeye başladı uyurken de horluyor burnu tıkalı gibi akmıyor 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2023 Saat 19:29
Negatif cikan NE?? Sizi dolandiriyorlar! Burada bakilanlar; Antikorlar! Daha henuz antikorlar olusamaz ki,
antikorlar musbet ciksin! (Antikorlar, vucudun mikroplara karsi urettigi bagisiklik maddeleridir)
Mikrop mevcudiyetini "Antijen" belirler. 
NIYE "antijen bakilmamis" bir sorsaniza! Bunlar resmen PUST. 
SAKIN bu sarlatanlara kanip da antibiyotik veya ates dusurucu kullanmayin! 

Mesaj Tarihi: 18 Oca 2023 Saat 19:37
Antikor olduğunu bilmiyordum hocam sağolun aynı şekilde devam edeceğiz ateş daha ne kadar devam eder sizce

Mesajı Yazan: DERTLİMOMY
Mesaj Tarihi: 20 Şub 2023 Saat 21:07
Merhaba son durumunjz nedir bizde şuan aynı durumla uğraşıyoruz, cok korkuyorum 6. Gun atesin bugun prof a gıttık, yer olsa yatırırdım sşzi hastanede şüpheli falan dedi korkuttu bızı, ama sabah yapıp götürdüğümüz tahlillerin aynılarını istedi. Ebv testi verdık bızde cuma cıkacak sizi merak ettım bızım duruma benzıyor

-------------
dertlimomy

Mesaj Tarihi: 13 May 2023 Saat 10:27
Merhaba hocam size bu defa kendim için yazıyorum 32 yaşında kadın
İki hafta önce kasıklarımda bir ağrı başladı böbreklerinden belime doğru yayılıyordu sonra sağ kasığımda baya büyük bir şişlik çok acı vermeye başladı hareket ederken aşırı hassasiyet oluştu ben bu şişliği fıtık sanıyordum 15 senedir vardı bende zaman zaman rahatsız ederdi bazende kaybolurdu fıtık diye önemsemiyordum çünkü aynı fıtık gibi hapsirinca öksürünce çıkıyordu bu sefer çok aciyinca genel cerrahiye gittim doktor baktı pek çıkmıyor dedi ultrasonuna bir bakalım dedi ultrason için bir hafta sonraya gün verdiler bu arada karnımın ağrısı arttığı için dahiliyeye gittim kan idrar tahlilleri tekrar ultrason çektirdim hepsi temiz çıktı sadece idrar yollarında enfeksiyon varmış bunun için ilaç yazdı kullanmaya başladım Bir iki gün iyiydim sonra tekrar başladı karın ağrım dün de kasıktaki şişlik için ultrasona gittim sonucu atıyorum

http://www.hizliresim.com/pmyykvf" rel="nofollow - http://www.hizliresim.com/pmyykvf

Doktor burada bayağı büyük bir şey var ne olduğunu anlamak için MR çekmemiz lazım dedi kontrastlı emar için salı gününe gün verdiler kötü bir şey mi diye sordum bilemeyiz dedi belki kadın doğuma gitmen gerekebilir üniversite hastanesine sevk etmemiz gerekebilir dedi doktor
 ayrıca hocam dahiliyeye gittiğim gün kadın doğuma da gittim daha öncesinde yumurtalığımda kist vardı kontrole gitmemiştim onun için gösterdim yumurtalıklarında kist yok dedi ama kasık bölgesine bakmamıştı çok korkuyorum hocam nedir bu sizce kötü birşey midir mr a kadar içim içimi yiyor 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat