Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yogurt-süt karmaşası

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75202
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 21:49

Konu: Yogurt-süt karmaşası
Mesajı Yazan: Jasmined
Konu: Yogurt-süt karmaşası
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2023 Saat 09:50
Hocam merhaba,

Şuan internette bir yazı dolanıyor. Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi?
''Kutu sütler, yoğurt ayran zararlı ve tüketilmemesi gerek.''Çünkü bunun yarar sağlamadığı hatta zararlı olduğuna dair.
Bunun yerine günlük süt ve günlük sütten evde yoğurt yapmamız gerektiği. söyleniyor
Bu konuda düşünceniz nedir? Eminim takip eden ebeveynlerde bu haberi görmüştür.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Oca 2023 Saat 18:44
Tipik cahil Turk Prof. larinin popolarindan uydurduklari yalanlar.
1- Bu salaklar, hala eski, ahirimsi mandralarda mayalanmis ve mayalanma esnasinda, bir suru yabanci
bakteri bulasmis ve bu yuzden cabuk bozulan pis yogurtlari ozluyorlar.
Zamanimizda, modern teknoloji ile steril ortamda belirli tur (yogurt mayasi) bakterilerle yapildigi icin, uzun
 sure dayanan yogurtlara aliskin degiller.  
2- Bu salaklarin, daha Pastorizasyon nedir, UHT nedir, bunlardan bile haberleri yoktur. 
Pastor, "pastorizasyonu" saraplar icin uygulamistir. Ondan 20 sene sonra, sutlerin pastorizasyonuna 
baslanmistir. 2 asirdan beri de hicbir zararlari gorulmemistir. Bu salaklar, HANGI arastirmalari yapmislarda
Bu urunlerde "zararli" maddeleri buluvermisler? Resmen popolarindan uyduruyorlar. Ondan sonra da, bazi
comez, piyasa doktorlari da bunlari ciddiye aliyor! 
 Bu konuda yazdigim makaleyi okuyun, bunlarin ne kadar cahil olduklarini goreceksiniz. . 
3- Bazi salak Prof. lar, cahil olduklari icin, Pastorizasyon esnasinda proteinlerin de zarar gordugunu iddia
 etmislerdir! Salak olduklarindan, bebek mamalarinin yapiminda birden fazla TAM sterilazyon yapidigindan
haberleri bile yoktur.
O mamalar, kutulari acildiktan sonra gunlerce bozulmuyor, acaba onlarda hangi "zararli" maddeler varmis?
Bu gibi kus beyinli Prof. lari dikkate almayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat