Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kilo fazlası olmadan yeşil mukuslu kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75224
Tarih: 25 Ara 2025 Saat 23:38

Konu: Kilo fazlası olmadan yeşil mukuslu kaka
Mesajı Yazan: Kelam kutusu
Konu: Kilo fazlası olmadan yeşil mukuslu kaka
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 01:06
Hocam merhaba. Bebeğim 5 aylık kilosu 6900, boyu 65 cm, baş çevresi 43
Doğum kilosu 3755, boyu 51, baş çevresi 37 idi 
2 gün önce 2. Rota aşısını ve bexsero 2. Dozu oldu. Geçen hafta sarı renkli mukuslu kakası vardı, günde 6 kereye kadar çıkmıştı. 2 gün kaka yapmadı. Bugün hafif balgamlı öksürüğü var ama keyfi yerinde gibi. Sizden öğrendiklerimle serum fizyolojik ve cold mix şeklinde ilerliyoruz hocam. Bugün 3 kere kaka yaptı, ilki Sarı hardal kıvamlı, ikinci sarı mukusluydu ve üçüncüsü tamamen yeşil ve mukuslu. Hocam ben çocuğu 3 4 saat aralıklarla emzirmeye çalışıyorum. Sizin beslenme fazlasında kaka yeşile döner dediğinizi biliyorum ancskubu çocuk çok beslenmiyor sanki hoca. Kilo fazlası yok gibi. Diğer doktorların dediği gibi alerjik bir durumu yoktur değil mi? Abisi geçen hafta hastaydı, ondan kaynaklı Viral bir enfeksiyon mudur hocam? Enfeksiyonlar kakayı böyle yapar mı?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 01:07

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 03:55
Kesinlikle allerjik degil, bu kaka, fazla yemekten ziyade, ishal kakasina benziyor. Sakin ilac vermeyin, sakin
Turk doktor akli ile,  diyet filan yapmayin. Kendiliginden duzelir.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 08:50
Hocam teşekkürler bilgi için. Bebeğim bugün daha fazla öksürmeye başladı. Burun tıkanıklığı da var ve balgamlı öksürük. Hafif ateş 37.1 civarında. Yine çocuklar için aynı yöntemleri uyguluyoruz değil mi? Bebek küçük olunca endişelendim açıkçası. Ciğere inme durumu olur mu ben anlayabilir miyim kendim? Bir de sabahki kakasını da ekliyorum.

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 15:10
Hocam bu da son yaptığı kaka. Öksürük hala var ve ateş 37 ile 37.5 arasında değişiyor. Henüz doktorla gitmedik ama çok keyfi yok bebeğin. Bir şey kullanmaya gerek var mıdır hocam? Bu kaka kendiliğinden geçer mi?

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 19:13
Ishal + Grip=Domuz Gribi. 
SAKIN ilac vermeyin, ates dusurmeyin. kaka sekline de kafanizi takmayin. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 19:43
Tamamdır hocam çok teşekkürler. 

Mesaj Tarihi: 19 Oca 2023 Saat 21:05
Hocam bir şey daha sormak isterim size. Bebeğimin ağız salyası da çok fazla. Diş yerleri bayağı kabarık. Bunlar da sebep oluyor olabilir mi? 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2023 Saat 04:07
Hayir, olamazlar. Ek gidalar baslandiktan sonra, asiri bir tukruk ifrazati olur. Bu donemde tukrugunu
 "refleks" olarak yutmasini beceremedigi icin de tukrugu akar. Bir zaman sonra duzelecek. 
HER BEBEKTE bu yaslarda olan bir durumdur. Ilk cocugunuz herhalde. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2023 Saat 04:21
Yok hocam ikinci ama unutmuşuz bazı şeyleri:). İlkinde küçükken hastalık görmedik o yüzden bunda endişelendim biraz. Teşekkür ediyorum tüm bilgiler için sağolun varolun...

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2023 Saat 04:44
Dogrudur! Ilk cocuklar daima daha az hasta olurlar, ikinci ve sonrakiler abi-abladan hastalik kaparak sik hasta olurlar. 

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2023 Saat 07:28
Haklısınız hocam, bebekken başladı hastalıklar. Tekrar teşekkür ederim her bilgi için 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat