Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geceleri Dakikalık ayak ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75286
Tarih: 29 Ağu 2025 Saat 12:41

Konu: Geceleri Dakikalık ayak ağrısı
Mesajı Yazan: Herkan
Konu: Geceleri Dakikalık ayak ağrısı
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 16:32
Hocam merhabalar 2 buçuk yaşında oğlum var 3 4 ayda bir 2 3 gün aralıklara geceleri ağlayarak uyanıp ayağını gösteriyor üstüne basmak istmiyor aksıyor en fazla 15 dakika sürüyor sabah kalktığında hiç birşeyi olmuyor gayet rahat yürüyor oynuyor koşuyor kaç doktora söyledim söyledikleriniz anlamlandıramadım  dedi röntgen çekildi bi sıkıntı yok ortopediye gittim kontrol etti bi sıkıntı yok dedi sizce ne olabilir psikolojik olabilirim diye düşünmeye başladım çünkü bazen sağ bazen sol ayağını gösterip basmıyor üstüne kramp falan olabilirim veya d vitaminiyle alakalı bir durum olabilirmi 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 16:38
D vitamini seviyesi 29 du en son damla olarak kullanıyordum bitmek üzere iken vermeyi bırakmıştım 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 16:40
Ve birde aklıma takılan fmf de sadece ayak ağrısı da olabiliyormuş böyle sürekli aynı saatlerde aynı aralıklarda 2 3 ayda bir olması sanki atak mış gibi hissettiriyor bana 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 19:26
 " fmf de sadece ayak ağrısı da olabiliyormuş "
Palavra! Tipik Turk doktor uydurmasi. 
D vitamini cok dusuk. Hemen 1 ampul Dvit3 icirin. Her sene tekrarlayin. 50-100 arasi olmasi ideal. 
Kramp giriyor olabilir. Tuz takviyesi ile duzelir. 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 19:51
Tuz takviyesi dediğiniz nedir hocam birde ciddi bir durum olsa günlerce sürerdi koşup oynayamazdı değil mi bizde öyle bir durum yok devit içireceğim başka öneriniz var mıdır ğ

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 20:03
Tuz kisitlamasi yapmayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2023 Saat 20:04
Tamam çok teşekkür ederim 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat