Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

streptokok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75288
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 13:25

Konu: streptokok
Mesajı Yazan: mertcan
Konu: streptokok
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2023 Saat 10:37
https://eksisozluk.com/yeni-tehlike-streptokokun-farkinda-olunmamasi--7548704?a=popular" rel="nofollow - https://eksisozluk.com/yeni-tehlike-streptokokun-farkinda-olunmamasi--7548704?a=popular

hocam yukarıdaki konu sahibinin yaşadıkları hakkında farkındalık olması açısından neler söyleyebilirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2023 Saat 18:12
Hicbir sey soylememe gerek yok. Isteyen inanir. Yerseniz. 
Tamamen doktor hatasi ve doktorun kendi pacasini kurtarmak icin uydurdugu yalanlar. 
Bunca UYE var, hangisi boyle bir durum yasamis? 
Turk doktorlari HER atesli hastaliga Antibiyotik verirler. Streptokoklar da en zavalli bakteri olup, ilk doz en
basit antibiyotikten 12 saat sonra YOK OLURLAR! 
Muhtemelen Adrenalin verip oldurduler. 

Mesajı Yazan: Esmylmz
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2023 Saat 21:47
Ben baktım ve okudum hocam. Doktor hafif soğuk algınlığı deyip göndermiş. Antibiyotik de vermemiş. Gece evde çocuk toksik şoka girmiş
Çok korktum gerçekten böyle sinsi ilerler mi?

Streptokokla ilgili cevabınızı okudum şimdi. Bu beta değilse teşhis nasıl konuluyor hocam. Boğaz kültürüyle çıkmaz ozaman. 

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2023 Saat 23:22
Daha bugun baska bir uyeye, bu kargasalik ve salakligin mekanizmasini anlattim.
Turk doktorlari HER "Streptokok" lafini Strep-A olarak algilayacak kadar ahmaktirlar.
Bahsi gecen, Streptokoklar, Streptokokkus Pnomonia olup. A-grubu, beta-Hemolitik Streptokoklardan cok 
farklidir. Eski ismi; Pnomokokkus Pnomonia idi. 
Turkiye'de, Bu bakterinin asisi KPA dir ve Ulusal asi takviminde oldugu icin, SADECE asi aleyhtari olup,
 KPA asisi yapilmamislarda gorulur. Avrupa ulkelrinin cogunda KPA asilari onlarin "mecburi asi " listesinde
yok. O yuzden "o" ulkelerde cok goruluyor.
Yoksa, GABA (Group A, beta-Hemoliticus) bakterileri boyle olumlere sebep olamazlar. 
Tek doz Penisilin veya Ampisilinden 12 saat sonra yok olurlar. 
Pnomokok enfeksiyonu oldugunda; Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. 
Kulturde uretildigi zaman; opsonin testi ile belli olur. 
Kesin tani ureyen bakteri sivisinin fare periton bosluguna verilmesi ve dalagin incelenmesi ile konur. 
En kestirmesi:
Ates + Agizda pis koku +Dili kaplayan pas tabakasi gordugunuz HER hastaya antibiyotik baslayin. 

Mesajı Yazan: Esmylmz
Mesaj Tarihi: 24 Oca 2023 Saat 23:33
Teşekkür ederiz hocam.

Mesajı Yazan: Jasmined
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2023 Saat 11:14
Hocam, 

Benim kızımında ağızda pas, pis koku ve ateş şikayeti vardı.
Bactrim şurup kullanıyor şuan.
Bactrim şurupta bu streptekok üzerinde etkili midir?
En basit antibiyotikten kastınız tam olarak nedir?

Mesaj Tarihi: 26 Oca 2023 Saat 18:46
Streptokoklar uzerine, Bactrim etkisi suphelidir ( zira, Bactrim antibiyotik degildir, Sulfonamid'dir). Diger 
BUTUN Antibiyotikler ve EN BASIT, PenOs bile etkilidir. 

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2023 Saat 20:13
ZAz önce bu haberi izledim ve hemen sizin yorumlarınıza bakıp aydınlanmak istedim.

Haberi izlerken dedim bunda menenjit teşhis edemeyip havaleyi öcü yapanlar gibi bir durum ooabilir. O yüzden de strep a yı araştırmak için okumaya başlıyorum geriye dönük şimdi. 

Haberin peşinde yorum yapan doktorların söylediklerini size soracaktım ki diğer yazılarınızda anlamış oldum ki tuzluklarını alıp koşanlarmış.

Allah rahmet eylesin evlada. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat