Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

göz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75438
Tarih: 18 Ara 2025 Saat 17:16

Konu: göz
Mesajı Yazan: Sirinayda
Konu: göz
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2023 Saat 21:14
göz enfeksiyonu olup gözlerinden iltihap akıp kör olan varmış

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 00:17
Gozde capak olmasi baska sey, bu durumda bile antibiyotikli damla verilir. "Pink eye" denilen ve konjonktivada
kizariklik olmasi baska sey! Gene antibiyotik gerekir. 
1- Kizariklik+Capak: Antibiyotik sart.
2- Kizariklik- Capak yok: Antibiyotik gerekmez. Viral konjonktivittir. 
3- Hipopiyonlu iridosiklit; cok baska bir hastalik, Muhakkak: Goz doktoru tedavi eder.

Mesajı Yazan: müptela
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 10:41
   Ciddi misiniz nasıl kör oldu şuan ortada olan adeno virüsü mü neydi ismi ondan olupta mı gözü kör oldu 🥺 Geri dönüşü yok mu ? korkmaya başladım çünkü benimde hastalıkta gözümde kızarıklık ve şişlikle başladı 3. Günüm ve sabah kalktığımda çapaklanmada oluyor gözümde şişlik indi ama kızarıklık devam ediyor 😔

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 10:57
evet iltihap akıp kör kalmış

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 19:24
Antibiyotikli goz damlalari ile 2 gunde iyilesmeyen durumlarda; Goz doktoru, ozel alet ile bakarak soyler. 
Boyle milyonda bir olabilecek olaylara kanip da korkmayin. 
Ne oldugu bile belli degil! Ne ilaclar kullanmis veya kendi kafasindan ne uygulamis, onlari bilmek lazim.

Tarlada dusup, kafasi yarilan cocugun acik yarasina; "TEZEK" basan bir milletten her sey beklenir. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 23:37
  Dr Bey bugün göz dr una göründüm ve sizin dediğiniz gibi teşhis konjontivik (yanlış yazmış olabilirm) çıktı. Ve bulaşıcı olduğunu söyledi zira aynı hastalığı kızımda ateşli hastalıkla gözlerde kızarıklıkla yaşadı ama yetişkinlerde bu ağır seyreder dedi. Damla ve teramisin merhem verdi göze 10 gün kullanmalıymışım. Göz olunca insan korkuyor. Hanım efendinin yazdığı kör olmuş gözü dediğinde korktum ve göz dr una koştum tabiri caizse 🍀

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 23:48
hocam viral enfeksiyona bağlı çapak yada iltihap olurmu gözde?

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 02:03
Capak olmaz! Gozde kizariklik olur. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 07:55
 Merhem ismini yanlış yazmışım thosiline olacaktı. 
Hocam göz dr una sormayı unuttum. Bebeğim (21 aylık) yakında memeden keseceğim,  memeyi emzik niyetine sadece uyku vaktinde veriyorum çok emzirmiyorum. Ve ilaçlarda emzirme döneme kullanmayın yazıyor. Göz dr una bu durumda danışmalı mıyım ? Kızımı az emzirmemden kaynaklı yine zarar verir mi ilaçlar.?

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 19:13
Dogrusu: "Thiocilline" olacak. 
Cocuklarda damla sekli yeterlidir. 
Boyle tiriskadan palavralar kulak asmayin. Zira ailenin, ne haltlar yedigi belli degil. Ben meslek hayatim
 boyunca boyle bir durumla karsilasmadim... 
Dikkat ediyorsaniz, son2 aydan beri boyle aileleri korkutmaya calisan bir grup PUST var! Ailelerin devamli
antibiyotik kullanmalarini tesvik etmeye calisiyorlar. Bu pustlara inanmayin. 
YOK: 
- Yaniktan sepsis olurmus.
- Kemik iltihabi yaparmis.
- Et yiyen bakteri enfeksiyonu olurmus.
- Her enfeksiyona Antibiyotik verilmeli imis.
Gibi zirvalar havalarda ucusuyor. Sakin bu zirvalara kulak asmayin. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 19:48
  Anladım Dr Bey… Ben (31) kendime thiociline ve netildex damla kullanıyorum. Bebek emziryorum ama içim rahatladı zararı bebeğime geçsin istemem. Göz dr u bunları kullanmamı söyledi kullanıyorum şimdilik. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 21:10
  Dr Bey Netildex kortizonlu bir damlaymış ben 31 yaşındayım bu güze kadar kortizondan hep sizden duyduğum kadarıyla uzak durdum. Göz olaylarında kullanılması şart mıdır içim hiç rahat değil 😔

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 21:37
Teşhis konjonktivik dedi göz dr u ve dediklermi verdi kortizonlu. Hocam kullanmayı bırakınca ters tepki verir mi ? 😔

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 21:57
Kortizonlu olani HEMEN kesin. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 22:13
Çok ama çok teşekkür ederim Dr Bey içim hiç rahat değildi kortizon olduğunu öğrendikten sonra zira yan etkileri çok fazla ve Dr 10 gün ilk 3 gün 6 kere sonra 4 kere damlatılması yönünde vermişti. Malesef ilk gün 4 ikinci gün 4 kere kullandım iyi ki bu kadarla kalmışım şikayetlerden kırmızı göz durumu kaldı. Kullanmayı bırakıcam. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 22:37
Viral Konjonktivit, zaten hicbir tedaviye cevap vermez. 
Kortizon, Viral konjonktivitlerde kullanilir ise, goz mucadele etmeyi birakir ve kirmizilik da hemen kaybolur.
 Bu SAHTE iyilik hali sakin sizi aldatmasin, acisi sonra kotu cikar. Siz farkina varmadan hastalik ilerler, iste
 boyle bir goze, bakteri bile yerlesir ve bagisiklik mucadele edemedigi icin, erken safhada fark edilmez  ve 
korlukle sonuclanir! 
Hani hep soruyorlar ya; bagisiklik nasil duser, niye korluk olmus? Ya viral enfeksiyondur, ve  muhakkak
 KORTIZON kullanilmistir! 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 22:56
 İyi ki varsınız Dr Bey Allah hayırlı uzun ömürler versin size 🤲🏻🌹

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat