Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gulerken ıdrar kacırma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75442
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 01:19

Konu: Gulerken ıdrar kacırma
Mesajı Yazan: Meryemesma
Konu: Gulerken ıdrar kacırma
Mesaj Tarihi: 31 Oca 2023 Saat 23:44
Kadır hocam merhaba,
5 bucuk yasında ki kızım gulerken ıdraırını kacırıyor. Hocam tuvalete kendi alıstı hıc zorlamadım. O zamanlar böyle bir durum yoktu. Doktora goturduk ıdrar tahlılı yapıldı ultrasonda bobrek ve mesaneye bakıldı bir sorun cıkmadı. Ultrasonda bakılmadan once once mesane doluyken bakıldı sonra ıdarırını yaptıktan sonra bakıldı. İdrarını yapmasına ragmen ultrason doktoru mesane tam boşalmamıs dedı. Bununla ilgili olabilir mi ıdrarını yaparken mesane tam boşalmıyo mu acaba. Kızım artık buyuyo seneye birinci sınıfa baslıycak bu durum onu psikolojik olarak etkılemesınden korkuyorum. Bu konuyla ilgili daha önce cevaplanmıs pek mesaj goremedım. Lutfen yardım eder misınız kadır hocam bir yol gösterin 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 00:43
Goruyosunuz degilmi? Hemen; "Idrar Tahlili"!  O da yetmemis, birde US yapmis!! Bunlar resmen PUST.
Eriskinlerde bile olabilen bir durumdur. Bu durumda yapilacak tek sey; "Kegel manevrasi" denilen mesane
cimnastigidir. Idrar yaparken idrarini ara ara tutup, birakacak. Bu sayede, mesane altindaki adele kuvvetlenir.
Bir daha da boyle PUST , ahlaksiz doktorlardan uzak durun. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 00:58
Evet hocam hepsini yaptılar. Ustune bırde idrarda enfeksiyon var diye antıbıyotık verdi. 15 gun sonra kontrole cagıırdı. Tabi antıbıyotık almadım, kontrole de gitmedım. Kegel egzersısını duymustm. İns kızım ıcın faydalı olur. Suan anaokulunda orda bile " anne gulmekten korkuyorum altıma kacırırsam arkadaslarım dalga gecer" diyor. Boyle söyleyince daha da uzulıyorum. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 01:05
Dedigimi, HER idrarini yaparken uygulasin. 1 haftada sonuc alirsiniz. Hayati boyunca da ara ara uygulasin. 
Bilhassa dogumlardan sonra ihtiyaci olacak. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 01:07
Pekı hocam cok sagolun. Rabbım herseyı gonlunuze göre versın.

Mesajı Yazan: zulalz
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 01:17
mesans sarkmasına ne yapılabilir

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 02:57
5.5 yasindaki cocuk icin mi; "mesane sarkmasini" soruyorsunuz?? 
Hele bir; 5-6 dogum yapsin, ondan sonra bahsedilir. 

Mesajı Yazan: zulalz
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 12:45
erişkinde mesane sarkmasına ne yapılmalı

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 18:12
Kegel; denenebilir, olmazsa, ameliyat edilir. 

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 20:57
Kadir bey merhaba,  konu başlıgını ben actıgım ıcın tekrar ayrı bir başlık altında soru sormak istemedim. Hocam kızım ıcın daha once gulerken ıdrar kacırıyo diye sormustum. Kegel onermıstınz. 1 hafta kadar denemiştik. Bır ara hıc yapmıyordu. Hocam bu yıl birinci sınıfa basladı. Gecen hafta okulda bir gun ıcınde gulerken ıkı kere altına kacırmıs. Bugunde aynı durum tekrar yasanmıs. Ogretmenı kıyafetlerini degıstırmeye yardım etmıs. Bu durum bızı cok uzdu. Kızım da uzuldu tabıı. Ne yapabiliriz bu bir hastalık mıdır? Fizyolojik bir sey mıdır? psikolojik mıdır? anlamıs degılız. Son zamanlarda gece de altına sık sık kacırmaya basladı onceden de vardı ama ara ara yapardı. Hocam kızım da bu aralar degısık korkular basladı. Evde benim yanımdan hıc ayrılmıyor "anne yalnız kalmaktan korkuyorum" deyıp sureklı evde pesimden geliyor. Benim tuvalete bile gitmeme izin vermiyor. Esim eve geldikten sonra beni rahat bırakıyor. Dısarı cıktıgımızda da elimızı hıc bırakmıyor. Hocam bu korkular  onun cıs kacırmasına sebep olabilir mi? Lutfen yardımcı olun bir yol gosterın. Gulerken cıs kacırması okulda onun psıkılojısını etkıleyıp okula gitmemesınden korkuyoruz. Lutfen yardım edin

Mesaj Tarihi: 01 Kas 2023 Saat 21:50
Kegel manevrasini devamli yapacak! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat