Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75460
Tarih: 30 Ağu 2025 Saat 06:18

Konu: Mama
Mesajı Yazan: melmus
Konu: Mama
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 18:25
Hocam iyi aksamlar en az 600 ml sut diyorsunuz bu 47 gunluk bebek icinde gecerlimidir hocam. Mama ile besleniyor. 600 ml gunluk mama alsa yeterli gelir mi kilosuna boyuna. Kilo 4450 boy 52 cm kiz bebek 5.gun kilosu 3070 idi. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 20:26
600ml (Gunluk) yeterlidir. 700ml'yi gecmesin. 

Mesaj Tarihi: 01 Şub 2023 Saat 21:18
Tamam hocam birde sorum ya hep yazdim ama bebege mamayi veriyorum 3 saattr 60 ml ancak 45 ml iciyor gerisini agzina sikiyorum ve girtlaginda tutuyor yani sorun mu var anlamiyorum. Eger 45 yersede bu sefer 600 ml olmuyor inanin diger cocuklarimlanilgileniyorum bu yuzden hep bir mama telasi besleme telasi oluyor. Diger bebekleri goruyorum 100 iciyorlar 120 iciyorlar ama bizde yok sanki bigazinda bisey var gitmiyor asagiya 4 saatte beklesem yine ayni olcude icecek ama ben kalani agzima sikmaktan yoruldum

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 01:48
Soyledigim miktarlar bebekler icin, AZAMI miktarlar. Asgarisi, bebegin aldigi miktar! 
Kakasini kontrol edin:
- Hardal kivami, altin sarisi kaka: Normal.
- Ac kalirsa, sert ve top-top kaka.
- Cok yerse, yesil kaka olur. 
"Yeni Dogan bebek Ozellikleri" makalemi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 02:17
Anladim hocam peki kaka hardal sarisi ise vede kilo alimi az ise sebebi ne olabilir.  Yapisal mi diyecegiz ozaman. Evet 600 ml de beslenebikiyor diyelim ama kilo alimi tablodan az ise 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 18:40
"hardal sarisi" DEGIL!!!!!! 
Hardal KIVAMINDA, altin sarisi rekte!!  
Bir defalik olcum ile; "kilo alimi AZ" denemez... 
Misal: Ocak ayinda, 500gram eksigi varsa, ve Subat ayinda gene 500gram eksik olursa, buna "kilo alimi az" 
denemez...Geriden geliyor denir ve cocugun TIPI ile alakalidir. Bu aylarda bir sey yapilamaz. 
Eger; 500gram eksik, 600gram olursa, o zaman problem vardir. 

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 19:32
Altin sarisi renkde evet hocam yanlis yazmisim. Ben cogunlukla agzina sikiyorum hocam. Yani 3 saat geciyor 45 cc anca bitiriyor. Bu sekilde kilo alimi masil olacak bilemiyorum. Geri kalanini ben sikiyorum ve bogazinda tutuyor cigniyor gibi yapiyor daha 48 gunluk bebek endisem bu yuzden gelisemicek diye 2.ayi dolsun size yazarim. Alacagi 500 gr da benim agzina sikmamla olmustur buna cozum yokmudur hocam az yiyor deyip birakmalimiyim ozaman ne kadar yerse yesin diye

Mesaj Tarihi: 02 Şub 2023 Saat 20:11
Takip edin. Hem her ay, kilosunu kaydedin, hem kaka rengini ve seklini kontrol edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat