Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kabızlık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75556
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 09:46

Konu: Kabızlık
Mesajı Yazan: Fatos34
Konu: Kabızlık
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 22:34
Merhaba hocam Kızım 7 aylık Ek gıdaya henüz tam olarak geçmedik. Daha çok anne sütü veriyorum. Bundan 11 gün önce elma vermiştim. O günden sonra kakasını hiç yapmadı. 6 gün önce gliserin kansuk fitil yaptım Kakası sertleşmiş. Zorlanarak ağlayarak çok az çıkartı,hepsini yapamadı. O günden sonrada çok ıkınmada olmadığı için müdahalede etmedim. Ama son iki gündür ıkınıyor ve yapamıyor. Kayısı hoşafı, yağlı tavuk çorbası verdim. Fakat hala yapamıyor. Dün akşam 5 ml duphalac içirdim fayda etmedi.
 Hocam ne yapmalıyım duphalaca devam etmelimiyim edersem dozunu bu defa kaç ml vermeliyim? Yoksa yine fitil mi denemelliyim? Fitili koyarken çok ağlıyor ve koyduktan sonrada tahriş ten dolayı 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2023 Saat 23:11
Fitil, hemen etki eder, agizdan ilaclar, 8 saat sonra etki eder. 

Mesajı Yazan: Dilyafruz
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2023 Saat 10:55
Merhaba ,hangi fıtil acaba ?

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2023 Saat 18:12
"Gliserin fitil"

Mesajı Yazan: pelinsa
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2023 Saat 10:59
Dr Bey merhaba,
kabızlık sorunu benım 30 aylık kızımda da var. bir kere hemeroit de çıkardı sonra kendiliğinden geçti fakat dün gece yine oldu.
kakasını 5 ya da 6 günde bir yapıyor, kakası gelince yapmamak için kendini tutuyor. fitili de sürekli vermek istemiyorum.
beslenmesinde olabildiğince bol meyve ve lifli gıda almasına çalışıyorum ama en azından basur nedeniyle korkmadan kaka yapmasına alışması için ne önerirsiniz 

Mesaj Tarihi: 27 Şub 2023 Saat 18:41
30 aylikta, "Basur"?????????????

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat