Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Acil degil.. bazi sorular

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75674
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 18:23

Konu: Acil degil.. bazi sorular
Mesajı Yazan: tulayferiha
Konu: Acil degil.. bazi sorular
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2023 Saat 20:18
Merhaba hocam.. kolayliklar dilerim. Kizim 3 yas 14kilo.
Kizim grip geciriyor. 1 hafta olacak. Dr gitmedik  ilac kullanmadik. Burnunu temiLiyorum. Balli limon veriyorum. Okadar. Coldmix de kullaniyorum fakat geceleri burnu tikali olmasa bile asiri sesli nefes aliyor. Burnjnda kocaman bir tabaka varmis gibi. Burnu yesil kati hal aldi ama asiri derecede akiyor. Son 2 gundur durmadan..  ve 5. Gun iyiye degil genel durum anlaminda kotuye gidiyoruz.
Sorularim
1. Burnu neden olabilir. Turk doktorlari sizin deyiminizle ajerji demeye bayilirlar ama gercekten olabilir mi? Geniz eti asiri sismis ise nedeni ne olabilir? Ne yapabilirim?
2. Hic yanlis mudahale yapmadim ates duaurmedim ama neden genel durum kotuye gider?
3. Burnunu silmeden dolayi dudakla burun arasi kisimda alerji gibi kirmizi bir tabaka olustu. Elimden geldigince suyla yikadim ama mendil yapti diye dusundum. Yaniyorda tabi. Rahatlatmak icin ne surebilirim?
4. Sumuk icin siz su gibi baslar koyulasir iylesir demistiniZ. Yesil kati bir hal aldi ve vok fazla.. bu normal mi?

Aslinda kiymetli vakttinizi almak istemem ama, baska soracak kimsemiz yok. Bir de ates bi hastalikta 38 birinde 40 oluyorya. Derecesi neye bagli. Virusun turune mi?

Kolayliklar dilerim...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2023 Saat 20:26
https://www.hizliresim.com/ixwwl53%20" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/ixwwl53
Dudak ustu bu sekilde hocam. Umarim yüklenmiştir 

Kolayliklar dilerim.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Şub 2023 Saat 23:54
Grip geciriyor.
Kotuye filan gitmiyor, hastaligin sonuna dogru akinti koyulasir, yesil renk alir. Daha sonra Bally kivaminda
ve sari renkte olacak. 
Ust dudak, silmeye bagli tahris olmus. Daima su ile temizleyin. 
Evet; ates vucudun gerek gordugu derecede yukselir. Ates dusurmeyin. 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 04:03
Cok tesekkur ederim.
1. Soruya cok sesli uyumasina bisey demediniz. Burnu tiksli degil sadece icinde bisey varmis gibi. Geniz eti sismis olabilir mi? Gerci olsa ne olur, boyun bezeleri de sis suanda. Vucut direniyor. Sayenizde mantik kuruyoruz ama, burnu cok zorluyor cocugu  2 hafta oldu bu sesli uyuma... yapabilecegim bisey var mi?
Kolayliklar dilerim

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2023 Saat 18:10
Sislik; boslugu icinde. Serum Fiz, 10'ar damla damlatarak azaltabilirsiniz. Cok onemli bir sey degil.
Grip gecince, o ses de kaybolacak.

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 09:48
Hocam kizmayin ne olur. Size boyle seyler atinca kiziyorsunuz ama, biz ozelikle acemi anneler sizin gibi bilemiyoruz.
Boyle bir yazi gördüm 
Sinüzite bağlı sebepler aşağıdaki gibi sıralansa da bazen sadece muayene ile teşhisi konulabilir.
  • Uzun süre devam eden grip veya nezle 
  • Göz ve yüz çevresinde zonklayıcı ve geçmeyen bir ağrı
  • Gözlerde basınç hissi
  • Burun tıkanıklığı
  • Geniz akıntısı
  • Burun ve genizden sarı yeşil renkli akıntı
  • Boğaz ağrısı
  • Ağız kokusu, koku ve tat almada bozulma
  • Hafif ateş
  • Halsizlik ve adaptasyon güçlüğü
  • Uzun süre geçmeyen inatçı öksürük
  • İştahsızlık, öksürük, bulantı ve kusma
Ve hepsi var. 1 haftadir ozellikle sabahlari asiri hic durmayan seyil kati burun aintimiz var. Silmekten cocuk normal hayata devam edemiyor. Burun cevresi hep yara oldu. Bu ne kadar surer? Siz sariya doner ve biter demistiniz.

Kolayliklar dilerim..

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 18:49
Sinuzit olsa bile; yapilacaklar ayni! Once Serum fiz kullanilir, gecmezse, Iliadin damla kullanilir. 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 19:12
Sabah aksam serum fiYolojikle burun yikiyoruz. Ama yesil ve koyu sumuk bitmedi ve 3 dk da bir siliyoruz. Ozellikle sabahlari...
Iliadin gecmeli miyim? Nasil kullanacagim.

Kolayliklar dilerim

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 19:28
Kulak agrisi veya Sinuzit agrilari olursa, Iliadin kullanin. 

Mesajı Yazan: gldenoruc
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 20:02
sinüzit iltihapmıdır

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 20:59
Hocam siz de haklisiniZ bizimle ugrasmak zor.. ama kafam karisti. Sinuzitte iliadin dediniz... ama agri olursa dediniZ. Coxuk agri demiyor ama inanilmaz bir burun akintisi var. Silmekle bas edemiyorum.bu normal ise  benim icin sorun yok. Ama yesil kati iltihapli gibi akinti bu yogunlukta kac gun normal sayilironu bilemiyorum...
Kolayliklar dilerim

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 21:04
Bunu hangi salak Prof. soylemis?
1- Sinuzitler, aynen Orta Kulak Iltihaplarinda oldugu gibi, iltihap degil, mekanik bir hadisedir. Bilhassa,
viral enfeksiyonlardan sonra olusan ODEM sonucu Sinus agizlari kapanir ve ayni Orta Kulak'da salgilanan
ve sinus boslugunu nemli tutmaya yarayan sivi akamaz ve icerde birikerek yaptigi basinc ile agri yapar.
Tek basina Iliadin damla ile bu odem cozulunce, bu sivi akar ve agri da gecer.
2- EGER; burun icine, (Sinus-Rinse) gibi basinc uygulanirsa, Sinus bosluguna bakteri bulasmasi sonucu,
iltihapli akinti olabilir. Bu durumda dahi, Antibiyotikler bir ise yaramazlar, cunku; antibiyotikler kan yolu ile
ancak Sinus duvarlarina kadar gelirler ama, bakterilerin bulundugu Sinus sivisina gecemezler. Tedavinin
tek yolu, Iliadin ile Sinus agizlarinin acilmasi ve akinti ile bu mikroplu sivinin atilmasi iledir.

Gelelim akintiya:
1- BUTUN vucut sivilari, bakteri ve viruslari etkisizlestiren ozelliklere sahiptirler. 
2- Bu sivilarin mideye inmesi ile, tamami mide asiti ile yokolurlar! 
SAKIN Turkiye'nin salak doktorlarina ve bilhassa Prof. larina inanmayin. 
Gecmiste bu sarlatanlarin uydurduklari yalanlarin hangisi kaldi?
-Alkali su sahtekarligi ne oldu?
- Civa sahtekarligi ne oldu?
- Sut dusmanligi ne oldu?
- Yogutlarla ilgili yalanlar ne oldu? Simdiki yogurtlar gec bozuluyormus (Bakkalina sormus!), demekki icinde 
Antibiyotik varmis yalani ne oldu? Adamin, modern yogurt teknolojisinden haberi bile yok! 
- Birde, seker ve pirinc yemeyin diyen vardi!!!
Gitsinde, Asya kitasinda, gunde 3 ogun pirinc tuketen 5 milyar insana bu sacmaliklari soylesin! 
Sakin boyle, kiymeti kendinden menkul sahtekar ve cahil Prof. lara inanmayin. Emin olun, hicbir TEMEL 
Tip bilgilerine sahip degiller.
Ne Fizyoloji ne (50 seneden beri okutulmayan) Fizyopatoloji bilgilerine sahip degillerdir.
Bunlari birakin, dogru durust, Lise seviyesinde Kimya ve Fizik bilgileri bile yoktur.
Kitabimdaki; "Dusunme" ile ilgili makalemi okuyun, bu salakliklari daha iyi anlarsiniz. 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 21:07
Hsnimefendinin benim sorumda araya girmesi hic hos olmamis... arada kaynadim.. saglik olsun..

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 21:12
Burun akintisi olmasi; "Sinuzit var" anlamina gelmez!! 
Sinuslerden gelen akinti, bir kere burundan AKMAZ!! Genizden akar.

Yuzbin kere anlattim.
Iltihapli dokulardan gelen akintilarda daima az miktarda(mikroskopik) kanamalar olur. Bu kan hucrelerin
parcalanmasi ile aciga cikan: Hemoglobin'in zamanla kimyasal yikim ile once; Biliverdin (yesil renk) ve 
sonra da Bilirubin (Sari renk) olusur. 
Sumuk veya balgamin, once "Yesil", sonra Bally gibi ve "Sari renk" almasi iyilesen hastaligi gosterir.
Bunlarin arkasindan tekrar "Su gibi" ve kivamda akinti olmasi YENI enfeksiyonu gosterir. 
( Biraz sabirli olun.  Smile )

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2023 Saat 22:06
😃 tesekkur ederim..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat