Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 yaş reflü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75823
Tarih: 19 Kas 2025 Saat 00:29

Konu: 5 yaş reflü
Mesajı Yazan: Asli5481
Konu: 5 yaş reflü
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2023 Saat 09:25
Hocam iyi günler, size 5 yaşındaki oğlum için yazıyorum. Gece uykuda terleme, ağız kokusu, boy ve kiloda azlık,karında gürültü, yemekte isteksizlik, sürekli tekrarlanan otit ve üst solunum yolu enfeksiyonları, horlama ve geniz eti şikayetleri ile yaptırdığımız kontrollerde sonuç; Reflü.. Size sormak istediğim nasıl bir yol izlemeliyiz ? İlaç tedavisi bu hastalıkta kesin sonuç veriyor mu ? Nelere dikkat etmemiz gerekiyor ? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Mar 2023 Saat 18:31
Sakin inanmayin. Bu yasta "Reflu" OLMAZ! Tipik Turk doktor sahtekarligidir. 
Denemek icin, 1 hafta: Sipraktin surup, gunde:2x1 olcek verin, sonucu konusalim.
Ayrica; boy ve kilosunu da yazin. 

Mesaj Tarihi: 12 Mar 2023 Saat 19:04
Teşekkür ederim, mutlaka deneyeceğim. Boyu 99 cm kilosu 13.6. bu kış özellikle kreşe başladı ve çok hasta oldu doktor bey. Kulak ağrısı birkaç defa yaşadık gribal enfeksiyonlar da öyle. Peki horlama ve ağız kokusu neden oluyordur, karnı da özellikle geceleri gurulduyor ve uykuda terleme. Sadece boyun bölgesi terliyor özellikle ilk uykuya geçişte 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2023 Saat 01:21
Ilk defa; kres/okul baslayanlarin iki kisi cok hastalikli gecer. 
Eski cevaplari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 13 Mar 2023 Saat 08:39
Çok teşekkür ederim hocam sağolun 

Mesajı Yazan: Sağlıklı nesil ..
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 03:07
Aslı hanım spraktin suruba basladinizmi nasıl gidiyor sonuçlar paylasirmisiniz lütfen gece uyanma sizdede varmiydi boğazda kızarıklık ve bakteri çıkmadığı halde verilen antibiyotikler ve kızarık boğaza boğaz enfeksiyonu teşhisi kanda bakteri vs hicbi sorun görmemesine rağmen aynimiydi durum onu merak ediyorum cevap verirseniz çok sevinirim 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 10:12
Merhabalar, ben şurubu kullanmadım maalesef yan etkilerini ve yapılan yorumları okuduktan sonra çekindim açıkçası.. Sizin yazidiginiz problemleri biz yaşamadık, sadece yazdığım sorunlar oluyor bizde.

Mesajı Yazan: Sağlıklı nesil ..
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 11:25
Tamam sağolun iyi günler 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 18:08
Sipraktin; bir cins, Allerji ilacidir. SAKIN Turk doktor uydurmalarina ve bunlara inanan saftorik aptal ailelerin
 yorumlarina inanmayin. 
Butun dava; sizleri doktorlara goturmekdir. Evde kendinizin halletmesinden hic hoslanmazlar! 
Turk doktorlari; bu ilacin bir allerji ilaci oldugunu bile bilmezler. Islerine geldimi oksuren cocuklara bile allerji 
ilaclarini dayarlar, islerine gelmedi mi bu sekilde karalarlar! Bu pustlara inanmayin. 

Mesajı Yazan: Mamocka
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 00:52
Merhabalar hocam ben de 5 yas ile ilgili soru sormak isterim. Gerci bu yasta reflu olmaz demissiniz bize de reflu dendi, kizim yemeklerden sonra anne agzima geldi yuttum diyor arada bogazinin yandigini soyluyor. Bu agiza gelip yutma olayi bazen ayni ogunde 3 4 kez oluyor bazen hic yok. Bebekken inek sutu proteini alerjisi dolayisiyla reflusu vardi 1 yasa kadar surekli kusardi. Sonra duzelmisti tamamen ama son 3 aydir hele son 10 gundur cok siklasti tavsiyeniz var midir? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:38
1-   " bize de reflu dendi,"
Ne bekliyordunuz?? Turk doktorlari HER kusana Reflu derler! 
2-  " Bebekken inek sutu proteini alerjisi dolayisiyla reflusu vardi "
Vay be!! Siz de bunu yediniz ha!!Bebeklikte NE ile beslediniz?  
3-  "  1 yasa kadar surekli kusardi."
Reflu de KUSMA OLMAZ!!! Sizi baya iyi dolandirmislar!
Dogumdaki: Boy ve kilosunu.
1 yasindaki: Boy ve kilosunu.
Simdiki: Boy ve kilosunu bana yazin. 

Yazilarimi bugunden geriye giderek okuyun. 

Mesajı Yazan: Mamocka
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 08:11
Valla hocam bu tepkileri vereceginizi biliyordum forumu bayagi talan ettim :)) ama yorumunuzu cok merak ediyorum bebekken 40 gunden sonra: 
Asiri gaz 
Aksam 5ten sabah 5e kadar katilarak aglama ama anormal otesi bir aglama ve araliksiz nefes aldirmayan (sonra yorgunluktan aksam 5e kadar uyurdu)
Kafada konak
Popoda gecmeyen pisik(bezsiz birakmayi bile denedim)
Kopuklu kaka ve kakada kirmizi birseycikler
Surekli fiskirir tarzda kusma
Benim protein diyetimle(yalniz inek turu degil hayvansal herseyi kesmeden bu sorunlar bitmedi) tamami gecti REFLU DEDIKLERI SEY YANI KUSMA HARIC. Hayta bir gun ekmek yedim icine sut koyulmus farkedemedim cocukta aninda arazlar tekrar belirdi. sorun su ki artik ben pirasa ve sebze yemekten fiziken bittim ve 6. Ayda mecburi o nefret ettigim alerji mamasina gectik. Sizce tum bunlara kaynak neydi? 

Dogum 52 cm 3200 gr
1yas 77 cm 8800 gr  
Suan 4.5 yas  108 cm 17 kg

Cok tesekkur ederim 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:02
4cm boy fazlasi var. Kilo eksigi yok. 
Sut urunlerini, sakin kaynatmadan kullanmayin. 
Dedigim gibi: Reflu'de KUSMA OLMAZ!!! 

Pylor Stenozu bakildimi? Cocuk Cerrahi bakar!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat