Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yabancı cisim

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75901
Tarih: 25 Kas 2025 Saat 18:18

Konu: Yabancı cisim
Mesajı Yazan: Sağlıklı nesil ..
Konu: Yabancı cisim
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 04:18
Bir çocukta yabacı cisim varlığını kesin olarak nasıl öğrenebiliriz aylar gecebilirmi belirtisini anlamadan bronkoskopi yapmadan her yabancı cismi teşhis edebilirmiyiz ve zararlımı tabiki varlığından zararlı değildir ama daha basit tanı yöntemi varmı hani boşu boşuna bronkospi yapmadan uygulanabilecek alternatif birşey varmı  internet üzerinde bronkoskopi olmadan edilmez diyor ama sizinncevabiniz daha önemli benim için ve yabancı cisim varlığında nefes alış sıkıntılı demişsiniz bu nefes alış gece uyurken tamamen nefes durması gibimi yoksa nefes alırken horultu gibimi ara ara nefes alırken horultu şeklindemi nefes verirken hiçbir sıkıntı yok şuan ama alırken ara ara horultu oluyor ve yutkunmalar var ara ara sırt üstü yatis pozisyonu .ve uyurken boğaz kısmı yukarı aşağı inip kalkıyor hızlı bı şekilde gözlemlerim bu şekilde 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Mar 2023 Saat 17:59
Akcigerdeki BAZI "yabanci cisimler"  sadece dinlemek ile veya Akciger Rontgeni ile de belli olurlar.  Yoksa
benim asistanligim sirasinda ve hatta, '80'li yillarda, cocuklara uygun "Bronkoskopi" cihazi yoktu! 
"Horultu" seklinde degil, duduk veya islik calar sekilde ses duyulur. 
(LUTFEN, cevap verdigime pisman etmeyin!) 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat