Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dolama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=75956
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:23


Konu: Dolama
Mesajı Yazan: Zorannelik
Konu: Dolama
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2023 Saat 16:30
Hocam merhabalar. 2017 Mayıs doğumlu ikiz ogullarimizdan birinin iki kulak arkasında yara gibi ayrılma belirtileri(sanki kulak kafadan ayrilacakmis gibi yarilmalar) oluştu. Maalesef o zaman resim çekmedigimiz için gondermeiyorum size. Cildiye doktoru fucicort deloday hametan yazdı. Bunları 7 gün kullanınca çok şükür kulagindakiler geçti. Yanağında kızarıklık ve puturlenme oluşuyor gibi oldu bir ara ama o da geçti. Bugün kontrol muayenesinde doktora yanağını da söyledim burnunda hapsuruk var mı peşpeşe filan dedi ben de olduğunu ama burun akıntısı sebebiyle olabileceğini söyledim. Alerji testi yaptılar. Alerji testi negatif çıkmasına rağmen deloday hametan peitel 0.25 krem yazdı 3 hafta kullanmamızı söyledi. Bu sefer yazdıklarına gerek var mıydı acaba?

İkizlerden diğer oğlumuzun parmağında dolama cikti gitmisken onu da gösterdik 2 gün fucicort sürdük ama işe yaramadı dedik. Fucidin pomad augmentin 400/57 Forte toz 100ml dolven 100mg/5ml yazdı. Yetiskinlerde  olusan dolama için de antibiyotik kullanılması gerektiğini yazmistiniz onu hatirliyorum ama yine de kullanmadan size danışmak istedim bunu da. Baştacısınız hocam. Allah'a emanet olun sizi çok seviyoruz. 




Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2023 Saat 19:12
 " Alerji testi yaptılar. Alerji testi negatif çıkmasına rağmen deloday hametan peitel 0.25 krem yazdı "

20.asir dan beri siregelen en muhtesem dolandiricilik sekli! VE SIZLERDE, bu assagilik dolandiricilara hala
 para kaptiriyorsunuz!! Pes dogrusu!! 
Parmaginin, (eger, abselesme oldu ise) Cerrahi mudahale ile acilmasi gerekebilir. Yoksa, ilaclari deneyin. 



Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 22 Mar 2023 Saat 20:50
Cevabınız için teşekkür ederim sayın hocam. Hayır hocam bilakis sizden öğrendiklerimiz dogrultusunda Alerji için yazdıklarını almadık. Parmakta ki dolama ise,  tırnağın dip tarafinda kararmış morarmış bir şekilde şişlik ve ağrısı var. Çocuk ilk farkedip gösterdiği gün fucicort sürdük sabahına beyaz bir şekilde uç vermişti ama beyazlık kayboldu şuanda ilk çıktığı gibi kararmış morarmış bir şişlik ve ağrı var. Yarın ilaçlarını alıp başlayayım o zaman. Tekrardan teşekkürler hocam. 


Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2023 Saat 15:12
Sevgili hocam tekrardan merhabalar. Kulağında egzama çıkan yavrumuz bugün kulağım diye ağıt tutturdu. Tarif edisine ve tepkilerine bakınca grip sonrası gelişen iliadin kullandığımız ağrıdan değildi. Devlet acile götürdüm iki kulağına da bir cihaz sokarak baktı. Hatta acı olmayan kulağını nasıl becerdi normal midir bilmiyorum kanattı. Acıyan kulağa da iyi bakamadım çok fazla kır var dedi gliserol diye hiirsey verdi kulağa damlatın dedi. Size sormadan kullanmak istemedim. Boğaz enfeksiyonu var dedi nolur nolmaz diyerek antibiyotik yazdım dedi, halbuki çocuğun ateşine de baktılar 36.6. cilddiye doktorunun verrdigi deloday hametan fucicort bunları da kullanmaya devam edin dedi. ortaya karışık bir tedavi onerip gönderdi bizi. 4 saattir yavrumuz kulağını tutuyor, artık ağrısı dinsin diye ağrı kesici şurup verdim şimdi. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2023 Saat 19:10
HEMEN, Iliadin damla baslayin. 5gun, gunde:2x2'ser damla, sirt ustu yatar durumda damlatin.
Her bir tarafa damlattiktan sonra basini o tarafa cevirip, 1-2 dakika bekletin. 
Damla bulamazsaniz; Spreyi, baska bir damlalikli siseye bosaltip, kullanin. 


Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2023 Saat 21:55
Çok teşekkür ederim sayın hocam. Siz cevap vermeden zaten iliadin damlattim ikişer damla. Ağrısı gecmeyince akşam tekrardan damlattim. Ama ağrı kesici verinceye kadar ağrısı devam ediyor maalesef. Diğer 2 cocugumuzda kulak ağrısı olduğunda verdikleri tarife göre iliadin gerektiğini ajliyorduk ama bu çocuğumuz öyle bir tarif etti ki iliadinlik değilmiş gibi geldi.esela hışırtı veya güm güm gibi sesler de eşlik ederdi diğer çocuklarımızda bunda onlar olmadı. 
Şimdi ikinci kez iliadin damlattim ve yeniden ağrı kesici verdim biraz da yorgunlukla uyudu inşaallah gribin sebep.oldugu agridandir da şifa bulur inşaallah. Tekrardan teşekkürler.hocam ellerinizden öperim.


Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2023 Saat 07:17
Merhabalar sayın hocam. Kulağı ağrıyan yavrumuz 25 marttan bu yana yani yaklaşık 12 gündür burun akintisi burun tikanikligi olmamasına rağmen bugün sabah kalkar kalkmaz yine aynı kulağını (sol) tutarak kulağım ağrıyor dedi. Kulak kepçesine dokununca bile acıyor ki dokundugum anda agridini belli ediyor. İçi acıyor diyor. Yine iliadin damlattim hemen ama bu grip sonrasi oluşan kulak ağrısı değil sanki hocam, zaten grip burun akıntısı burun tıkanıklığı vs bile olmadı 12 gündür. Daha önce doktorun kulak kiri için verdiği kulak damlasını kullanalım mi ya da kulak burun bogaza götürelim mi?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2023 Saat 18:28
SAKIN agriyan kulaga herhangi bir sey damlatmayin. 


Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2023 Saat 21:54
Teşekkür ederim sayın hocam. Bugün sabah öğlen ve akşam 2şer damla damlattik. Bundan sonra damlatmayalim ama ne yapalım hocam, 12 gun önce agridiginda acile götürmüştük kulak kiri olduğunu ve gliserin damla kullanmamizi söylemişti. Kulak burun bogaza mi götürelim? Kulak burun boğaz da kulak kiri deyip benzer damla verirse napalim? Size her vakit ulaşma imkanımız olmadigi için soruları peşin peşin sordum kusuruma bakmayın hocam. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2023 Saat 00:12
Agri varken, ne olursa olsun, kulakga bir sey damlatmayin. Agri olmadiginda kullanin. 


Mesajı Yazan: Zorannelik
Mesaj Tarihi: 07 Nis 2023 Saat 04:48
Teşekkür ederim hocam. Allah'a emanet olun. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat