Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bademcik büyüklüğü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76056
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 23:08

Konu: bademcik büyüklüğü
Mesajı Yazan: BİLGİN
Konu: bademcik büyüklüğü
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2023 Saat 13:46
merhaba hocam 8 yaş oğlumda önceden aynı boyutta olan bademciklerin sol tarafındaki bikaç aydır bariz daha büyük fakat bir şikayeti yoktu. 15 gündür horlama ve arada apne gözlemliyorum. Acaba sorun mu diye düşündüm (ki tek bademcik büyümesi tehlikeli olabilir diye okuyunca) hemen KBB götürdüm muayene sonucunda sol tarafta sinüzit oluşmuş o da bademciği büyütmüş dedi.Böyle bir durum olabilir mi neden bi tanesi büyümüş olabilir batma yanma ağrı yok 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Mar 2023 Saat 19:29
" ki tek bademcik büyümesi tehlikeli olabilir diye okuyunca"
Nerede okudunuz? Boyle bir sey YOK! Bademcikler, birer LENF bezi olup, her turlu enfeksiyonlarda bilhassa
 cocuklarda hemen buyurler. Bunun sebebi, cocuklarda henuz eriskinlerdeki seviyelerde Antikorlar olusmamis 
oldugu icindir. Antikorlar; hastaliklari gecire-gecire veya asilarla olusurlar.
Bilhassa HER ateslendiginde, ( cahil Turk doktor akli ile) antibiyotik alanlarda bu antikorlarin gelismesi 
asiri zaman alir.
Iste bu donemde; mikroplarla Lenfatik sistem mucadele eder. Antikorlar zamanla olusunca, cocuklarda 
buyuk olan bademcikler ve geniz eti kendiliginden kuculurler. KBB doktorlarinin da acele etmelerinin sebebi
 iste tam da bu nedenledir! Sakin bu adi tuzaga dusmeyin. 
 Bazi Turk doktorlarinin uydurmasi olan; "Bademcikleri kucultme tedavisi" diye bir tedavi yoktur. Irilesmis
Bademcikler "Kalp Romatizmasi" filan da yapmazlar. Bu yalan; soylenebilecek en assagilik yalandir! Hem
o doktorun sahtekarligini, hem cehaletini gosterir. 
Ates + Agida pis koku + Dili kaplayan Pas tabakasi yoksa, kesinlikle Grip geciriyordur, sakin Antibiyotik 
vermeyin. 
Cok okumaniz lazim. 

Mesaj Tarihi: 30 Mar 2023 Saat 20:29
Haklısınız dr bey Google tuzağına düştüm tek bademcik büyümesi yazınca lenfomadan bahsediyor tüm yazılar sizin yazılarınızda da bununla alakalı bi şey bulamadım
Dilde pas koku yok hocam sadece bademcik özellikle biri aşırı şiş ve kırmızı
Teşekkürler usanmadan cevapladığınız için

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2023 Saat 02:36
Onlari yazanlar SALAK! Hala ogrenemediniz mi? Butun dertleri sizleri korkutup, doktorlara kosmaniz icin, bu
sahtekarlar tarafindan yaziliyorlar. 
Bademcikler, devamli sizlerin gordugu gibi. ortada baoazi kapatacak gibi DURMAZLAR!!! Agiz acildiginda,
ortaya gelirler, agiz kapatildiginda kenarlara cekilirler! Turk doktorlarin yalanlarina kanmayin!!! Buyuyup de
bogazi filan kapatamazlar. 
Tek tarafli bademcik buyumesi genellikle Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir. Turk doktorlarinin bu hastalik
konusunda en ufak bir bilgileri yoktur. Bu konunun o kadar cahilidirler ki, E.M'un sadece Afrika kitasinda
Lenfoma yapabildigi bile bilmezler, bu kadar ahmaktirlar! 

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2023 Saat 07:59
Teşekkür ederim hocam peki bu enfeksiyoz mononukleoz için ne yapmalıyım nasıl geçer iki ay önce influenza b pozitifti sanki ondan sonra böyle oldu bu etken olabilir mi hocam ne yapabilirim geçmesi için

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2023 Saat 18:03
Hicbir sey. Kendiliginden duzelir.
Bu konuda yiginla yazim var. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat