Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yine yine grip

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76162
Tarih: 25 Ara 2025 Saat 20:34

Konu: Yine yine grip
Mesajı Yazan: Can Ege
Konu: Yine yine grip
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2023 Saat 01:13
İyi günler Kadir bey. 17 yaşında oglum 5 gün once bogaz agrisi burun tikanıklığı ile başlayan grip oldu. Ardindan 3 gün sonra 6 yaşındakı oglum hapşuruk burun akıntısi ile başlafı ertesi gün ilk defa boğazinin ağridığını soyledi simdide bende basladı bogaz agrisı.Buyükte sorun yokta hocam kucuğün burnu cok fazla akıyo . Oksurmeyede başladı. 
 Hocam benim sorum kücuk her ay ayni hastalıga yakalaniyo ve hic ateslenmiyo. Sizin onceki yazilarınizda ates olmassa bağısıklık olmaz demişsiniz. Bizim atesimiz çıkmadiğı icin bagışıklık kazanmadıgimiz ve tekrar tekrar ayni hastalığa yakalanmamiz bu yüzdenmi acaba?
 Bu yil okula basladik ama 2 gun gidip 10 gun gidemiyoruz.ilac kullanmiyorum . 
Bebekken nötropeni teshisi konmustu 3 yıl takip edidi. 3,5 yaşında takip birakıldi normala döndu diye. 
Degerli görusleriniz icin simdiden tesekkur ederim.Saglıklı günler dilerim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Nis 2023 Saat 02:26
1- Yapilacak bir sey yok, Tek yapacaginiz is: Sakin Turk doktorlara gitmeyin. Benim Grip icin anlattiklarimi 
uygulayin.
2- Turk doktorlari, Gripal enfeksiyonlarda Notropeni olustugunu bilmezler. O salaklara kanmayin. Resmen
dolandirilmissiniz. Bu konu ile ilgili makalemi yazarlar kismindan okuyun. 

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2023 Saat 22:31
Hocam tekrardan merhaba. Şu an oğlumun ates 38 oldu solunum sayisi 50 55 arasi degişiyo.esim acile gidelim diyo. Çocugun rengi attı. Evde satırasyon aleti var kalp atışi 150 lerde satırasyonuda 95 96 gösteriyo. Burda gece hocam ne yapalım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2023 Saat 22:38
Hocam karın bölgesi inip inip kalkıyo 1 ay öncede boyle olmustuk. Acile gittik orda ventolin vermislerdi biraz rahatlamısti. Evede verdilerdi fakat siz kullanman dediğiniz için kullanmadık biraz uzun  surmüstü üstüne birde ishal olmuştu side domuz gribi demiştiniz. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2023 Saat 00:31
Sakin gitmeyin, odasi serin olsun, yastigini yukseltin. Bas ucuna 2 damla ColdMix damlatin. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2023 Saat 18:31
Hocam oglum yatiyo halsizce arada ates 38 çıkıyo geri kisa  bir surede düşuyo. Solunum hala sıkıntıli . Açıkcasi bu sefer korkuyorum  bisey olurmu diye.bu yil her ay hasta idik. Ilacsiz atlattik bu sefer çocugu cok fazla yordu.Sizin dediginiz gibi diline bakiyorum pembe agiz lokusuda yok sadece arada atesi yükseliyo. Öksuruyo ve burnu bazen su gibi akiyo bazen akmiyo.
Bu durum olagan bir durummu?
Şimdi kizacaksiniz ama burda bir doktor bu kadar sık viral hastalık gecirdiginde vucut yorulur bağışıklık çoker ve çocugun durumu kotülesebilir arada bir antibiyotik vermeniz gerek diyor.boyle olmaz yinede siz bilirsiniz diyor hocam. Test yapmiyolar kultur yada  kanda almiyolar. Ustune birde boyle seyler soyleyip bizleri korkutuyolar. Bir hasta sizmisiniz ,cok biliyordunda niye getirdin diyolar ,hocam.
Size guvenim sonsuz fakat anne olarak hadi bisey olursa ve benim yüzumden olursa diye cok korkuyorum.
Sabriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 02:29
  " arada bir antibiyotik vermeniz gerek diyor"
Hic bu kadar cahil olanini da gormedim!! 
Bilakis; bagisiklik ya asi olarak veya hasta olarak olusur. antibiyotik kullanimi antikor olusumunu ONLER! 
Tipik Turk doktor kafasi. Zaten hicbirinin dogru durust bir "Temel Tip Bilgisi" yok! 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 08:39
Tesekkürler hocam. Cevabiniz icin

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 12:29
Hocam öksuruk artinca burda poliklinege goturdum. Nesi var deyince,oksuruyo bogazi agrıyo burnu akıyo ve   cumartesi aksami solunum sayisi arttı , dedim. Muayene etti .benden akciger filmi istedi. Bende acaba bi sorunmu var dedim  bu yastaki bir cocukta solunumunun bu kadar yuksek olmasi normal degil o yuzden istedim dedim. Bende suan 25 ,30 ra dustu ,gecen ayda boyle oldu o zamanda film cekildi temizdi dedim. Olsun dedi filme bakalim ona gore ilac yazarim dedi.Tekrardan sordum dinlerken bir terslikmi vardı dedim, cocuk dogru nefes alip vermedi  o yuzden tam olarak duyamadım dedi ama gorunurde  o kadar bir ses duymadim dedi.
Bende bu cevabi duyunca filmi cektirmeden geldim. Esim diyoki ne olacak sanki film cektirsek diyor. Sizinde onceki cevaplarinizdan okudugum kadariyla sık tekrarlanan filmlerin gelecekte tehlikeli olacağını soylediğiniz icin cektirmedim.
Cigerlerinde bir sorun olsa ne gibi belirtiler verir hocam?   

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 18:11
Turk doktor akli ile HER oksurdugunde, akciger Rontgeni cektirirseniz, 10 yasindan sonra Tiroid kanseri 
olunca da, hic sasmayin. 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 18:19
Hocam suan yine ates 39 yukseldi. Dun gecede yukseldi sonra terledi. Normalde terledikten sonra birdaha yükselmezdi.
Ne yapmamızı istersiniz hocam. Kan  degerlerine baktirmaya gerek varmı?Dili pembe ağız kokusu yok. Burnu tıkalı atesi var ve oksuruyo.

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2023 Saat 18:27
Belli ki, Grip geciriyor.
1- Bugunden geriye giderek Forum cevaplarimi okuyun.
2- Sabit Forum yazilarina goz atin, ilgilendiklerinizi okuyun.
3- Ilk sayfada, Yazarlar kismindaki Makale listesini inceleyin, ilgili olanlari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 05:48
Hocam kusura bakmayin tekrardan yazma zorunlulugu hissettim. Bu saate kadar ates  surüyor. 39 larda. Terliyo geri yarim saat sonra başlıyo.Ter ama çok fazla elbisesi ıslanıyo. Saclari dusteman çıkmış gibi. Acaba önceki yazilarınizda boyle uzun ateslerde enfeksiyos mononukleoztan olur demistiniz. Bizdeki bu durumda aynımı acaba.
Tekrarsan kusura bakmayın hep grip oluyorduk fakat son 2 dir solunumun hızlanması ve ateşin bu kadar çok olmasi beni endişelendirdi.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 05:57
Evet, Enfeksiyoz Mononukleoz, bu sekilde 1 hafta civarinda ates yapan bir hastaliktir.
Viral oldugu icin de bir tedavisi yoktur. 
Ates yukseldiginde, metabolizma hizlanir ve bunu karsiayabilmek icinde, vucut; solunum ve kalp hizini 
arttirir. 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 17:18
https://www.hizliresim.com/5zf5ife%20" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/5zf5ife

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 17:19
https://www.hizliresim.com/by4x76j%20" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/by4x76j

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 17:30
Hocam bugun bunlari yaptirdim. Sinıfta salgin var diye haber geldi. Kardesimin çocuguda ayni hasta o antibiyotige başlamis macrol 250 gerek olmadigıni soyledim ama doktor verdi diye kullaniyor. Mono degeri buyuk ihtimalle onlarinda yüksektir acaba antibiyotik kullandiği icin döküntü olurmu. Daha onceki cevaplariniźi okurken gormustüm. Döküntuleri.
 Yine yine siz hakli ciktıniz gormeden coculari teşhis koyuyorsunuz burda muayene ettigi halde teşhis koymuyorlar ustune bir canta dolusu ilac kullandiriyorlar.
Mono dışında bizim birkac değer daha farklı cıkmıs. Onlarda bir sıkıntı varmıdır acaba?
İyiki varsınız.

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2023 Saat 18:39
Hepsinde olmasa da, antibiyotik kullananlarin cogunda dokuntu oluyor. 
Turk Tip fakultelerinde bu hastalik ogretilmez. Doktorlar da zaten KITAP OKUMAZLAR, kendileri gibi cahil
Prof. larin derslerini dinlerler ve sadece anlatilanlardan imtahan olurlar ve bu sekilde doktor olurlar! 
Turk doktorlari viruslarin "Kan Sayimi" degerlerinde nasil farkli durumlar yarattigini bilebilmekten acizdirler.
Turk doktorlari; CRP yuksek diye antibiyotik yazacak kadar aptallardir! Onlari dikkate almayin. 
Sizdeki farkli degerler de viruslarin sebep oldugu degerler. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 00:41
Hocam tekrardan iyi günler. Oğlumun 4 gun atesten sonra bugün hiç olmadı şukür . Hic ateşe müdahile etmedim. Ama bir türlu nefes alıs verisi duzelmiyo. Sayıyirum sunum 30 genellikle.Burnu hale su gibi akiyo ama çok değil. Burun tıkalı ve gece acayip ses çıkararak uyuyo şuan bile hocam burnu tikali nefes alamiyo hic onereceginiz bir damla filan varmı?.öksürüğu balgamli bir şekilde yoğun devam ediyo.  İstahı hic yok midesinin bulandıgıni soylüyo ,bir defa kustu.Bu sekilde devam etmesi hastalığın normal seyrimi acaba.
Birde hocam nefesi duzeltmek icin acaba sıcak buharmi yoksa soguk buharmı vermeliyim?bu arada colt misk ,ballı limon ve yastiğını yükseltiyorum. 
Hastaalık baslayalı bir hafta oldu. Abi ,ben ve çocuk sira ile hastalandık. Bizimki normal bir grip şeklinde.bu 6 yaşındaki 2 seferdir solunum sorunu yaşiyor. Martın başindan beri hapsuruk var hersabah hasta olmasada. Acaba alerji tetiklemis olabilirmi?
Kusura bakmayın hocam uzun oldu. Degerli goruşlerinizi almak isterim. Saglıklı günler dilerim.

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:33
Grip geciriyor. Ust Solunum Yolu hastaliklarinda, daima sicak buhar uygulanir. 
Turkiye'nin sahtekar doktorlari sirf cihaz satabilmek icin sizlere daima "Soguk buhar" tavsiye ederler, sakin
 onlara inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 15 Nis 2023 Saat 18:32
Hocam tekrardan sizi rahatsiz ediyorum, kusura bakmayın. Hastalığımızın 9. gününe girdek. Artık ateş  ve solunum sıkışıklıgi yok ama. Şimdide oksuruk ve aşıri terleme durumu başladı. Oturduğu yerde bile saçi yikanmıs gibi ,camaşırlarıda ıp islak oluyo.Hala yorgun ve iştahı yok.
Bu terleme işi normal mi acaba ?Birde hocam yattığında oksuruk geliyo ama oksuremiyo kalkip öksuruyo geri yatıyo. Ben asla öksurüğü kesmem sizden öğrendiğim kadar. Yinede genel durumunun iyilesmemesi beni açıkcasi endisélendiriyo. Degerli yorumlarıniz icin şimdiden tesekkur ederim.Sağlıkli gunler dilerim.

Mesaj Tarihi: 16 Nis 2023 Saat 03:42
Hastaligin sonuna gelmissiniz. Aynen devam. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat