Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalp

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76221
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 07:51

Konu: Kalp
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Kalp
Mesaj Tarihi: 12 Nis 2023 Saat 23:40
Hocam iyi akşamlar alanınız değil biliyorum sadece fikrinizi almak isterim. 35 yaşındayım dönem dönem çarpıntı problemim olur, kardiyoloji tarafından yapılan tetkiklerde anormal birşey çıkmıyor sadece ritim bozukluğu teşhisi konuldu.

Kan tahlillerim temiz, Ekg çekiyolar anormal değil. 1 haftadır kalbimde gümleme/tekleme olarak aniden yaşadığım saniyelik ek atımlar oluyor. O an nefesim kesiliyor. Daha önce de çok nadir olurdu bu durum ama 1 haftadır günde 20-30 kez yaşıyorum bunu. Gün içinde akıllı saat ile sürekli kalp atışlarımı ölçüyorum, 39-125 arasında düzensiz atışlarım var. Yürürken, merdiven çıkarken çok zorlanıyorum nefesim kesiliyor. Farklı hastanelerde kardiyoloji bölümlerine gittim, psikolojik olabilir dediler ama ben sadece psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Hangi testleri yaptırmalıyım hangi doktora gitmeliyim yol gösterebilir misiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:31
Anemi veya Tiroid hastaligi olabilir. Iyi bir Dahiliye doktoru gorsun. 
Veya:
1- Kan sayimi.
2- TSH, T3 ve T4 baktirip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:35
https://www.hizliresim.com/g4iqdwo" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:45
Aneminiz :Yok.
Tiroid hastaligi: Yok.
IYE:Yok.
Merdiven cikarken, zorlandiginizda, Nabzinizi bir olcun. 
Asiri bir zayiflamaniz oldumu?
Covid gecirdiniz mi? 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 01:53
Zayıflamadım aksine kilo fazlam var veremediğim. Covid geçirdim 2 yıl olacak ve kalbime vurmuştu Covid. 1 hafta kalbimde tekleme şeklinde günden güne azalmıştı ve 2 yıl sonra yine şimdi benzer döngüye girdim. 

Merdiven veya yokuşlarda nabzım 140 bazen 150 olabiliyor cihaz öyle gösteriyor. Kolumdaki akıllı saate göre gün içerisinde sürekli ani düşüş ve yükseliş var zaten. Örneğin eşimde ölçtüğümüzde 60-110 bandında günlük nabız, benimse çok dalgalı seyrediyor.

Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 08:07
Hocam merhabalar benim 47 yaş erkek eşim de bu üyemiz gibi 2 sene önceki covitren sonra yokuş merdiven falan cikamiyir hemen nefes nefese kalıyor geçer dedik ama artık durumu kabullendik yavaş yavaş zorla çıkıyoruz cevabınız merak ediyorum biz covitte kalbe değil ciğer filmine bakipmisti hafif lekelemeyin var denmişti sonsuz teşekkürler bu üyemiz ile durumumuz çok benziyor buzimde

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 17:57
Covid'e bagli olarak goruluyor. Zamanla kendiliginden iyilesiyor. 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:42
Orjinalini yazan: Burcu87 Burcu87 Yazdı:

Zayıflamadım aksine kilo fazlam var veremediğim. Covid geçirdim 2 yıl olacak ve kalbime vurmuştu Covid. 1 hafta kalbimde tekleme şeklinde günden güne azalmıştı ve 2 yıl sonra yine şimdi benzer döngüye girdim. 

Merdiven veya yokuşlarda nabzım 140 bazen 150 olabiliyor cihaz öyle gösteriyor. Kolumdaki akıllı saate göre gün içerisinde sürekli ani düşüş ve yükseliş var zaten. Örneğin eşimde ölçtüğümüzde 60-110 bandında günlük nabız, benimse çok dalgalı seyrediyor.

Bana sorduğunuz kısım yukarda kaldı hocam, şuan tekrar covid mi geçiriyorum? 2 yıldır olmamıştı çünkü 

Mesaj Tarihi: 13 Nis 2023 Saat 18:45
Olabilir. Eger hic doktor gormemis olsa idi, o zaman o tetkikleri isterdim. Zaten hepsi de normal cikmis.

Mesajı Yazan: ekim2016
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2023 Saat 10:02
Çok özür dileyerek araya yazabilir miyim? Benim de bu şekilde sıkıntım olmuştu kalple ilgili, tüm şeker değerlerim normal çıkmasına rağmen insülin direncinin başlangıç aşamalarında bu tip bir sorunla karşılaştım, ben şekeri çok çok aza indirip sebze, protein ağırlıklı beslenmeye geçince bu şikayetim de geçti, belirtmek istedim. Çok geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 09:02
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ama D vitamini değerim 19 çıkmış, yaklaşık 6 ay önce bir ampul Devit içmiştim. Tekrar takviye alayım mı? Bu değer kalpte çarpıntı/tekleme yapacak kadar düşük mü?

Mesaj Tarihi: 18 Nis 2023 Saat 18:51
Bir ay ara ile iki ampul icin ve Eylul ayinda tekrar D vitamini olcturup bana yazin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat