Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Döküntü

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76397
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 02:52

Konu: Döküntü
Mesajı Yazan: yavrusu
Konu: Döküntü
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 18:44
https://www.hizliresim.com/iznde08" rel="nofollow">
Kadir hocam merhaba.  Oğlum 7 yaşında. Dün hafif ateşi vardı.  Gece düştü. Boğaz ağrısı var. Yutkunurken boğazı ağrıdığı için su bile içmiyor.  Sabah 1 ölçek dolven verdim. Kısa süreli boğaz ağrısı hafifledi. Boğazı çok kırmızı. Şuan alnı 37.1 derece. Yüzü bütün gün siyah gibi görünüyordu. Biraz önce döküntüleri fark ettim. döküntüler çok kaşınıyor. Boynunun altı, karnı, sırtı, yanları, kollarını büktüğü yer bu şekilde. İsilik mi bunlar hocam? Yoksa dolven yüzünden mi oldu? Sadece bir kere verdim. O zaman ateşi yoktu. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 18:47
Kizil!! Deposilin6-3-3 BIR DEFA vurulmasi yeterlidir. 
SAKIN Turk doktor sacmaligi olan ek antibiyotikleri kullanmayin. 
Yarin, yataktan iyilesmis olarak uyanir. 
Streptokoklarla ilgili yazilarimi okuyun ve SAKIN Turk doktorlarinin soylecekleri hicbir seye inanmayin, ve
dedikleri (baska) hicbir uygulamayi da yapmayin.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 18:49
https://www.hizliresim.com/41dt5d4" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 18:51
Kadir hocam dili bu şekilde 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 20:55
Kadir hocam döküntüler el ve ayaklarda da başladı. İğneye ikna edemedim. Zaten acile gitsek o iğneyi yazacak Dr bulacağımız da garanti olmadığı için evde olan agumentin es antibiyotik hazırlayıp başladım. Sabaha arazlar geçerse kızıl deyip 10 gün antibiyotik devam edeceğim. Yok geçmezse size tekrar fotoğraf yollarım. Gece ışık nedeniyle el ve ayaklarını çektiğim fotoğraflar net çıkmıyor. Herşey için teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 20:56
Kadir hocam söylemeyi unuttum aç olmasına rağmen ağızda pis koku yok. 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2023 Saat 21:52
"Boğazı çok kırmızı. " demistiniz. 

Bu yeterli.  

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 07:00
Kadir hocam merhaba.  Augmentin es 7 gün kullandık. buzdolabına koymamıştım. Sayenizde antibiyotik kullanmadığımız için diğer ilaçlar gibi düşündüm. Buzdolabına koymak gerektiğini farkedince ilacı kestim. İğne yaptırmadığımız için sürekli tedirginim. Bu sabah da öksürmeye başladı. Elimde klamoks es var. Tedbir amaçlı vereyim mi? Oğlum 34 kg. Teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 09:09
Sulandırılan ilaçların 10 gün içinde tüketilmesi şartı ile buzdolabına konma mecburiyetleri YOKTUR! 
Augmentin ve Klamoks AYNI ilaç!

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 11:07
Peki Kadir hocam koruyucu amaçlı antibiyotik vereyim mi?  30 gün içinde tekrar mikrop alma ihtimaline karşı. Sınıfta hasta olanlar var. Grip de olabilir ama değilse ayırt edemem. Geçen sefer grip diye doktora bile götürmedik. Döküntü olmasa size bile yazmayacaktım. Boğaz ağrısı dışında genel durumu iyiydi çünkü.

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 13:19
Böyle bir "mantık" YOK!! Öylew olsa, bütün çocukların devamlı alması icap eder.
Ayrıca da çocuklardaki ateşli hastalıkların %90'dan fazlası, virutiktir.
Siz bakmayın Türk doktorlarına, onlar HER ateşli hastaya abuk-subuk nedenlerle Antibiyotikleri dayarlar.
Anlaşılan siz de fazlaca onların etkisi altında kalmışsınız. 
Gribi çok da güzel ayırd edebilirsiniz!! 
Yüz bin kere anlattım!!! 
Ateş+ Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası yoksa, antibiyotik gerekmez. Grip geçiriyor demektir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat