Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76404
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 21:06

Konu: kusma
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: kusma
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2023 Saat 02:26
merhaba hocam oğlum 20 aylık dün geceden beri kusuyor emedur 2 defa kullandim 12 saat arayla, hala çok kusuyor hatta fıskirarak kusuyor emzirme ve sudan başka birşey almiyor ićer içmez 10dk geçmeden kusuyor epey halsizleşti cok kararsiz kaldim bekleyip emedur a devam mi edelim hastaneye goturup serum mu taktiralim? yaklaşik 26 saattir böyle herhangi bir cisim yutmuş olabilr mi bu arada 12saat önce ishal gibi oldu 1 dwfa kaka yapti ateşide ara ara cıkiyor 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2023 Saat 10:09
hocam 3.fitili de verdik 1 saar once ishal seklinde kaka yapti ve ardindan kustu. su icmek istiyo haliyle napsak sasirdim kaldim 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2023 Saat 18:23
Ishalden sonra, kusma olursa "Viral ishal" demektir, 1 hafta surer, su iciremezseniz Serum takilmasi
 gerekebilir. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2023 Saat 23:44
acile goturduk iğne vurdular bulantiyi daha kisa surede keser dedi serum taktirmak istiyoruz cocuk damar zor bulunuyo dediler birde ishal icin bir toz verdi iğnenin üzerinden 9 saat gecti bu süreçte 3 defa daha çikardi, kustu 1 defada ishal oldu 
1-su, ayran, anne sütü icer icmez 10 dk sonra cikariyor emedura devam edelim mi?
2-su iciriyoruz cikariyor ne kadar daha sürerse böyle serum taktiralimbugün 3.gün dolmak üzere

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2023 Saat 00:53
Emedur'a devam edin. Kusmalar; su icmesine bile mani olursa, Serum gerekebilir! 
Ne zaman gerekir??? Bilemem. 
Ancak, icirdiginiz suyun ne kadari icinde kaliyor, ne kadarini kusuyor, soylerseniz bilebilirim. 

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2023 Saat 22:02
hocam bugün 5.gün bitti hiçbirşey kullanmiyorum sadece annesütu, su devam ediyoruz dunden beri ki durumu ishal, 3 defa kustu ve aşıri halsizlik var...
kusma epey azaldi fakat devam ediyor bu şekilde devam edelim mi

Mesaj Tarihi: 01 May 2023 Saat 01:31
Devam edin, aralarda su teklif edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat