Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Erken ergenlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76483
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 19:56

Konu: Erken ergenlik
Mesajı Yazan: Mine22
Konu: Erken ergenlik
Mesaj Tarihi: 06 May 2023 Saat 15:56
Hocam merhabalar yalvarırım cevap verin soruma kızım 8 yaşında hormonları hep baktırıyorduk 2 aya kadar normal çıkıyordu şimdi dün baktırdık fsh 6.62.   Lh 1.89.
Estrodiol 41.7  kemik yaşı el filmi çektirmedim salı günü çektireceğim bir buçuk yıl önce çektirdiğimde bir buçuk yaş öndeydi ondada radyasyon diyorum ama doktor o olmadan karar veremeyiz diyor ne yapmalıyım ergenlik başlamış mı?iğne ile durdurmayı önerdi doktor ama bu iğnelerin çocuğuma ileride zararı olursa diye çok korkuyorum sizce iğneleri yaptırmalı mıyım uzun vadede ne gibi zararları oolur yaptırırsam veya yaptırmazsam yalvarırım çok zor durumdayım çocuğumun psikolojisi bozuldu 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 May 2023 Saat 18:03
NİYE BAKTIRIYORSUNUZ??? 
Ne gördünüz? Hele bir şu işler nasıl başladı, bir anlatın. 
Bir de, verdiğiniz değerlerin yanına MUTLAKA birimlerini de yazın. 

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 02:25
Hocam memede tomurcuklanma ile başladı ilk sonra yüzde siyah nokta ve ter kokusu var akıntı oldu.Tüylenme  öyle siyah olarak yok 
Değerler fsh 6.62ıu/l
Lh 1.89ıu/l
Estrodiol 41.7ng/l

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 09:38
FSH: yaşına ve ergenlik dönemi için normal.
Estrodiol: yüksek gibi görünüyor. Bütün dünya da Estodiol değeri; 30-400pg/mL dir. Sizde, 41.7ng/L denilmiş
Ölçüm yapan laboratuvar ile bir görüşün.  

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 10:15
Peki hocam lh nasıl birde tekrar başka  bir laboratuvarda tekrar yaptıracağım yarın bide ergenlik için durdurma iğnesi hakkında ne düşünüyorsunuz 

Mesaj Tarihi: 07 May 2023 Saat 13:19
Sabit Forum kısmında, "Erken ergenlik" konulu yazımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 17:30
Hocam kemik yaşı yaşınla uyumlu çıktı yumurtalıklarından ultrason çekileceğiz birde ilaçlı mr istediler bu ilaç radyasyon lu mu acaba 

Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 19:07
Uğraşmayın. Çocuğun başına iş çıkaracaksınız. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 19:18
Ne yapalım hocam peki ya ergenliğe girip erken adet olursa diye korkuyorum yarın size yumurtalık ultrason sonucunuda yazarım ama mr çektirme konusunda sıkıntılıyım ilaçlı olunca birde size çok güveniyorum hocam o yüzden soruyorum ne olur mahzur görün ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 

Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 21:43
Yazılarımı okumadınız mI?? 
5 yaşında adet gören kız bile kısa boylu kalmamıştır. 
Türk doktorların fazlaca etkisi altında kalmışsınız! 
EĞER fakirlikten dolayı (bilhassa kıtlık, harp gibi) durumlarda aşırı kötü beslenme ve buna bağlı gelişme
 geriliği VARSA, erken ergenlik olur ve bu gibi kızlar kısa kalırlar! 
Sakın bu doktorların zırvalarına kanmayın. 

Mesaj Tarihi: 09 May 2023 Saat 22:03
Hocam erken ergenlik yazınızı bulamadım o yüzden erken ergenlik ileride hormon baskılı kanserlerde risk oluşturabilir diyor internette birde o ekstra bi panik yaptırıyor boy biraz da sanırım genetik sadece adet görmeye bağlayamayız

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 09:04
Sabit Forum yazıları arasında, İKİNCİ sayfada!!! 

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 13:03
Hocam az önce pelvik usg çekildik uterus yaş ile uyumlu diyor endomterium kalınlığı 5mm ölçülmüştür yazıyor birde sağ over 10.10 mm boyutlarında olup 3 mm çapı geçmeyen bir kaç adet folikül mevcuttur.. sol over vızualize edilememektedir diyor . Douglasta sıvı izlenmedi yazıyor ergenlik mi hocam 

Mesaj Tarihi: 10 May 2023 Saat 13:20
  O tetkiki isteyen doktora sor!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat