Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hapşuruk

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76586
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 07:43


Konu: Hapşuruk
Mesajı Yazan: Can Ege
Konu: Hapşuruk
Mesaj Tarihi: 14 May 2023 Saat 10:24
Iyi gunler Kadir Bey. 6 yaşında 126 cm 23 kilo olan oglum bu yıl okulaa başladı. Her ay hasta olduk. Taki marttan itibaren hastalık hapsuruk burun akintisi şeklinde başlıyor. Sonra solunum sıklığı oluyor. Gecen yılda bahar ayında hapşuruk ve burun akıntisi baslamisti. Okula gitmediğimiz için hastalığa dönüşmüyodu  kendi fikrimce. Bu yıl okula gittiğimiz için virüs alıp hastalık uzuyor. Alerjiye götürdük direk bize astım dedi.
Benim sorum gözlemlediğim kadariyla alerji gibime geliyo hocam..acaba bu durumda alerji surubu verip bi denemek gerekiyomu? Gerekli ise hangi ilac ve ne dozda vermem gerekir?
Açikcasi bu ay hergun sabah hapşuruk ve su gibi burun akıntisı ile kalkip oglene kadar suruyo. Akşama biraz toparliyo, sabah geri basa sariyo. Okulun yolunu unuttuk hocam.Yardimci olursanız sevinirim.Bir yol gösterin.
Sağlıklı günler dilerim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 May 2023 Saat 14:57
Turşucuya giderseniz, TABİİ Kİ, size turşu satarlar! 
Senelerden beri Türkiyede asla Grip teşhis edilmiyor. Hepsine Astım deniliyor. 
Allerji ise: akıntı su gibi olur, koyulaşma olmaz. Sabahları peş peşe hapşırmalar olur.
Buna uyuyor ise; Zyrtec günde 1 ölçek 5 gün verip deneyin. İyi gelirse Allerji'dir devam edersiniz. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat