Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KISKANÇLIK

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7659
Tarih: 04 Eyl 2025 Saat 22:49

Konu: KISKANÇLIK
Mesajı Yazan: yeşim
Konu: KISKANÇLIK
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 11:08
KISKANÇLIK

Çocuklarda ilk kıskançlık ikinci çocuğun doğumuyla başlar. O güne kadar evin sultanı olan bebek ikinci dereceye düşer ve bu durum onu kızdırmaya başlar.
Çocuk kardeşine saldırgan davranışlar ( vurma, ısırma gibi) şeklinde yada tam tersi aşırı sevgi şeklinde kendini gösterebilir. Tekrar ilgiyi kazanmak için gerileme davranışları (alt ıslatma, tırnak ısırma, parmak emme gibi) gösterebilir.
Bunları azda olsa önleyebilmek için;
1- Daha yeni birey doğmadan büyük kardeş bu yeni kardeşine karşı sevgi dolu hislerle hazırlanmalıdır.
2- Bebeğin beslenmesi, temizlenmesiyle ilgili küçük sorumluluklar vermek
3- Bizim yardımımız olmadan bebeğin yaşayamayacağını, hiçbir şey yapamayacağını sezdirmek ve onunda yardımını sağlamak en iyi yollardan biridir. Böylece çocuk kendisinin ağabey yada abla olduğunu öğrenecek, ev içindeki birinciliği sürdürmek için bebeği hoş tutacak, ona iyi davranacak ve görüp gözetecektir.
4- Onun yanında yeni doğan bebeği çoşkulu bir şekilde sevmemek.
5- Ayrıca ikisine de eş değer giysiler alınmalıdır.
Çocuğun kardeşi olması onun geçmesi gereken önemli bir deneyimdir. Çocuk bu sayede sosyalleşme, paylaşma gibi önemli kişilik özelliklerini kazanır. Küçük kardeş olayından 5 yaşından küçük çocuklar daha fazla etkilenmektedir.

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 18:08
Teşekkürler canım.ClapClapClap

-------------
ZÜLAL(Bookworm)

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 21:03
ah canım yeşimcim valla yarama bastın arkadaşım kızımda inanılmaz bir kıskançlık başladı öyle böyle degil resmen aşırı derecede kıskanıyor üst komşum geliyor omunda rüyadan iki ay büyük bir oglu var deli oluyor çocugu gördümü hiç oynamadıgı oyuncaklarla saatlerce oynuyor çocuk  eline ne alsa saldırıyor vuruyor çocuga çokda üzülüyorum vurmasını nereden ögrendi hiç bilmiyorum zaten tv de bile tartışma ortamı yada vurdulu kırdılı bişey olsa hemen zaplıyorum zaten evimizin içinde hiç öyle şeyler olmaz valla ne yapacagımı şaşırdımApproveApprove

Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 08 May 2008 Saat 22:04
ClapClap

-------------
[

Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 12:06
Orjinalini yazan: rüyabebek rüyabebek Yazdı:

ah canım yeşimcim valla yarama bastın arkadaşım kızımda inanılmaz bir kıskançlık başladı öyle böyle degil resmen aşırı derecede kıskanıyor üst komşum geliyor omunda rüyadan iki ay büyük bir oglu var deli oluyor çocugu gördümü hiç oynamadıgı oyuncaklarla saatlerce oynuyor çocuk  eline ne alsa saldırıyor vuruyor çocuga çokda üzülüyorum vurmasını nereden ögrendi hiç bilmiyorum zaten tv de bile tartışma ortamı yada vurdulu kırdılı bişey olsa hemen zaplıyorum zaten evimizin içinde hiç öyle şeyler olmaz valla ne yapacagımı şaşırdımApproveApprove
Arkadaşının çocuğu geldiğinde ona ilgi kızından daha olmasından olabilir mi?
Ya da arkadaşının oğluna ilgisi senin kızına olan ilgi ve yaklaşımından daha fazla olmasın?

-------------
İkizlerim Azra ve Arda

Mesajı Yazan: DENİZKIZI
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 14:53
Thumbs%20UpThumbs%20UpThumbs%20UpClapClap

Mesajı Yazan: fatoş
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 14:59
ClapClapClap Ellerine sağlık canım Clown

-------------
http://www.glitterfy.com/">

Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 15:01
teşekkürler Clown

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...

Mesajı Yazan: rüyabebek
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 15:06
canım galiba kızımdan daha fazla oçocukla ilgilenip ilgilenmedigimi sormuşşun ama rüya kıskanacak diye degil yakından sevmek uzaktan bile ilgilenip sevemiyorum sevmiyorum çocugu valla anlamadım inşallah büyüdükçe düzelir

Mesajı Yazan: melek uslu
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 17:27
teşekkür arkadaşım

-------------
Asya Liva http://lilypie.com">
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben

Mesajı Yazan: suzi
Mesaj Tarihi: 09 May 2008 Saat 17:29
Teşekkürler..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat