Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

7 aylık bebek

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76602
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 09:52

Konu: 7 aylık bebek
Mesajı Yazan: Asli5481
Konu: 7 aylık bebek
Mesaj Tarihi: 15 May 2023 Saat 21:46
Hocam merhaba, size oğlum 6 aylık iken de yazmıştım o zaman D vitamini düşüklüğü için konuşmuştuk bir aydır düzenli olarak sizin tavsiyenizle 1000 Unite d vitamini veriyorum. Asıl sormak istediğim ise; kilosu 5. Aydan beri az, şu anda da 7 kilo 200 gram sadece anne sütü alıyor ek gıda konusunda çok isteksiz, sıkmadan zorlamadan vermeye gayret ediyorum. Reflusu var Dogdugundan beri ve sik sık kusuyor. Ama çok değil kusmalari. Özellikle ek gıdayı verdikten bir süre sonra kusuyor genelde yani zaten çok az ek gıda yiyor o da kusmasiyla gidiyor.. Ne yapacağımı bilmiyorum, şimdiden teşekkür ederim. Bu arada doğum kilosu 3 kilo boyu ise 48 cmdi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 07:40
1- "Reflü" de nereden çıktı?? Reflü'de KUSMA OLMAZ!! 
2- Anne sütünü son damlasına kadar verin ve alırsa
Kutu sütlarınden teklif edin. sonra ek gıda tekliflerinde bulunursunuz. 
3- Şu anda 900gram eksiği var. Eğer bu açık artarsa o zaman önemlidir. Bu açığın takibi önemlidir. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 07:53
Çok teşekkür ederim hocam peki kusma neden olur ? Büyük oğlumda da aynı problemleri yaşadık kilosu hala az. Ama sağlığı ile ilgili hiç sorun yaşamadık çok şükür ve ikisi de çok hareketli özellikle şu an 7 aylık olan oğlum. Ama anne sütü harici birşey pek kabul etmediği için sürekli emmek istiyor özellikle gece aşırı uyanıyor. Gündüz uykusu da yok gibi.. Yorucu bir süreç oluyor böyle olunca da. Şimdiden teşekkür ederim hocam 

Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 07:56
1- Soya çekim olarak midesi daha fazlasını almıyordur.
2- Fışkırarak kusmaları oluyorsa; Pylor Stenozu olabilir, bir Çocuk Cerrahının görmesi icap eder. 
3- Anne sütü olmadığında, soğuk kutu sütlerinden teklif edin. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 15:16
Fışkırarak kusma yok hocam ama devamlı midesi ağzına geliyor ve az az kusuyor, çok teşekkür ederim ilginiz için 

Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 16:42
Midesi küçük!! Az az, sık sık yedirin. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2023 Saat 18:13
Tamam hocam çok sağolun 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat