Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boyunda beze

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76697
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 17:18

Konu: Boyunda beze
Mesajı Yazan: Ilkbahar91
Konu: Boyunda beze
Mesaj Tarihi: 25 May 2023 Saat 06:01
Hocam merhabalar. 
1,5 aylik erkek bebegimin boynunda bugun farkettigim minik bir beze var. Boynunun sag Kulak arkasindan asagida kalan bolgede hafif ense tarafinda. Emzirirken boynuna dokunduğumda elime geldi minik bir yuvarlak. Hareketli olup olmadigini anlayamadim. Endise etmeli miyim? Kontrol ettirmeli miyim?
Forumda arattirdim ancak bulamadim. Lenf bezleri enfeksiyon durumunda siser demissiniz ancak bu lenf bezi mi bilmiyorum. Ates yok. Sadece dogdugundan beri genzinde bir tikaniklik var emzirirken geciyor gibi sonra tekrar genzine bisey  doluyor gibi ama hasta degil. Ben de mudehale etmedim bu duruma. Evde 6 yasinda abisi var sık  hasta olur gecmeyen  öksürügi vardir. Hatta su an bana biraz bulastirdi bogazim aciyor. Dediginiz gibi enfeksiyonla ilgili olabilir mi. Bu bezenin lenf oldugunu nasil bilecegim. Dediginiz gibiyse bzden hastalik kapip baska belirti vermeden lenf sismesi olabilir mi. Bu yasta olur mu . Dogdugundan beri mi var bilmiyorum. Umarim degerli vaktinizi almiyorumdur. Yeni dogan bebeknplunca endise ettim ancak malum hemen buradaki doktorlara kosmak istemedim. Tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 May 2023 Saat 08:31
HERGÜN ANLATTIM:: YETER ARTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajı Yazan: smuqlaya
Mesaj Tarihi: 25 May 2023 Saat 10:45
Hocam iyi günler bizdede sıkıntı lenf bezi ama boyut cok büyük(30mm) 3 hafta önce döküntülü hastalık geçirdik ondan az sonra her 2 kulak.arlasinda servikal zincirde şişlik fark ettim usm sag da bir kav tane en büyüğü 30×17mm  solda yine bir kaç tane en büyüğü 30×15biyutunda lenf nodülü var söyledi 10 gün aNtibiyotok  ictik 15 ci gun tekrar usm yapıldı sonuç aynı. Kan tahlillerimi tam kan sayımı Crp Ldh Sedium 60 dakkla sonuclar temiz şu an boyutlar buyik ve reaktuf  olmadigindan onkoloji bolume sevk edildik. Elimi.altinda hareketli yumsak kıvam dadılar.emfeksiyona bağlı bu boyutta bu kadar fazla sayıda lemf nodülü olur mu?bademciklerimiz 1 senedir asiriti büyük 

Mesaj Tarihi: 25 May 2023 Saat 12:21
1- Büyük diye, yumurta büyüklüğünde olanlara denir. 
2- Enfeksiyonlar sonucu büyüyen Lenf bezleri Antibiyotik ile KÜÇÜLMEZ!! 
3- Kesinlikle, habis değiller. 
4- 1.5 aylık bir bebekte,  anne antikorları olduğu için, mikrop bulaştığında, hasta olmadan, Lenf bezlerinin
 devreye girmesi ile mikroplar yok edilirler. 
5- Yazılarımı ve diğer üyelerin DAHA EVVELCE yazdıklarını okuyun. Türkiye'de bu sahtekarlığın ne kadar
 yaygın olduğunu görürsünüz. 
6- Ellerinden gelse, bütün bebekleri Onkolojiye gönderecekler. 

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 15:01
Hocam 1,5 aylik bebek icin boyundaki beze icin sormuştum.  Artik sormayin diyince ben de eski cevaplarinizin hepsini okumaya calistim. Sirali lenfler ici. Lenfoma yazmışsınız ben de endise edip doktora gittim. Biraz daha elleyince boynunun her iki tarafinda birden fazla sirali sekilde hissettim. Sonrasinda cevap yazmissiniz ama ondan once gitmis bulundum. Doktor direkt ultrason istedi. Sirali bi lenf büyümesi  bu yasta bunayda normal degil dedi. Arastirma hastanesine sevk edicem dedi. Bir de antibiyotik yazmis. Klamoks. Kan tahlillerinde enfeksiyon görünmüyor  dedi. Hocam icimi korku kapladi. Us sonuclarina bakabilir misiniz. Gercekten  normal degil mi birden fazla olmasi. 

https://www.hizliresim.com/5bt2g3j" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/5bt2g3j

Bir de gözleri  dogdugu ilk gun capaklanmisti ara ara tekrar ediyor. Ilk tobrased ile netildex kullanmistik.Dün iltihapli gibi akti gözleri.bugun Netira damla yazmis doktor. Kullanayim mi.

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 19:44
"Reaktif " demek: Enfeksiyonlar sonucu oluşmuş Lenfe bezleri demektir. 
Ellediğinizde hareket ediyorlarsa, zararsızdırlar. Antibiyotiklerle Lenf bezleri küçülmez.
Yazılarımı ve bilhassa bağışıklık ile ilgili olan yazılarımı okuyun. 
Tobrased ile daha iyi sonuç alırsınız. 5 gün, günde:3x1 

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 20:51
Hocam acikcasi hareket edip etmeme durumunu anlayamiyorum. Elleyince orada elime geliyor ileri geri yapiyorum ama derisi cok yumusak deriyi hareket ettiriyorim gibi oluyor.  nasil hareketli oldugunu anlayabilirim  tam olarak. Bu sonuclara gore endişelenecek bir durum siz goruyor musunuz peki. Su an nasil bir yol izlemeliyim. 

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 20:54
TEK bir tane Lenf bezi zaten zararsızdır!!
10 seneden beri bu sahtekarlığı anlatıyorum. 

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 20:55
Hocam iki tarafta da var. Asagisinda da hissediyorum sanki pespese minik minik 

Mesaj Tarihi: 26 May 2023 Saat 21:18
Ne yaparsan YAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajı Yazan: smuqlaya
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2023 Saat 00:24
Hocam içim rahat olmayınca Behçet üz onkoloji bölümüne gittim kizim bu arada 4 yasındadır orda şansımıza mesai dışı docenre denk geldik kendisi muayine etti elimize gelecek boyutta değiller küçükler ve gayet normal lenflerdir dedi Yine de periferik yayma  tahlili yaptırdı sonuçu tekrar kendisi  inceledi sonuçlar normaldir dedi.Allah sizden razı olsun gerçekte bilgili doktor lenflere dokunduğunda  kötü bir sey olmadığını hemen anlıyor 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat