Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Maytap

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76788
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 18:16

Konu: Maytap
Mesajı Yazan: esmanurr
Konu: Maytap
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 00:21
Hocam kızım sekiz yaşında maytap mum gibi sanmış almış bak yalıyorum diye şaka yapmak için gösterirken yanlışlıkla yalamış ... Bı zararı olur mu zehirlenme feln yarn saat önce bı kere diline degdrmis 

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 02:24
Sadece azıcık.yalamis yani zehirlenme olmaz umarım çok endiselndm hocam hiç olmucak bisy .. nerdn o maytp i saklmisim o nerdn aklına düşüp almış olmucak şey okadr kurallarda uyan böle dikkatli bı çocuk tür ki yapmicagi bisy olmuş onun da boşluğuna gldi dmkki .. 2 buçuk saat geçti hiç bı belirti yok uyuyor altı saat veya oniki saat sonra feln bisy çıkar mı genelde yutan çocuklar la ilgli haberler okudum .. tabi çok kötü şeyler insallh bisy olmamış tır çok endiselndm.. karaciğerde birikme felan sanrim olmaz.gibi ya az bı yalamayla ... 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 10:01
Maytabın türlü cinsleri vardır. Ambalajın üstünü okuyun. 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 10:03
Anbalj fln yok fogum gün pastasının yanın da mum ile verilmiş bı pstin için de pasta üstü e konulanlardan sabah kadr gozlmladm şükür bisy yok fili dgmis sadece

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 10:06
  • Demir tel
  • 1 bardak potasyum klorat
  • 4 yemek kaşığı alüminyum toz yada granülü
  • 1/2 tatlı kaşığı odun kömürü
  • Su içinde çözülmüş %10luk dextrin
  • 1 2/3 bardak stronsiyum nitrat ( kırmızı renk vermek için tercihe bağlı kullanılır.)
  • 4 yemek kaşığı baryum nitrat ( yeşil renk vermek için tercihe bağlı kullanılır.)
  • İnternete bakır pasta üstünde konulan maytp yazbca bu cikti

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 10:12
Forumda daha önce bı bayan yazmış pasta üzerine maytap yakmistik yerkn ağzıma sert bisyler geldi agziminin tadı değişti sanrim bu maytapin tozları diye ona bir şey olmamıştır demişsiniz hocam .. gece bu mesajı bulup okuyunca içim rahtlamisti ama smdi endiselndm tekrar dan yapmam gerekn bişey var mı sadece dilini deyirmis snyelik sonrasnda ağzını garagaraladik dış fircaladik toksik etki yapacak kadr vucud almış olablir mi 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 12:59
Bunlar zararsız, bir şey yapmayın.Ayrıca da, öyle "dil değdirmekle" zehirleyecek kadar tehlikeli bir şey olsa
bu kadar serbest şekilde satılmaz. 

Mesaj Tarihi: 04 Haz 2023 Saat 13:05
İçime su seprtiniz Allh razı olsun hocam ...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat