Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76876
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:01

Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2023 Saat 09:26
Merhabalar, oğlum 19 aylık. Yaklaşık 2 hafta önce 2 gün hafif ateşi oldu burun akıntısıyla birlikte. Sonra geniz akıntısı var öksürük başladı. Öksürük tam hafifliyorken 1 hafta sonra tekrar artmaya başladı burun akıntısı da aynı şekilde eklendi. İki gece öksürükten hiç uyuyamadı, hatta son gece artık öksürük sonrası nefes alışverişlerinden sonra hışıltı ve cıtırdı sesleri duymaya başladım öksürükten bağımsız baya korktum tiz bir sesde vardı. Daha önce bu şekilde olduğunda zatürre başlangıcı teşhisi almıştı. Hocam şimdi o sesleri duymuyorum ama öksürüğü çok dolu. Öksürüyor öksürüyor ama adla o dolu ses gitmiyor. Sanki ciğerleri balgam dolu ama çıkmıyorlar öksürmeyle. Doktoruna sorduk zaditen damla grintuss şurup kullan dedi. Çok tıkanması olursa ventolin nebulizatör ile yapabilirsin dedi. Ateş olmadığı için antibiyotik gerekli değil diyor. Ama içi çok dolu hocam öksürmeyle daha boğuluyor öksürünce o hışıltı ve çıtırtı seslerini tekrar olmaya başlıyor bu normal bir durum mu hocam bu balgam nasıl atılacak?

Şuan da zaditen damla grintuss şurup kullanıyorum. Çok hırıltısı olursa sıcak buharda bekletiyorum.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2023 Saat 11:40
"Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı sabit Forum kısmından okuyun, ne yapılmaya çalışılıyor, anlarsınız. 

Mesajı Yazan: NagihanKY
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2023 Saat 12:50
Zaditen ve ventolin vermemeliyim o zaman hocam doğru mu? Sadece grintuss vermem de sakınca var mı peki? Öksürük çok boğunca sıcak buhara devam ediyorum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2023 Saat 13:00
Evde hazırladığınız "Limonlu bal" dan fazla bir etkisi yok! Paranıza yazık. İçini okuyun, anlarsınız. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat