Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yatalak hasta zatürre

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=76915
Tarih: 15 Eki 2025 Saat 10:44

Konu: Yatalak hasta zatürre
Mesajı Yazan: Aslı
Konu: Yatalak hasta zatürre
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2023 Saat 12:59
Kadir bey merhaba,Babam 74 yaşında 2 senedir yatalak alzhimer teşhisi kondu.peg le besleniyor mideden.hastaneye yattik 10 gün önce.zatuure denildi sonra hastane mikrobu dediler .uyutuluyor ilaçlarla.son 2 gündür hırıltısı çoğaldı çok tıkanıyor. Antibiyotik tedavisi yapılıyor
İyileşme şansı varmi acaba.tedaviye cevap vermiyor dedi bize doktor. Herseye hazırlıklı olun dedi ama babam direniyor .kimbilir belkide tedaviye yanıt vermeye başlar.sizin fikrinizi alabilirmiyim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2023 Saat 14:03
Bu tip hastalarda MUHAKKAK yapılması gereken 2 husus vardır!! 
1- Hastanın altına "havalı yatak" konulacak, yoksa sırtında yaralar açılır.
2- Ara ara "Postural drenaj" denilen; hasta yüzü koyun başı aşağı eğimli olacak şekilde yatırılır ve avuc içi
cukur yapılarak  akciğerler hizasına, değişik bölgelere (tapotman)  20-30 defa vurulur. Bu sayede ifrazatın
 akciğerlerde  birikmesi önlenir. Bunu yapamazsanız, profesyonel yardım alın, balgamı çıkarsın bir günde
 ateşi düşer, her şeyi düzelir. Her Zatürre teşhisine kanmayın.
Yoksa hastayı kalıp gibi yatır, tapotmaları yapma, sonra da "Zatürre oldu" de!! OLUR TABİİ!! 

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 17 Haz 2023 Saat 23:43
Araya giriyorum. Bu dediğiniz hareketi ben içgüdüsel olarak çocuklar şiddetli öksürük dönemlerinde balgam daha rahat hareket etsin diye yapıyorum. İşe de yarıyor. Anında çatır çutur öksürük rahatlıyorlar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat