Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77027
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 14:25


Konu: Öksürük
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Konu: Öksürük
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2023 Saat 22:11
Hocam 5 yaşında oğlum, tatil dönüşü herzamankinden farklı oldukça şiddetli öksürüyor, başgamlı gibi ama balgam derinde ve öksürürken sadece oynatıyor çıkaramıyor gibi. Tüm gece sürekli uykuda öksürdü, sabahında yatağında yoğun kan gördük, burnundan çıkmış. Muhtemelen zorlandı ondandır dedik ama doktora götürdüm, sonuçları iletiyorum size, değerlendirebilir misiniz? Çok teşekkür ederiz.
https://www.hizliresim.com/r5dvdax" rel="nofollow">
https://www.hizliresim.com/j2vb8d2" rel="nofollow">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2023 Saat 22:16
Ateşi var bu arada, 39 civarında. Genel hali yorgun ama çok kötü değil. Dikinin üzeri beyaz bi katmanla kaplı. Gündüz öksürük geceye göre nispeten daha az. Gece yattığı gibi, iç çamaşırlarıyla serin yerde olduğu halde oldukça fazla terlemesi var, hastalandığından bu yana.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2023 Saat 22:38
Antibiyotik :Gerekmiyor.
Anemi:Yok.
Kan Hastalığı:Yok.
Akciğerler:Temiz.
Grip geçiriyor. 
Kanaması zorlamaya bağlı.
Sıcak buhar uygulayın, Limonlu bal verin. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın. 


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 04 Tem 2023 Saat 22:45
Hocam msj attık doktora, ciğerleri çok kötü dedi, hemen iğne antibiyotik başlamalıyız dedi. Korktum bende şimdi hastanenin önündeyim, sizin mesajınız geldi. Wbc düşük ama filmde bişey gördü herhalde dedim. Çok teşekkür ederiz hocam. Hakkınız ödenmez🙏


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2023 Saat 08:21
SAKIN inanmayın ve hiçbir dediğini yapmayın!!! Sizi dolandıracaklar.


Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2023 Saat 11:45

Hocam gece gitmişken görüştüm doktorla, zatürre olmuş dedi. Klamer 250 mg, erdostin 175 mg, iesef 1 mg (4 tane iğne) yazdı. Kesinlikle kullanmalı hiç beklemeyin dedi. Yemeğini yedi yattı uyuyor şu an rahat sayılır ateşi de az dedim, kaldırın getirin ilk doz iğneyi vuralım dedi. 4 günün sonunda gelin, durumuna göre üçüncü antibiyotiğe başlayalım dedi. Kan değerlerine durumunun yansımamış olmasının nedeni, henüz başlangıç aşamasında olduğundan olabilir dedi. Aldım ilaçları ama vermedim. Öksürüğü sabaha karşı arttı, ateşi de 40 civarındaydı. Ateş düşürücü de vermedim, sabah düştü sayılır ateşi, 38 civarı şu an. Öksürük arada var ama geceki kadar şiddetli değil. Akciğer filmini başka bi çocuk doktoruna gönderdik, o da çok kötü ciğerleri dedi, hemen iğne ve antibiyotik şurup dedi o da. Aile hekimine gösterdim, bronşları dolmuş biraz dedi. Beklemedeyiz şu an hocam. Durumu kötüleşirse klamere başlasam mı diyorum?



Mesajı Yazan: Bsarıkaya
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2023 Saat 15:23
Bir de röntgen çekiminde tişörtü üzerindeydi, atlet yoktu içinde.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2023 Saat 18:11
Röntgen zaten hatalı çekilmiş!!! Derin nefes alıp, tuturken çekilmesi gerekirken, nefes verdiğinde çekilmiş. 
Zatürre ile hiç ama HİÇ alakası bile YOK! 
Zatürre olsa; solunum sayısı dakikada 60'ın üstüne çıkar. 
Bunlar Zatürre görmemişler.
Ayrıca da, meslek hayatım boyunca hiçbir Zatürre hastasını Hastanelere yatırmadım.. 
Ayrıca da; bebekliğinde; Zatürre aşıları KPA aşıları yapılmadı mı?? Ne Zatürresi!! Saçmalıyorlar. 




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat