Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gelişememe

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77121
Tarih: 12 Eki 2025 Saat 06:43

Konu: Gelişememe
Mesajı Yazan: Yasyas
Konu: Gelişememe
Mesaj Tarihi: 13 Tem 2023 Saat 22:43
Kadir bey merhaba daha önceleri de size yazmıştım oğlum çok uzun süredir kg almıyor şimdiye kadar sınırdaydı fakat artık 22 aylık ve hala aynı kiloda 11.3. Sizin tablonuza göre de ortalamanın altında.
Beslenmesi gayet iyi iştahlı et yumurta süt ve ürünleri heegün yer. Bebekken de oldukça iyiydi kilosu.
Kan tahlili yaptırıp size göndermiştim d vit ver demiştiniz verdim deniz bölgesinde de aynı zamanda. 1 ve 1.5 yaş fotolarına bakıyorum büyümemiş küçülmüş çocuk sizce neden olabilir ne yapmalıyım? 
Doğum kg: 3750
6ay Sadece Anne sütü aldı sonra ek gıda artı anne sütü

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 08:46
Kilosu NORMAL!!Olması gereken kiloda! Aynen devam. Muhtemelen boyu uzun olduğu için (boyu yazılmamış!)
zayıf gösteriyor. 

Mesajı Yazan: Yasyas
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2023 Saat 10:40
Sizin tabloya göre de baktığımda az görünüyor kadir bey boyu da 83cm 

Mesajı Yazan: BeyzaL
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 01:25
Hocam merhabalar benim oğlum 4400 gr. doğan bir çocuk. Kilosu ve boyu hep önde gitti. 2.5 yaş kilosu 18 kg, boyu 101 cm.di. Şu an 3 yaşına girmek üzere. Boyunu bu süre zarfında ölçmedik ancak kilosu hala 18. Boy ve kilonun normale göre önde olduğunu biliyorum ancak kilo almaması normal midir? İştahlı bir çocuk normalde

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 02:25
Gunluk sut miktari, 600ml'nin altina dusuyor ise, boyu durur. 
Gunde EN AZ 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun. 
Kilosu; 5 yasin kilosu. 

" Şu an 3 yaşına girmek üzere."
3 yas BITMEK uzere olacak!!! 

Dogdugu gun: 0 yasinda. (Turkler 1 yasinda derler, onlara kulak asmayin!!)
1 sene sonra; 1 yas biter, 2 yasa girilir. Ona gore hesap yaparak yasini soyleyin. 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 08:32
Haklısınız Kasım 2020 doğumlu diyeyim 😊 Boyu 104 cm olmuş. Zaten önde olmasından dolayı kilo alıp almamasına takılmamalı mıyız doğru mu anlıyorum hocam 

Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 18:51
Evet. En azindan, "bakimsiz" DIYEMEYIZ!! 

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2024 Saat 23:35
Hocam merhabalar
Oğlum ile ilgili 6 ay önce yazmıştım. Şu an 3.5 yasinda. Kilosu 18.500. Kilo alımı bir yıl içinde 500 gram olmuş. Boyu Şubat ayında 106 cm ölçülmüş. Doktoru kilo alımını çok az buldu tiroidden olabilir dedi. Olabilir mi gerçekten?

Ayrıca sofraya kahvaltı dışında genelde ekmek koymuyordum. Şu an her yemekte pilav, makarna yada ekmek koymaya gayret ediyorum. Nasıl bir beslenme yolu çizmeliyim. İştahlı da bir çocuk ama yiyip az kilo alması insanı düşündürüyor. Fikriniz kıymetli saygılar..

Mesajı Yazan: sural10
Mesaj Tarihi: 03 Nis 2024 Saat 00:18
Mayıs 2020 doğum tarihi doğum kilosu 2700 şuan 14 kg boyu 101.5 ....bazı anneleri gerçekten anlamıyorum kilo ile övünen bir toplum....süt ve süt ürünleri protein sebze meyvesi eksik olmaz şükür:-)

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2024 Saat 01:37
Sanırım yanıtınız benim mesajıma öyle anlıyorum :) Güncel kilosuna takılmıyorum. Pek anlamamışsınız yazdığımı. Persentil değerleri hep önde olan bir çocuk oğlum, irice. Ancak karbonhidratı acaba yetersiz mi veriyorum diye düşünmeye başladım. Biliyorsunuzdur ki beslenme piramidinin geniş bir basamağıdır karbonhidratlar. Bu çocuklar için de geçerli midir merak ediyorum. Belli bir ivmede ilerlerken kilo alımının azalması neden kaynaklanabilir bir fikriniz varsa siz buyrun. Ayrıca kendi çocuk doktoru tiroid şeklinde bir ifadeyle yaklaştığından da bahsettim. Afiyet olsun çocuğunuza yarasın. 

Mesaj Tarihi: 03 Nis 2024 Saat 03:49
5 yas cesametinde!! NE KILO AZALMASI!!!! 
Illaki ekmek, karbonhidrat yedirmek, son derecede gereksiz bir davranis."yetersiz karbonhidrat alimi" diye
bir sey YOK!!  Sut ve sut mamulleri icinde yeterli karbonhidrat var! 
Turkiye, zaten dunyada en cok ekmek tuketen toplum. Bu kotu aliskanliktan kurtulmaniz lazim. 
Oncelikle; en az 600ml sut/sut mamulu, bir kofte kadar etli gida alsin, ustune ne kadar "ot", "unlu gida"
 "karbonhidrat" alirsa alir. Hic almazsa bile bir sey olmaz.
Sizi bu sekilde yonlendiren bu doktor, ya cok bilgisiz, ya da sahtekar! Bu sekilde kilo alirsa, OBEZ bir 
cocugunuz olacak! Kasten sizi korkutup devamli abone etmeye calisiyor!
Hipotiroidi olsa; kilo alir!!! 
Hipertiroidi olursa; zayiflar! Sizin cocuk 5 yas cesametine gelmis!!! Ne bicim, Hipertiroidi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat